Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ, ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ!


Εγώ βλέπω ότι ζορίζεσαι Ιάσωνα.

Γράφει ο:"HALDIR"

Και θα συνεχίσεις να ζορίζεσαι για πολύ καιρό ακόμα. Κι όσο ζορίζεσαι τόσο θα προσπαθείς να εμποδίσεις την πραγματική ριζοσπαστικοποίηση του λαού.Πενήντα και χρόνια μετά το θάνατο του Ι.Στάλιν, ακόμα ο μεγάλος σοβιετικός ηγέτης αποτελεί το φόβητρο των απανταχού δεξιών γιατί ήταν αυτός που εκανε πραγματικότητα την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. (Για να αρχίσει αμέσως μετά επι χρουστσώφ η αποδόμησή του).

1. Ειναι λάθος ότι όλα τα κακά επιρίπτονται στις εκβιομηχανισμένες χώρες. Η ΕΣΣΔ ήταν εκβιομηχανισμένη χώρα.Οι ιμπεριαλιστικές χώρες είναι αυτές που ευθύνονται.

2. Το ότι ο καπιταλισμός δεν διορθώνεται ισχύει. Πάντα θα υπάρχει ο στόχος για μεγιστοποίηση του κέρδους, για οικειοποίηση της υπεραξίας του εργάτη και οι ανταγωνισμοί. Στα πλαίσια των ανταγωνισμών είναι δύσκολο να κρατηθεί το fair play όπως διαπιστώνουμε κατά καιρούς με τα διάφορα σκάνδαλα που αδιαφορούν για τις επιπτώσεις τους. Π.χ μόλυνση ποταμιών και γενικά υδάτων από εργοστάσια, μαζική παραγωγή τροφίμων μεταλλαγμένων ή μολυσμένων με χημικά προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η παραγωγή και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος. Είναι φαινόμενα συνηθισμένα στον καπιταλισμό κι έτσι παραδέχθηκε κι ένας οικονομολόγος (μου διαφεύγει το όνομα) ότι ο καπιταλισμός δεν βοηθιέται καθόλου από το fair play και την τιμιότητα. Αλλά να πεις ότι θα έχεις κυβερνησεις που θα προωθήσουν την υγιή επιχειρηματικότητα όπως λένε όλα τα αστικά κόμματα? Κανένας δεν το εννοεί διότι ξέρουν ότι αν ελεγθεί έντονα ο κάθε επιχειρηματίας θα σηκωθεί και θα φύγει χωρίς πολλά πολλά.Ο καπιταλισμός χρειάζεται απατεωνίσκους..

3.Και βέβαια πρέπει να εξαφανιστεί η αστική τάξη. Αν δεν εξαφανιστεί δεν πρόκειται να αφήσει τις κατώτερες τάξεις να δουν μια άσπρη μέρα. Κι όχι μόνο αυτές αλλά και τον πλανήτη γενικότερα.

4.Μπορείς να εξηγήσεις αυτό το 4% της αμερικανικής γεωργίας για ποιά χρονιά αναφέρεται και πως εξηγείται σε σχέση με το 30% της ΕΣΣΔ?

5. Το 7ωρο ήταν κατοχυρωμένο για το Σοβιετικό, ενώ σήμερα δεν είναι ούτε το 8ωρο για μας.

6. Σοσιαλισμός υπήρξε, και τα αποτελέσματά του ήταν απτά εως τα μέσα του 50.

7. Λαική δημοκρατία θέλουμε.

Οχι κοινοβουλευτική.

Φαντάζομαι τον Ιάσωνα, μετά από 2 χρόνια, να έχουν γίνει πράγματα και θαύματα, να έχουν απολυθεί εκατομμύρια εργαζόμενοι παγκοσμίως, να υπάρχει φτώχια, αγανάκτηση παντού, κι αυτός να φωνάζει:
Μακριά από τον σταλινικό δογματισμό θα σας καταστρέψει, (τουλάχιστον τώρα έχετε τις αλυσίδες σας)
Φιλικά
Haldir

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive