Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Marfin - Eboriki: H «Αγίες» Τράπεζες...


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΣΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΤΟ "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ"
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ??



marfin_popular_bank_5.jpgΟ λογαριασμός στην Εμπορική φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετός στη Μονή Βατοπαιδίου για καλύψει τις «άγιες» δραστηριότητές της στο real estate. Σύμφωνα με πληροφορίες, λογαριασμό με πιστωτικό όριο 50 εκατ. ευρώ τηρεί η Μονή και στην Marfin Popular Bank.

Άλλες πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους αναφέρουν ότι «άγια» κεφάλαια που συνδέονται με τη Μονή Βατοπαιδίου κατευθύνθηκαν το 2007 και στη γιγαντιαία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Investment Group, ύψους 5,1 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ στις 17 Σεπτεμβρίου ο οικονομικός διευθυντής της Μονής Βατοπεδίου Αναστάσιος δίνει εντολή στο υποκατάστημα της Marfin Bank Αμαρουσίου μετακίνησης λογαριασμού ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ σε σπάσιμο δύο άλλων λογαριασμών, παρά την εγκύκλιο του εισαγγελέα Γ. Σανιδά προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για απαγόρευση κίνησης κάθε λογαριασμού.
Διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται, με τα υπάρχοντα στοιχεία τουλάχιστον, ζήτημα νομιμότητας των χρηματοοικονομικών αυτών συναλλαγών. Οφείλονται, όμως, σίγουρα κάποιες εξηγήσεις για αυτόν τον πρωτοφανή χορό εκατομμυρίων γύρω από ένα κατεξοχήν πνευματικό ίδρυμα. Και το κυριότερο ερώτημα, ασφαλώς, είναι ποιους σκοπούς εξυπηρετούσαν αυτά τα τεράστια πιστωτικά όρια που είχε ανοίξει σε δύο τράπεζες η Μονή. Γιατί είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι θα αξιοποιούνταν μόνο σε γεωργικές και υλοτομικές δραστηριότητες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive