Αυτόν τον καιρό που κρίνεται η τύχη του ελληνισμού της Κύπρου ίσως είναι επιτρεπτή κάθε υπερβολή πληροφόρησης για το θέμα αυτό.
ΓΡΑΦΕΙ Ο: "ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ"
Όλη η κακοδαιμονία, κατά τη γνώμη μου, της Κύπρου μετά το 1974 οφείλεται στο ότι εγκλωβίστηκε στη λύση της ούτω καλούμενης <<διζωνικής δικοινωτικής ομοσπονδίας>> που μετέτρεψε το Κυπριακό από πρόβλημα εισβολής και κατοχής σε παζάρεμα μεταξύ ελληνοκυπρίων και (δήθεν) τουρκοκυπρίων (στην ουσία με την τουρκία) όχι για την ουσία αλλά για πολλά επουσιώδη θέματα. Τα ουσιώδη ποτέ δεν δέχτηκε να τα συζητήσει η Τουρκία. Κατωτέρω θα δείτε τις διαχρονικά αταλάντευτες επιδιώξεις της Τουρκίας (που είναι οι ίδιες με τις σημερινές) και την αντίστοιχη παλαιά ελληνική εξωτερική πολιτική. Για τη σημερινή ελληνική εξωτερική πολιτική προς το Οπαρόν μόνον μαντέυουμε. Ως τώρα ξέραμε το ρόλο του <<εθνάρχη Καραμανλή>> στις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου, αποτέλεσμα των οποίων υπήρξαν όλα τα δεινά του ελληνισμού της Κύπρου που ενώ αποτελούσε (και αποτελεί το 82% του πληθυσμού) υποχρεώθηκε σε απαράδεκτη και μή λειτουργική λύση , με δικαίωμα βέτο των Τουρκοκυπρίων σε όλα τα σοβαρά θέματα, με <<εγγυήσεις>> και δικαιώματα στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας κτλ., που οδήγησαν στην Τουρκική εισβολή του 1974 και στην εκδίωξη από τις εστίες τους και τις περιουσίες τους περίπου 200.000 ελληνοκυπρίων, με χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους κτλ. Το τί έγινε μετά το 1974 με πρωταγωνιστή πάλιν τον <<εθνάρχη>> Καραμανλή που υπεχρέωσε (άγνωστον πώς ) τον Μακάριο να αποδεχθεί την ούτω καλούμενη λύση <<διζωνικής δικοινωτικής ομοσπονδίας>> αποκαλύπτεται στο κατωτέρω έγγραφο του του Φόρεϊν Όφις. Όπως όμως φαίνεται στο έγγραφο αυτό ο Μακάριος ήταν ανένδοτος στο θέμα ασθενούς κεντρικής κυβέρνησης και της εκ περιτροπής προεδρίας. Επίσης από άλλα έγγραφα είναι γνωστόν ότι έθετε και ως προυπόθεση ελευθερίες εγκατάστασης, κτλ. Σήμερα μετά την <<απομάκρυνση>> του <<μη αρεστού στους ξένους>> τέως προέδρου Παπαδόπουλου που προσπάθησε να θέσει το Κυπριακό σε άλλη βάση, ανέλαβε ο νυν πρόεδρος Χριστόφιας να αρχίσει απευθείας συνομιλίες με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ταλάτ ( όργανο της Τουρκίας), χωρίς να έχουν γίνει από πριν αποδεκτοί οι βασικοί όροι της συμφωνίας (ισχυρά κεντρική κυβέρνηση, απομάκρυνση τουρκικών στρατευμάτων, όχι δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας,απομάκρυνση εποίκων). Έτσι με αναμενόμενο δεδομένο ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στους όρους αυτούς (διαφορετικά θα το είχε κάνει στις προκαταρτικές διαβουλέυσεις και στα 34 χρόνια μετά την εισβολή) οδηγούμαστε ή σε αδιέξοδο ή σε υποχώρηση του Προέδρου Χριστόφια που δυνατόν να οδηγήσει σε τουρκοποίηση της Κύπρου, αν δεν ακολουθήσει δημοψήφισμα (οργανώνεται σύμφωνα με δήλωση του διαβόητου λόρδου Χάνευ πατέρα του σχεδίου ΑΝΑΝ η αποφυγή του, όρα συνημμένο) που θα οδηγήσει σε απόρριψη της απαράδεκτης λύσης. Κατωτέρω η σύμφωνα με το έγγραφο του Φόρεϊν Όφις, δεύτερη μετά τις Συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου <<μεγάλη βοήθεια>> στη τότε
αιμορραγούσα Κύπρο από τον <<εθνάρχη>>> Καραμανλή, που ως γνωστόν μετά την καταστροφή της Κύπρου από την Τουρκική εισβολή το 1974 (που δεν έχει
αποκαλυφθεί ακόμα ποίοι Έλληνες πολιτικοί εγνώριζαν από πριν <<σιωπηλώς>>ότι θα γίνει), επέστρεψε στην Ελλάδα ως ελευθερωτής από τη Χούντα αφού η Κύπρος είχε πληρώσει το τίμημα της επιστροφής του.
"Ευριπίδης"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.