Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΥΠΕΡ ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ - ΚΑΤΑ ΣΑΝΙΔΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ. ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ.ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΑΓΙΑ

Κατάργηση κάθε απόρρητου για δικαστές και πολιτικούς ζητεί η Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων.

Ριζοσπαστικές προτάσεις για πλήρη διαφάνεια στην περιουσιακή και οικονομική κατάσταση δικαστών, λειτουργών του κράτους ακόμη και υπουργών, παρουσίασε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΔΕ). Σε συνέντευξη Τύπου, η Ένωση ζήτησε:
Την κατάργηση κάθε είδους απόρρητου για τους λειτουργούς του κράτους και το στενό τους περιβάλλον.
Τη θεσμοθέτηση ανεξάρτητης ελεγκτικής αρχής, η οποία θα ελέγχει τα οικονομικά υπουργών, διοικητών τραπεζών, νομαρχών αλλά και δικαστών. Η Αρχή αυτή θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει κάθε περιουσιακό στοιχείο των κρατικών λειτουργών που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα τους.
Κλήρωση και όχι ορισμό από τους προϊσταμένους τους των δικαστών και εισαγγελέων που θα
ερευνούν σημαντικές υποθέσεις με διαφαινόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων ή με έντονες κοινωνικές διαστάσεις (Μονή Βατοπεδίου, υποκλοπές, απαγωγές Πακιστανοί). Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με την Ένωση, «θα εξαλειφθεί κάθε αμφισβήτηση ή υπόνοια μεροληψίας για τον τρόπο χειρισμού των υποθέσεων εκείνων που εύλογα προκαλούν μείζον κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον».
Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργου Σανιδά ότι «οι υπουργοί παραπλανήθηκαν» στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Σωτήρης Μπάγιας απάντησε: «Μόνη αρμόδια αρχή να αξιολογήσει και να εκφράσει άποψη για ποινικές ευθύνες υπουργών είναι η Βουλή».
Ακόμη, η Ένωση αναφέρθηκε με ανακοίνωσή της και στις δηλώσεις που έκανε ο πρώην υπουργός και πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης σε βάρος των μελών του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή για «υπόθαλψη εγκληματία». Η Ένωση επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του κ. Κεφαλογιάννη έχουν «σαφώς εξυβριστικό χαρακτήρα και προσέβαλαν όχι μόνο τους συναδέλφους δικαστικούς λειτουργούς, αλλά και τον ίδιο τον θεσμό της Δικαιοσύνης».
αναρτηθηκε απο αργυρης σιδερης πεμπτη 25/9/08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive