Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β`ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΑ.Ο.Σ:ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΕΞ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ?ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ?


ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

(ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κοσσοβάρικα Διαβατήρια
Πέμπτη, 25 Σεπτέμβριος 2008, 13:44

ΘΕΜΑ: «Οιονεί αναγνώριση του Κοσσόβου, σύμφωνα με δήλωση αναγνώρισης των διαβατηρίων του Κοσσόβου από τον επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης στην Πρίστινα»
Με Επίκαιρη Ερώτηση της, την οποία και κατέθεσε στο Τμήμα Ερωτήσεων της Βουλής, την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, η Δήμητρα Αράπογλου, Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β' Πειραιά, εκφράζει την ανησυχία της κοινής γνώμης για τη δήλωση του επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης στην Πρίστινα να αναγνωρίσει τα διαβατήρια του Κοσσόβου.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Κυβέρνησης του νεότευκτου μορφώματος και δημοσιεύματα διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ο επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης στην Πρίστινα, Δημήτρης Μοσχόπουλος, ανακοίνωσε την Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, σε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Χασίμ Θάτσι, ότι η Ελλάδα αποφάσισε να αναγνωρίσει τα διαβατήρια του Κοσσόβου.
Αυτή η απόφαση αποτελεί οιονεί αναγνώριση του Κοσσόβου, τη στιγμή μάλιστα, που ο Χασίμ Θάτσι, μια μέρα πριν, αναγνώρισε την πΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία.
Η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών αφήνει έκθετη την Κυπριακή Δημοκρατία, σε μια δύσκολη περίοδο, την κρίσιμη στιγμή των συζητήσεων των δύο Κοινοτήτων για την αποφυγή της διχοτόμησης και δεν συνεκτιμά τη δυσχέρεια στην οποία πιθανόν να βρεθεί η Ελλάς εάν της ζητηθεί να λάβει θέση επί αναγνωρίσεως αναλόγων περιπτώσεων, όπως η Νότια Οσσετία και η Αμπχαζία;
Η Δήμητρα Αράπογλου ζητά από την Υπουργό Εξωτερικών να διευκρινίσει:

α) το λόγο, για τον οποίο προχώρησε ουσιαστικά στην έμμεση αναγνώριση του Κοσσόβου, μέσω της αναγνώρισης των διαβατηρίων, όταν επανειλημμένως η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι διαφωνεί με την ανεξαρτησία του και την απόσχιση του από τη Σερβία και

β) για ποιο λόγο επέλεξε να προβεί σε αυτή την ενέργεια τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, του τρέχοντος διαλόγου Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, θέτοντας σε κίνδυνο τα εθνικά θέματα.
Για του λόγου το αληθές επισκεφτείτε το ακόλουθο link:
αναρτηθηκε απο αργυρης σιδερης πέμπτη 25/9/08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive