Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Ξεσκεπαστε τους Θεμελιωδεις μυθους του ΚΚΕ.


ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Μερος 1ο.


ΓΡΑΦΕΙ Ο: "ΙΑΣΩΝ"

1. Τι συνεβη στον Χορτιατη.

Οι «γεννναιοι» μαχητες του ΕΛΑΣ συνελαβαν τον αοπλο Συνταγματαρχη του γερμανικου στρατου που καθημερινως χλωριωνε το νερο στο Υδραγωγειο, του Χορτιατη, για να ειναι το νερο ποσιμο.


Αποτελεσμα.149 ΟΜΗΡΟΙ εκτελεσθησαν ως αντιποινα.

Ο Κος Χριστόδουλος Μεγγούλης αεροπόρος σε επιστολή του διορθώνει τον παραποιούντα την ιστορική αλήθεια Δήμαρχο Χορτιάτη κον Γεράνη, αλλα και τα επιλεκτικής ευαισθησίας Μεσα Ενημερωσεως Αριστερων Αποψεων που αγνόησαν το γεγονός και μετέφεραν την μισή αλήθεια, δηλαδή μονον των αντιποίνων, χωρίς όμως να αναφέρουν και τα αίτια που τα προκάλεσαν.
Την καταγραφουμε προς ενημερωσιν των «πονουντων»και «διψουντων» την αντικειμενικη ενημερωσι, που μας παραπεμπουν σε ιστοσελιδες με τα ολοκαυτωματα των Ελληνων που πληρωσαν τις ανανδρες εγκληματικες, όχι στρατιωτικες ενεργειες του ΚΚΕ /ΕΛΑΣ.Που ένα σκοπο ειχαν.Την βιαια στρατολογησι φοβισμενων κατοικων στις συμμοριες τους.

«Είπε ο κος Δήμαρχος του Χορτιάτη» αφηγείται γράφων ο κος Μεγούλης,
«ότι οι Γερμανοί έκαυσαν τον Χορτιάτη και εξετέλεσαν 149 κατοίκους επειδή οι αντάρτες εφόνευσαν ένα γερμανό στρατώτη.Ουδέν ανακριβέστερον.Ο στρατιώτης αυτός ητο Αντισυνταγματάρχης του Γερμανικού στρατού ο οποίος κάθε Παρασκευή μετέβαινε άοπλος μαζί με τον βοηθό του εις το Υδραγωγείο του Χορτιάτη απο το οποίον υδρεύετο τότε η Θεσσαλονίκη και προέβαινε σε χλωρίωση του υδατος δια την αποφυγή επιδημιών τουτέστιν έκαμνε μια καθαρώς ανθρωπιστική και ευεργετική δια τον πληθυσμό πράξιν.Τον εν λόγω Αντισυνταγματάρχη και τον βοηθό του συνέλαβε ο 'ηρωικός' ΕΛΑΣ ο οποίος εξετέλεσε χωρις να ενδιαφερθή για τι συνέπειες , που ηταν σε όλους γνωστές, δηλαδή οτι για κάθε εκτελούμενο αιχμάλωτο η όμηρο γερμανό θα εφονεύοντο 50 έλληνες. Αποτέλεσμα της ακατανοήτου αυτής πράξεως των «γενναίων» ελασιτών ητο η πυρπόλησις του Χορτιάτη και η εκτέλεσις 149 αθώων πολιτών.Αυτή ητο η Εθνικη Αντίσταση του ΕΛΑΣ.»
Και διερωτάται ο Κος Μεγγουλης, χωρίς όμως να τυγχάνει απαντήσεως,
«Δεν θα έπρεπε ο Προεδρος της Δημοκρατίας περαν της υπομνήσεως του ολοκαυτώματος να στηλιτεύσει τις καταστρεπτικές ενέργειες των ανταρτών που σε τίποτα δεν βοήθησαν η μη μόνο να προστεθούν αθωα θύματα χωρίς να κερδίσουμε απο την δολοφονικη αντίστασιν?»

Το ιδιο ρωταμε κι εμεις? Αυτη ηταν η «ηρωικη»αντιστασι του ΕΛΑΣ/ΚΚΕ??

2. Απο το βιβλίο«ΕΑΜ-ΕΛΑΣ –ΟΠΛΑ» (εκδόσεις «Διεθνής Βιβλιοθήκη» του Αγι Στίνα
( αρχειομαρξιστή, τροτσκιστη παλαιού μέλους του ΚΚΕ, δραπετη των φυλακών της Ακροναυπλιας τον Οκτωβριο του 1942, γνωστού θεωρητικού του αντιεξουσιαστικου χώρου)
αρχειομαρξιστή, τροτσκιστη παλαιού μέλους του ΚΚΕ, δραπετη των φυλακών της Ακροναυπλιας τον Οκτωβριο του 1942, γνωστού θεωρητικού του αντιεξουσιαστικου χώρου)
( περισσότερα στην διεύθυνσι
www.vrahokipos.net/subs/stinas/texts/eam_elas_opla.htm)
«...Αλλά οι ''πολεμικές επιχειρήσεις'' για το ''διώξιμο του κατακτητή'' εκτελούνται από μικρές ομάδες και περιορίζονται σε δολοφονίες μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών, σε παγίδες και ενέδρες εναντίον περιπόλων ή μικρών στρατιωτικών μονάδων και σε μερικά σαμποτάζ σε αφύλακτες σιδηροδρομικές γραμμές. Είναι γνωστό ότι οι αρχές κατοχής απαντούσαν σε κάθε μια από αυτές τις «επιχειρήσεις» με άγρια αντίποινα. Θύματα ήταν ο άμαχος πληθυσμός και οι κρατούμενοι στις φυλακές και στα στρατόπεδα και όχι εκείνοι που τα προκαλούσαν. Ο απολογισμός ήταν τρομακτικός σε βάρος του πληθυσμού, σε θύματα, καταστροφές χωριών κ.λπ.

Για έναν γερμανό στρατιώτη, οι Γερμανοί σκότωναν 10 Έλληνες, για έναν αξιωματικό 100 και για συνταγματάρχες και στρατηγούς πάνω από 1000. Ίσως το ΕΑΜ, στον υπολογισμό των θυμάτων να λογάριαζε μόνον εκείνους που προκάλεσαν τα αντίποινα και όχι εκείνους που τα υποστήκαν, τον άμαχο πληθυσμό και τους ομήρους. Βέβαια, τα δικά τους θύματα ήταν πολύ λίγα ή ανύπαρκτα. Ύστερα από κάθε ''πολεμική επιχείρηση'' αυτοί έφευγαν στα βουνά και τον ηρωισμό τους τον πλήρωναν άλλοι. Και ακόμα είχαν κι ένα άλλο κέρδος. Όσοι αγρότες κατόρθωναν να διαφύγουν από τα μπλοκαρισμένα από τους Γερμανούς χωριά, κατέφευγαν στα βουνά και θέλανε δεν θέλανε εντάσσονταν στον ΕΛΑΣ.
Στις πρώτες ''πολεμικές επιχειρήσεις'', ας πούμε ότι δεν περίμεναν τόσο άγρια αντίποινα. Αλλά την δεύτερη, την τρίτη, την δεκάτη, την εκατοστή; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήξεραν τί θα ακολουθούσε ύστερα από την επίθεση τους εναντίον στρατιωτών των αρχών κατοχής.... τα άγρια αντίποινα των αρχών κατοχής, μαζικές σφαγές αθώων, μαζικές εκτελέσεις ομήρων, μαζικές συλλήψεις, μαζικές αποστολές στη Γερμανία, απ' όπου πολλοί λίγοι γύριζαν ζωντανοί, εμπρησμοί χωριών, κ.λπ. Στις 27 Απρίλη 1944, σκοτώνουν στους Μολάους έναν γερμανό στρατηγό και τρεις συνοδούς του. Οι γερμανοί για αντίποινα εκτελούν 200 ομήρους και ένα στρατιωτικό απόσπασμα παίρνει εντολή να σκοτώνει όσους συναντά στο δρόμο από τους Μολάους στη Σπάρτη...»

Και στη «Σύνοψη των Γεγονότων» συμπληρώνει: «..Θα το ξαναγράψουμε και θα το ξαναπούμε. Σε έναν πόλεμο που κρατάει τρία χρόνια, κανείς από την πολιτική, στρατιωτική, πνευματική ηγεσία αυτού τον πολέμου, ούτε πιάστηκε ούτε εκτελέσθηκε ούτε σκοτώθηκε στη μάχη, ούτε τραυματίστηκε ούτε πέρασε από τα κρατητήρια της Μέρλιν. Όλοι είναι σώοι και υγιείς, ούτε μία γρατσουνιά στο πρόσωπο τους. Και είναι αυτοί που με πύρινα άρθρα, με απομνημονεύματα και αναμνήσεις προβάλλουν το έργο τους για εθνική εποποιία, Νέο '21 κ.λπ., και διεκδικούν δάφνες, παράσημα, και συντάξεις...

Σήμερα όλοι όσοι δεν θέλουν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, τους άλλους και την ιστορία, ξέρουν ότι η «εθνική αντίσταση» σε τίποτε δεν συνετέλεσε ούτε στην απελευθέρωση της χώρας ούτε στην τελική νίκη των συμμάχων ούτε και μπόρεσε να επηρεάσει το ηθικό και την πολεμική ικανότητα του στρατού κατοχής....Ξέρουμε την διακήρυξη του ΚΚΕ για εξέγερση του λαού για την «απελευθέρωση» της χώρας και ξέρουμε και την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την προώθηση του αγώνα σε ένοπλη πάλη....
Ξέρουμε τί ήταν αυτή η «λαϊκή εξέγερση»: επιθέσεις είτε εναντίον μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών των στρατών κατοχής είτε στρατιωτικών περιπόλων ή μικρών μονάδων. Και το άμεσο, βέβαιο από τα πριν αποτέλεσμα τα τρομακτικά αντίποινα εις βάρος αθώων αγροτών και ομήρων, εμπρησμοί χωριών.
Αυτές τις «πολεμικές επιχειρήσεις» τις πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα. Ξέρουμε και ήξεραν καλύτερα εκείνοι που τις οργάνωναν ότι σε τίποτε δεν συντέλεσαν αυτές οι «επιχειρήσεις» στην απελευθέρωση της χώρας και ούτε γι' αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκαν..».»

ΙΑΣΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Τώρα σε πειράζει και η αντίσταση? Θα μας πεις κιολας ότι ήταν τίποτα χαραμοφάηδες που ανέβηκαν στα βουνα για να την περνάνε φίνα.
    Ο Ζέρβας όμως ε? Εκείνος μάλιστα. Διότι δεν ήταν κομουνιστής και οι γερμανοί που σκότωνε δεν προκαλούσαν αντίποινα. Το ίδιο και η επανάσταση του 21. Αν προκαλούσε αντίποινα, δεν έπρεπε να γίνει.
    Όλα δικά σου τα θέλεις.

    Το άρθρο το έγραψα σαν απάντηση σε κάποιον που είπε ότι οι αντάρτες υπεγραψαν συμφωνία, ενώ την επόμενη φαίνεται ότι τους επιτέθηκαν.

    Λοιπόν ποιοι μύθοι ξεσκεπάζονται. Το ότι σκότωσαν αντισυνταγματάρχη κι όχι λοχία όπως λένε? Εσύ γράφεις για στρατιώτη. Το site που παρέθεσα μιλούσε για λοχία. Κι εσένα τι σου φαίνεται πιο πιθανό?Να πήγαινε ο αντισυνταγματάρχης για χλωριώσεις? Η να πήγαινε ο λοχίας?

    Αλλά πες ότι ήταν ο αντισυνταγματάρχης. Είναι δηλαδή χειροτερο να σκοτώνεις αντισυνταγματάρχη απ'ότι λοχία ή στρατιώτη εν καιρώ πολέμου?

    Σίγουρα όμως οι πραγματικοί ήρωες ήταν αυτοί που ήρθαν απ'το Κάιρο

    Haldir

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive