Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΛΥΚΕΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ (ΤΟΤΕ) ΓΑΛΑΤΣΙ !!

ΓΡΑΦΕΙ Ο: ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣ


‘ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΑ ‘
Φίλες και Φίλοι από αυτή τη στήλη: Θεωρώ υποχρέωσή μου (να θυμίζω σε όλους ότι ζήσαμε και βιώσαμε όλοι μαζί οι φίλοι του πρώτου πυρήνα, αλλά και ότι ζήσαμε μαζί με τους φίλους και τις οικογένειες τους από τις άλλες γειτονιές, στο όμορφο Γαλάτσι μας, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ. Εκείνα τα χρόνια με σκοπό την ανάδειξη των αξιών που είχαμε την τύχη να βιώσουμε, αλλά και την αφύπνιση όλων μας από το λήθαργο για ν’ αρχίσουμε να νοιαζόμαστε και για το διπλανό μας.

Αγαπητοί φίλοι Πόση νοσταλγία, προκαλούν αυτές οι μνήμες…Μνήμες ατέλειωτες που κάθε φορά θέλω να μοιράζομαι μαζί σας. Εδώ θέλω να σας θυμίσω ότι πέρυσι τέτοιο καιρό που αρχίσαμε να επικοινωνούμε από την στήλη ΑΝΑΔΡΟΜΗ στο περιοδικό ΄΄G΄΄ Ιούνιος - Ιούλιος 2004, είχα αναφερθεί στον ΓΚΡΑΧΑΜ ΡΟΤΖΕΡΣ παραφράζοντας την δική του κραυγή αγωνίας, όπου σύμφωνα με τους σημερινούς τεχνοκράτες όσοι είμαστε παιδιά στη δεκαετία 50-60-70 αντέχαμε τα πάντα και το κυριότερο με όσα περάσαμε τελικά σκληραγωγηθήκαμε. Πράγματι είναι αλήθεια, όμως τότε το κυριότερο στοιχείο της ζωής η Υγεία ήταν άριστη, γιατί το περιβάλλον ήταν σωστό(πολλά δέντρα, πεύκα, ευκάλυπτοι, λεμονιές, νεραντζιές, ακακίες, πικροδάφνες, ζουμπούλια, πασχαλιές, νυχτολούλουδα) και τόσα άλλα δημιουργούσαν απίθανη και καθαρή ατμόσφαιρα που μαζί με το γάργαρο νερό που πίναμε από την μοναδική τότε πηγή απέναντι από την Αγία Γλυκερία, ζούσαμε όμορφα και εμείς νιώθαμε δυνατοί παρά την φτώχια μας. Όμως και ένα ακόμη στοιχείο της ζωής, μας είχε δοθεί πλουσιοπάροχα από την φύση σε όλους σχεδόν, το ΧΑΜΟΓΕΛΟ.

Τότε το χρήμα δεν είχε αγγίξει τις ψυχές των ανθρώπων, η κακία, το μίσος, η υποκρισία, η ζήλια, άγνωστα πράγματα τότε για όλους μας (βέβαια υπήρχαν και οι εξαιρέσεις) αλλά αυτό που γίνεται σήμερα να συνθλίβεται η προσωπικότητα του συνανθρώπου μας και όλα να ξεπουλιούνται στο βωμό του χρήματος, αδιανόητο για μας τότε να το σκεφτούμε. Αφού περνούσαν οι αποκριές, η Καθαρή Δευτέρα, το ΠΑΣΧΑ η Πρωτομαγιά και η γιορτή της Αγίας Γλυκερίας που ήταν για μας το καλλίτερο γεγονός μετά τις Άγιες μέρες, γιατί όλοι μαζί με τις οικογένειες μας προσμέναμε το πανηγύρι που στηνόταν για να γιορτάσουμε την χάρη της.

Τότε αφού τελείωναν τα σχολεία αρχίζαμε να πηγαίνουμε στην εξοχή(συνήθως στου Βέικου, στο Προφήτη – Ηλία εκεί ψηλά στα Τουρκοβούνια) στο(μετόχι στη Πάρνηθα)σήμερα κάψανε τη μισή και σε καμιά παραλία για μπανάκι (Λούτσα, Ραφήνα η Σχοινιά) κυρίως το Σαββατοκύριακο με το λεωφορείο όλοι μαζί παρέα. Μόλις ο πατέρας τελείωνε το μεροκάματο από την οικοδομή ερχόταν άλλαζε, τρώγαμε, φτιάχναμε τους μπόγους και τις τσάντες με τα φαγητά και μαζί με την μάνα, το αδερφό μου Σταύρο, την αδελφή μου Βιργινία, τον αδερφό της μάνας, τις νύφες μας, τα ξαδέλφια μας και κάποιες οικογένειες φίλων γειτόνων, τον Κυρ Ηλία τη κυρά Λευκή και τ ‘αγόρια τους Νίκο και Κώστα, τον θείο το Σταύρο κ.λ.π.

Σας προτείνω και σας παρακαλώ, να ρίχνετε μια ματιά στη διπλανή πόρτα, κάθε μέρα και όχι μόνο τις (Άγιες Μέρες) κάποιος μπορεί να μας χρειάζεται πραγματικά. Δείτε τι γίνεται σε όλο τον κόσμο, ενδιαφερθείτε μη παραμένετε απαθείς, μην αφήνετε να αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς, ενεργοποιηθείτε στους συλλόγους της γειτονιάς, στις προσπάθειες κοινωνικής αλληλεγγύης , προσφέροντας λίγο χρόνο αλλά πολλή αγάπη, γιατί η αποστολή μας είναι άλλη και δεν πρέπει να το ξεχνάμε λεπτό, ότι ζούμε για να παλεύουμε ακόμη και για τα αυτονόητα, γιατί τίποτα δεν μας χαρίζεται ! από κανέναν και ποτέ.
Πρέπει να αντισταθούμε στα σχέδια των ηγετών της παγκοσμιοποίησης. Όλο και κάτι θα πετύχουμε. ΣΙΓΟΥΡΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΓΛΩΣΣΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, KOYNANHΣ

http://users.otenet.gr/~fracisko/
Εκπαιδευτικός - Παιδαγωγός , ΑμεΑ.

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ.ΤΩΡΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ Ο ΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΣΑΝ ΕΧΟΥΝ ΡΑΜΑΖΑΝΙ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive