Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

ΪΑΣΩΝ" ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ. SORRY , Δημ. Υπάλληλοι!!

"" Παταξον μεν ακουσον δε""
Πλουταρχου Βιογραφιες Θεμιστοκλης κεφαλαιον 11 τμημα 3 γραμμη

ΓΡΑΦΕΙ Ο : "ΙΑΣΩΝ"

Επειδη ολοι εν τη Ιερουσαλημ παροικουμεν

Και στο Δημοσιο γνωριζουμε οτι παιζουν ταβλι, λυνουν σταυρολεξο,, κεντανε κεντητα πλεκουν πλεκτα, πανε οποτε θελουν φευγουν οποτε εχουνε «δουλεια» λυνουν τα παγκοσμια προβληματα.,

Κανουν τα παντα εκτος απο το να δουλευουνε.
Και οταν αντιμετωπιζουν ενα «πελατη» , δηλαδη πολιτη που πρεπει να περαση απο την αδυσωπητη εξουσια τους, να σταθη στην ουρα να φερη πιστοποιητικα οτι δεν ειναι ελεφαντας για να εξυπηρετηθη , οι φιλοι μας του Δημοσιου , στην πλειονοτητα τους , θα βασανισουν δεν θα εξυπηρετησουν.
Ελαχιστες ειναι οι τιμητικες εξαιρεσεις δημοσιων υπαλληλων που σκιζονται να βγαλουν δουλεια και να φερθουν σωστα.
Και ολοι μας ψαχνουμε αυτους να μας εξυπηρετησουν οταν εχουμε καποια συναλλαγη.
Βεβαιως δεν φταινε αυτοι,Φταιει το συστημα της μονιμοτητας , της αδυναμιας μεταθεσεως, του εφιαλτικου συνδικαλισμου που εχει υποκαταστησει την διεθυνσι και την διοικησι.
Ειναι η «λαικια» δημοκτΡαΤια σε σμικρυνσι.
Μονο την γκιλιτινα δεν φερανε ακομη.
Καθε Ελληνας τα γνωριζει αυτα... διοτι απλως τα υφισταται.
Για αυτους η νοοτροπια ειναι, οτι η δουλεια στο Δημοσιο, στην οποια υπηρεσια, υπαρχει για να εξυπηρετει τον εργαζομενο σ αυτην την υπηρεσια, και οχι να εξυπηρετη, να λειτουργη αυτη η υπηρεσια χαριν του πολιτη.

Ενω στον ιδιωτικο τομεα , οι εργαζομενοι σκοτωνονται στην δουλεια, προσπαθουν να κρατηθη η επιχειρησι ( αυτες που δεν κλεισανε ακομη, διοτι θεμα χρονου ειναι να κλεισουν ολες..Μην ανησυχης φιλε μου θα φυγουνε κι αυτες που μεινανε ενω εσυ θα εισαι μαχαραγιας στο Δημοσιο!!!) προκειμενου να εχουν δουλεια.

Γνωριζουν οτι η δουλεια τους υπαρχει γιατι υπαρχει ο πελατης και οχι το αναποδο.
Και βεβαιως δεν ειναι ο εργασιακος χωρος , παιδικη χαρα, ουτε καφενειο .Παρ' ολα αυτα οι εργοδοτες προσπαθουν στην πλειονοτητα τους να φερονται αξιοπρεπως, Στα εργοστασια υπαρχει εστιατοριο και καντινα που εξυπηρετει τους εργαζομενους.
Αναλογως της συγκεκριμενης παραγωγης των εργοστασιων υπαρχουν αντιστοιχες παροχες, Δεν ειναι ο μεσαιωνας οπως οι εραστες οι νοσταλγοι του ερυθρου ολοκληρωτισμου προσπαθουν να τα μηδενισουν ολα, για να ξυπνησουν την ανυπαρκτη «ταξικη»συνειδησι.
Εξ ου και η ενοχλησις των αν τολμηση καποιος και αρθρωσει την αλλη αποψι απ αυτη που το δογμα τους υποστηριζει.
Ολα αυτα ειναι γνωστα. Τοσο ωστε να γινομαστε βαρετοι να τα επαναλαμβανουμε..και πολλες φορες δεν αξιζει και ο κοπος..

ΙΑΣΩΝ
Υ.Γ Πολλες φορες η λακωνικοτηα και η ουσια των αρχαιων ρητων, που ειναι απανθισματα σοφιας, μας βοηθουν ευκολα και γρηγορα να αντιληφουμε καταστασεις χωρις καμμια αλλη περιγραφη ή εικονα.Εχθροι των αρχαιων ειναι μονο αυτοι που μισουν την γνωσι και την ελευθερια που διδει αυτη η γνωσις .Οπως αυτοι που τα καινε...

1 σχόλιο:

  1. Μιλάς για την κατάντια του δημοσίου από τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις που το διαχειρίστηκαν.
    Τι μου λες? Σώώώπα...
    Μάλλον δεν έχεις δει γιαγιάδες με προβλήματα υγείας να δουλεύουν σε εργοστάσια και να τους φέρονται άθλια και με άθλιες συνθήκες. Ούτε μετανάστες να δουλεύουν σαν σκλάβοι παράνομα με εξευτελιστικά μεροκάματα. Στα πλαίσια της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας όπως διακύρηττε και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
    Η ανεργία (βασικός μοχλός του καπιταλισμού) έχει οδηγήσει σε πτυχία χωρίς αξία και σε ανθρώπους που άλλο σπουδάζουν, άλλο κάνουν και άλλο πληρώνονται.. Θέλω να δω σε μερικά χρόνια τι θα λές.

    Α, και τα ρητά, όπως και το ύφος με ολίγη καθαρεύουσα, τα χρησιμοποιείς μόνο και μόνο για να ενισχύσεις τις θέσεις σου. Χωρίς να έχουν σχέση με τα επιχειρήματά σου. Για να δώσεις μια πιο "λόγια εικόνα". Αν τα επιχειρήματά σου έχουν δύναμη από μόνα τους δε χρειάζονται δεκανίκια...

    Haldir

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive