ΓΡΑΦΕΙ Ο : "ΙΑΣΩΝ"
«...Έγραψα κάποτε σ' ένα άρθρο μου στην Αυγή ότι ευτυχώς που δεν νικήσαμε τον Δεκέμβριο και ευτυχώς που ηττηθήκαμε και στον Εμφύλιο. Γιατί αν νικούσαμε και δημιουργούσαμε εδώ στην Ελλάδα τη λεγόμενη λαϊκή δημοκρατία σήμερα θα είμαστε χειρότερα απ' ότι είναι οι Ρουμάνοι, οι Βούλγαροι, και οι Αλβανοί..»
Λεωνίδας Τζεφρώνης - γραμματεύς της ΕΠΟΝ Σπουδάζουσας του ΚΚΕ , μέλος του ΔΣΕ, γνωστός και από την μυθιστορηματική του απόδρασι από τις φυλακές των Βούρλων την 17η Ιουλίου 1955
Ο πονος της Αληθειας
" Απλους ο μυθος της αληθειας"
Ευριππιδης Φοινισσαι
Καταλαβαινω τον καθε Φιλο που μισει το «τερας» του καπιταλισμου και εξυμνει το «αγγελικο»Δημοσιο.
Ο πονος της αληθειας ειναι αδυσσωπητος. Προσωρινα, βοηθα η επιλεκτικη θεωρησι, η εικονικη πραγματικοτητα.Ομως στο ευρος του χρονου, ειναι αναγκη να αποδεχθουμε την αληθεια.Αλλεως πως, εχουμε παρει διαζυγιο απο την πραγματικοτητα...
Βεβαια τι κι αν το συστημα κατερρευσε η επανασταση χαθηκε.
Εκατομμυρια δυστυχισμενοι εγιναν ελευθεροι, δημιουργουν κερδιζουν τον χαμενο χρονο τους..
Εδω στην Βακλανοταλιμαπανια εχουμε ακομη ντροπαλους εραστες και νοσταλγους αυτου του δουλικου συστηματος, που μονο τις ατελειες της Δημοκρατιες και του κεφαλαιοκρατικου συστηματος ειναι σε θεσι να δουν.Την καλλιτερευσι , την βελτιωσι ολων των συνθηκων απο την διατροφη την ενδυσι την κατοικια ειναι αδυνατον να την δουν. Τους εμποδιζει στην κρισι το δογμα. Διοτι λογικη και δογμα δεν ειναι δυνατον να συμβιβασθουν.
Μια ξυλοφωνικη κασσετα γραμμοφωνικα επαναλαμβανει αναλοιωτα το ευαγγελιο τους.Σε τιποτα δεν διαφερει το χθες απο το σημερα το αυριο, το μελλον μετα απο εκατομμυρια χρονια γι αυτους ειναι δεδομενο το εχει περιγραψει οΛενιν..
Ετσι, γι αυτους, προοδος ειναι η επιστροφη στην καταναγκαστικη δουλεια.
Στα δημοσια ψυχιατρεια, τα γκουλαγκ για τους διαφωνουντας, στην «λαικια» δημοκρατια της γραφειοκρατιας και της αρχουσας ταξεως του κομματος.
Στην βια , γιατι ποτε με καθολικη ψηφοφορια οι απανθρωπες αυτες ιδεολογιες δεν μπορεσαν να επικρατησουν...
Σημερα δεν μπορουν καν να δουν οτι οι μεταναστες απο τα τεως υποδουλα ανατολικα κρατη, ερχονται στην Βαλακνοταλομπανια την «αδικη» την «καπιταλιστικη» σωρηδον, πατεις με πατω σε, να βρουνε ενα πιατο φαγητο , να δουλεψουν, να ζησουν σας ανθρωποι,( εστω κι αν υπαρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ κακοι, οχι το συστημα, που θα εκμεταλλευθουν την «ευκαιρια» να αδικησουν, οι κακοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ) αλλα βλεπουν μονο οτι τους εκμεταλλευεται το καθεστως που τους εκανε ανθρωπους.
Ετσι διαπιστωνουμε, μεταναστες να γινονται οι ιδιοι αφεντικα να αγοραζουν αυτοκινητα, σπιτια, να δημιουργουν τις δικες τους επιχειρησεις στην ελλαδα.
Να γινονται μικροι καπιταλιστες!!
Και αυτο κατατρομαζει, αποκαρδιωνει τους οπαδους της επαναστασης που χαθηκε.
Διοτι οταν οι «προλεταριοι» ευημερουν στο καπιταλιστικο καθεστως, τοτε η υπαρξι των «προστατων» με το σφυρι και το δρεπανι, εκμηδενιζεται.
Ειναι η πραγματικοτητα.. Μενουν χωρις οπαδους .
Και δυστυχως γι αυτους, δεν μπορουν πια να τους μαντρωσουν πισω απο αισχρα τειχη και σιδηρα παραπετασματα.
Αυτα επεσαν, τα γκρεμισε η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
ΙΑΣΩΝ
Υ.Γ «...Και είδα ότι όλοι αυτοί, ας μην τους πω όλους, ήταν περιτρίμματα. Με πιάνει τρόμος άμα σκεφτώ ότι π.χ. αν νικούσε τότε η επανάστασή μας θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μάρκο, έναν γελοίο άνθρωπο -τον είδα από κοντά και κατάλαβα τι γελοίος άνθρωπος ήταν- θα είχαμε υπουργό Οικονομικών τον Μπαρτζώτα, θα είχαμε υπουργό της Παιδείας π.χ. τον Στρίγγο, θα είχαμε υπουργό των Εσωτερικών τον άλλον, τον ανεκδιήγητο άνθρωπο που ήρθε από την Κρήτη, τον Βλαντά, ο οποίος ήταν για την εποχή εκείνη ένας ήρωας για τη νεολαία, γραμματέας της νεολαίας κ.τ.λ. Άνθρωποι γελοίοι, χωρίς καμιά παιδεία για να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο, σαν αυτόν που φιλοδοξούσαν να παίξουν. Κι όμως εκείνη την εποχή, σας επαναλαμβάνω, τους έβλεπα τους ανθρώπους αυτούς σαν γίγαντες.»
Λεωνίδας Κύρκος ς 3/12/2006, συνεντευξις στην Καθημερινη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Αρκετά πια μ'αυτό το παραμυθάκι με τις χώρες του ανατολικού μπλοκ. Κι εκεί καπιταλισμό έχουν τώρα. Δηλ. σε φαντάζομαι το 2050 να μου λες για τους μετανάστες από τις χώρες του ανατολικού μπλοκ, λες και έτσι και περάσει από πάνω σου ο σοσιαλισμός σε κυνηγάει για πάντα. Οι φτωχές χώρες αυτές λοιπόν είναι Κ Α Π Ι Τ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ε Σ, στο λέω να το χωνέψεις. Και δεν είναι φτωχές λόγω του σοσιαλισμού γιατί και πρίν φτωχές ήταν και μετά φτωχές είναι. Και καπιταλισμός δεν είναι μόνο αγγλία,γερμανία,γαλλία και αμερική, αλλά και ινδία και βραζιλία και αργεντινή και κολομβία. Χώρες που δεν πέρασε ποτέ ο σοσιαλισμός με πολύ φτωχό κόσμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔουλικό σύστημα δεν ήταν το απαρτχάιντ? Γιατί κάνουμε την πάπια εκει?
Ασφαλώς στην Ελλάδα υπήρξε βελτίωση. Αλλά για λίγο..Ισως απο το 81-85. Απο εκει και πέρα ότι προνόμιο εργασιακό δόθηκε αρχίζουν σιγα σιγα να το παιρνουν πίσω..
Ναι, βγάλτην επιτέλους αυτην την ξυλοφωνική κασέτα. Εχεις γίνει κουραστικός..
Και μην ανησυχείς, ο καπιταλισμός γέρασε πια, έχει αρχίσει να κλυδωνίζεται..Οι ανταγωνισμοί έχουν ενταθεί. Και καμία προλεταριακή επανάσταση να μη γίνει θα πέσει από μόνο του αυτό το φαιδρό σύστημα όταν φτάσει στο μέγιστό του..Μέχρι τότε θα έχει γέλιο πάντως να σε βλέπω να το υπερασπίζεσαι...
Haldir