Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ? ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ? ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ!

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ!!Μία υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, προειδοποίησε τους αμερικανούς πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν είτε στην Κίνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε σε κάποια άλλη χώρα, ότι «κινδυνεύουν» να γίνουν θύματα ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων στην περίπτωση που μεταφέρουν μαζί τους τον φορητό τους υπολογιστή, το κινητό τους τηλέφωνο ή κάποια άλλη ψηφιακή συσκευή.

Η ασυνήθιστη «ταξιδιωτική οδηγία» εκδόθηκε την Παρασκευή από την Εθνική Διεύθυνση Αντικατασκοπίας (National Counterintelligence Executive - NCIX) των ΗΠΑ και μολονότι σε αυτήν δεν αναφέρεται το όνομα οποιοσδήποτε χώρας, ο Joel Brenner, επικεφαλής της εν λόγω διεύθυνσης, κατονόμασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο CBS την Κίνα.




Συγκεκριμένα, ο Brenner δήλωσε ότι οι κινεζικές υπηρεσίες ασφαλείας μπορούν να «ενεργοποιήσουν οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο όταν αυτό είναι κλειστό» και να το χρησιμοποιήσουν ως μικρόφωνο. Πρότεινε μάλιστα στους αμερικανούς πολίτες να αφαιρούν τις μπαταρίες από τις ηλεκτρονικές τους συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούν ή ακόμη καλύτερα να μην ταξιδέψουν με αυτές. Πάντως σε σχετικό δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της NCIX εμφανίζεται να αναφέρει ότι η οδηγία αφορά
«οποιαδήποτε προορισμό, από μία παραλία της Μεσογείου έως και το Πεκίνο, όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες».
Στην ταξιδιωτική οδηγία της NCIX ( http://www.ncix.gov/publications/reports/traveltips.pdf ) πάντως αναφέρεται ότι «σε πολλές χώρες» τα τηλεφωνικά δίκτυα παρακολουθούνται τακτικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται έρευνες ακόμη και στα δωμάτια των ξενοδοχείων.
Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται ότι «όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται ηλεκτρονικά» (μέσω fax, PDA, υπολογιστή ή τηλέφωνο) μπορούν να παρακολουθηθούν, ενώ υπογραμμίζεται ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι ιδιαίτερα «ευάλωτα». Η οδηγία συνεχίζει: «Στόχοι των παρακολουθήσεων στο εξωτερικό είναι κυρίως τα στελέχη επιχειρήσεων και οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, ωστόσο κανένας πολίτης δεν θα πρέπει να πιστεύει ότι είναι τόσο ασήμαντος ώστε να μην γίνει στόχος παρακολουθήσεων».

Τέλος δίνονται διάφορες οδηγίες για όσους αποφασίσουν τελικά να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με την αγαπημένη τους ηλεκτρονική συσκευή:
«Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς με αριθμούς, κεφαλαία και μικρά γράμματα, αλλά και χαρακτήρες, μεγέθους τουλάχιστον 8 ψηφίων.
Σε καμία περίπτωση μην αποθηκεύετε κωδικούς, αριθμούς τηλεφώνων κ.α. στοιχεία αυτής της μορφής σε οποιαδήποτε συσκευή.
Να αλλάζετε τον κωδικό σας συχνά.
Χρησιμοποιήστε τις τελευταίες εκδόσεις λογισμικού προστασίας από ιούς και κακόβουλα προγράμματα.
Κρυπτογραφήστε κάθε ευαίσθητη πληροφορία.
Απενεργοποιήστε τη θύρα υπερύθρων ή κάθε άλλη λειτουργία που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε».
αναρτηθηκε απο "ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ" δευτερα 11/8/08 ωρα 15:15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive