Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

ΚΥΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ. ΖΗΤΑΕΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ - ΕΚΔΟΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Κυρία Αγγελοπούλου,
Κατ` αρχάς, επειδή το άτομο σας απασχολεί την πολιτική ζωή του τόπου ,θελημένα η αθέλητα από εσάς, και επειδή και οι πέτρες πλέον γνωρίζουν ,ότι τα πολιτικά παιχνίδια στην Ελλάδα ,περιέχουν και «νεφελώδη σημεία» ,πρέπει να σας ξεκαθαρίσω εκ των προτέρων ότι προσωπικώς εγώ, δεν έχω ανάμειξη ούτε θέλω να έχω, με την διαχειριστική πολιτική, και ο βιος μου μέχρι σήμερα είναι διαυγής και διαφανής, εύκολα δε, μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει αυτό.
Με τιμά η Θέση του Έλληνα Πολίτη, και αρκούμαι σ` αυτήν.
Το θέμα που θέλω να σας θέσω, θα είναι λάθος να τοποθετηθεί από πολιτικής η ιδεολογικής οπτικής αλλά υπεράνω αυτών.
Απευθύνομαι σε εσάς ως Έλλην πολίτης και συμπολίτης σας ,αλλά πάνω απ`όλα ως άνθρωπος σε συνάνθρωπο μου.
Διαβάζοντας την έκδοση της εφημερίδος σας στο Internet,και επισκεπτόμενος το τμήμα που περιέχει τα BLOGS ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα το άρθρο του ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ «με ολίγη νεοφιλελευθερισμού».
Διαβάζοντας τις θεωρίες του και τις διαπιστώσεις του, ασυγκράτητη οργή με κατέλαβε διαβάζοντας την ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ διαπίστωση του στο σημείο που καταλήγει …. με φόρους κατά των λεγομένων «εχόντων» (των μοναδικών δηλαδή που συνεισφέρουν ουσιαστικά στην κοινωνία δημιουργώντας πλούτο και αυξάνοντας τα δημόσια έσοδα).
Και αυτές τις διαπιστώσεις συνεχίζει να τις πρεσβεύει παρ`όλο που, αρθρογραφώντας και στο Blog – Press.gr ,από άλλον σχολιαστή των λεγομένων του, του ετεθη υπ` όψιν του, ο εξής προβληματισμός/αντίλογος:
…. Θα αφήσω να απαντήσει ένας μακροχρόνια άνεργος πενηντάρης. «Όποιος δεν έχει νιώσει κάποια στιγμή στη ζωή του «την αδυναμία μπορεί να πει μ εμπιστοσύνη( στον εαυτό του και στο παιδί του) τα κατάφερα», δεν μπορεί ποτέ να καταλάβει την απόγνωση του μακροχρόνια άνεργου, που η μοναδική ιδιοκτησία του είναι τα χέρια του και το μυαλό του και ο οποίος διαισθάνεται πως δεν τα χρειάζεται κανείς πλέον.
Επειδή ακριβώς τα ανωτέρω λόγια περιγράφουν επακριβώς την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί Έλληνες ,στην οποία, παρ` όλες τις δυσκολίες και αντιξοότητες, προσπαθούν να διατηρηθούν μέσα σε πλαίσια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, όταν η μονή αγωνία τους και επιθυμία τους, είναι να προσφέρουν, τα ελάχιστα, αλλά απαραίτητα στο παιδί τους, μέχρι να σταθεί στα πόδια του, και να το βοηθήσουν ,να διαπαιδαγωγηθεί, σαν άξιο και έντιμο μέλος, έστω αυτής της ξεχαρβαλωμένης κοινωνίας,
Επειδή πολλά Ελληνόπουλα, (ασχέτως που διάφοροι επιπόλαιοι, τα βρίζουν ως τεμπέληδες και με άλλους φθηνούς και ποταπούς χαρακτηρισμούς), συναθροίζονται σε ουρές ,και τα υποβάλουν δε, και σε ψυχολογικά τεστ ικανοτήτων!
Όχι για να προσληφθούν, έστω σε μια κακοπληρωμένη, αλλά αξιοπρεπή δουλειά,, αλλά για να κάνουν τους ντίλερ έναντι ποσοστών!!!
Δηλαδή φέρτα μου, για να πάρεις και εσύ κάτι. Αυτή είναι η ωμη και ξεκάθαρη εξήγηση.
Όταν πλέον αυτή η χώρα δεν έχει πλέον την ικανότητα να προσφέρει αξιοπρεπείς δουλειές στα παιδιά της, και καλύπτει την Ανεργία με αδιαφανείς στατιστικές μετρήσεις, με επιδοτούμενα προγραμματακια Stage.
Όταν τα Ελληνόπουλα εκτός των άλλων δυσκολιών , να βρουν μια δουλειά σταθερή, για να μπορέσουν και αυτά να δημιουργήσουν οικογένειες και σπιτικά, πρέπει εκτός των άλλων να αντιμετωπίσουν την αισχρή και φασιστική προπαγάνδα, που τα βρίζει και τα συκοφαντεί ως τεμπέληδες και αχαΐρευτους, για να δικαιολογηθεί ο εκτοπισμός τους από χώρους εργασίας, από την αθρόα, και από προφανή σκοπιμότητα, άναρχη και ασυντόνιστη, εισροή μεταναστών.
Όταν λοιπόν μέλη της Ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται τόσο σκληρά και απάνθρωπα, και εάν μη τι άλλο, αφού σαν συγκροτημένη κοινωνία, αποτυγχάνομαι οικτρά, να προσφέρουμε ουσιαστική συμπαράσταση σε δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, ας τους προσφέρουμε, έστω δια της σιγής, την συμπαράσταση αυτή και τον σεβασμό που δικαιούνται.
Ας γίνει η σιγή μας, βουβή συμπαράσταση και σεβασμός.
Και εάν, δεν μπορούμε να προσφέρουμε μια ζέστη κουβέντα και μια ηθική εμψύχωση έστω, αλλά προβάλλονται άτομα σαν τον Ανδριανόπουλο και οι απόψεις τους, που περιέχουν, βαθύ αντικοινωνικό λόγο και ειρωνικό ,και εμμέσως αλλά σαφείς, υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ότι είναι άχρηστοι και κοινωνικά απόβλητα, μιας και δεν έχουν να προσφέρουν στον τρύπιο κρατικό κορβανά, το λιγότερο που οφείλομαι να κάνουμε είναι να απομονώσουμε τέτοιους κοινωνικούς εμπρηστές.
Ακόμη και στην Νότια Αφρική, επί εποχής Απαρτχάιντ, ο Λευκός εδικαιούτο να σκοτώσει τον Μαύρο, πυροβολώντας τον η μαχαιρώνοντας τον, μόνο από μπροστά – κατάφατσα, από πίσω εάν το έκανε, ετιμωρείτο ο Λευκός.
Εδώ στην περίπτωση του Ανδριανόπουλου ,ξεπεράσαμε και αυτό το στάδιο.
Τέτοιες επικίνδυνες Θεωρίες, σαν και τις δικες του, είναι πισωπλατες μαχαιριές σε δυστυχούντες πολίτες.
Και δεν είναι φιλολογική δραματοποίηση τα ως άνω ,αλλά ωμη και ξεκάθαρη διαπίστωση της πραγματικότητας και συναίσθηση πως εκλαμβάνονται αυτού του είδους θεωρίες, στα μάτια και στην ψυχή ενός δοκιμαζόμενου ανθρώπου.
Ας έχουμε τουλάχιστον την αντρειοσύνη και την μηδαμινή ανθρωπιά, να δείξουμε σεβασμό στον σκληρό αγώνα αυτών των συνανθρώπων μας και στις δύσκολες στιγμές που περνάνε και ας σιγήσουν αυτές οι έξαλλες και αποκρουστικές κραυγές σαν του εν λογω κυρίου.
ΓΙ`ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΖΗΤΩ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ
ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΤΕ ΠΑΡΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΒΗΜΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ

Κατά τον χρόνο δε ,που συνέτασσα αυτήν την επιστολή προς εσάς, συμπτωματικά ο εν λόγο Κύριος ,ορθογραφώντας ξανά στο Blog Press.gr, εδέχθη απάντηση-σχόλιο από έναν νέο συμπολίτη μας, σας το επισυνάπτω για επιβεβαίωση αυτών που σας λέω παραπάνω , και είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι όχι μόνον πρέπει να εκδιωχτούν τέτοιες θεωρίες, αλλά παρήγορο και ελπιδοφόρο είναι, ότι έχουμε ανάμεσα μας τέτοιους πολίτες σαν τους γονείς αυτού του νέου και τέτοιους νέους, που δίνουν νόημα ,αξία και ελπίδα ότι η Ελλάδα έχει βαθειά στηρίγματα και έχει ανθρώπους άξιους και ικανούς να στηριχτεί στην συνέχεια της.
Διαβάστε τα λόγια του Δημήτρη
(διέγραψα τα ονόματα που ανέφερε, γιατί ασχέτως εάν συμφωνώ η όχι μαζί του, θα ήταν τραγικό λάθος να σταθούμε στα άτομα και στις ατομικές ευθύνες, ευθύνες που έχουμε όλοι μας, και να πάρει ιδεολογική/κομματική οπτική, οπότε να δούμε το δέντρο χάνοντας πάλι το δάσος.)
"Ωραία η εκθεσούλα σου Ανδρέα μου,
αλλά όλα όσα περιγράφεις υπήρχαν και τότε που έκανες τον υπουργό, δεν είναι σημερινά τα νέα σου.
Απλά τότε ήταν όλα καλυμμένα..Τώρα σας έχουν πάρει χαμπάρι και οι πέτρες, όχι μόνο εμείς που είμαστε σχεδόν 30 (παιδιά σας)..
Ειλικρινά εύχομαι να μην σας κρατήσει τίποτα στην θέση που είσαστε όλοι εσείς οι συνυπεύθυνοι για την κατάντια του κράτους μας και για τις στερήσεις που προσφέρατε σε όλους εμάς (παιδεία, μισθούς, ελεύθερο χρόνο) και στις επόμενες γενεές.
Τις στερήσεις που περίτεχνα και ξεδιάντροπα τόσα χρόνια τις μετατρέπατε σε χρήμα μέσα στις τσέπες σας σε βάρος όλων μας.
Επίσης ειλικρινά το λέω αυτό,
Αν ήμουν στην θέση σας θα είχα αυτοκτονήσει, τόσες γενεές πριν από εσάς, καταφέρανε και επιζήσανε πολέμους κατοχές χούντες κτλ κτλ για να χτισουνε ένα σύγχρονο δυτικό κράτος ....το οποίο εσείς, μια μόνο γενιά ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΤΕ.
Τελείωσε η ανοχή σε όλους εσάς, και το έχετε καταλάβει γράφοντας σε δημόσια μπλογκς αρλούμπες και δήθεν προβληματισμούς περί γενικού κλίματος...
Στην οικογένεια μου οι προβληματισμοί εδω και χρόνια, είναι το πως θα βρει μια δουλειά με ένσημα η μάνα μου που είναι 50 ετών και με μεροκάματο μεγαλύτερο από αυτό το ''μαύρο'' που παίρνει τα τελευταία χρόνια των 30ε.
Για να παράγει υπεραξίες και μαύρο πλούτο που καρπωθήκατε ΕΣΕΙΣ και οι όμοιοι σας...
Έχετε όπως σας είπα την ηλικία του πατέρα μου...μόνο που αυτός δεν ξέρει υπολογιστή, δεν ξέρει τι είναι ιντερνέτ και δεν μπορεί να γράψει σε πληκτρολόγιο, γιατί τα δάκτυλα του από την δουλειά έχουν γίνει 10 φορές πιο χονδρά σε πάχος από τα δικά σας..
τα μακριά...
Φταίτε, και τους προβληματισμούς σας, τους έχουμε γραμμένους καθώς και εσάς..
εμάς άλλα μας καίνε.....αυτά που υποτίθεται θα λύνατε εσείς τόσα χρόνια..
Φιλικά Δημήτρης από Καβάλα

Κυρία Αγγελοπούλου,
Εάν διαβάσουν, ο Δημήτρης από την Καβάλα και οι γονείς του, αλλά και ο κάθε Δημήτρης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ,που σίγουρο είναι, ότι υπάρχουν πολλοί, αυτές τις απαξιωτικες, άδικες και απάνθρωπες θεωρίες του Ανδριανόπουλου, τι επίπτωση και τι αντίδραση θα δημιουργηθεί στις ψυχές αυτών των ανθρώπων;
Και το θεωρείται απίθανο κάποιος από αυτούς ,να ξεκαρφώσει αυτό το δηλητηριώδες μαχαίρι που του καρφώνετε στην πλάτη και να το στρέψη αδιακρίτως έναντι όλων μας;
Ποιητική έκφραση; Μήπως το δούμε πραγματικό γεγονός;
Ελευθερία έκφρασης και γραφής;

Θα συμφωνήσω μαζί σας, ότι είναι από τα υπέρτατα δημοκρατικά αγαθά, αλλά η δημοκρατία υφίσταται μόνον, εντος κοινωνικών συνόλων, άρα κατ`εξοχήν όποιος χρησιμοποιεί και καρπούται αυτά τα αγαθά, έχει υπέρτατη υποχρέωση να κάνη χρήση αυτού του αγαθού , σεβόμενος και πρωτίστως αναλογιζόμενος, το κοινωνικό σύνολο που του παρέχει αυτό το αγαθό.
Μου είναι αποκρουστική και σας βεβαιώ, ότι την χρησιμοποιώ σπανίως, με μέτρο και περίσκεψη, την έκφραση «απαιτώ», αλλά σε αυτήν την περίπτωση είμαι βαθειά πεπεισμένος ότι είναι αναγκαίο.
Γι` αυτό, σαν συμπολίτης σας, και μέλος αυτού του κοινωνικού συνόλου ΑΠΑΙΤΩ να σιγήσετε αυτές τις δηλητηριώδεις ιαχές του εν λογω ατόμου και να μην του παρέχετε πλέον Βήμα έκφρασης αυτών, και βεβαίως όχι μόνον εσείς, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος.
Με εκτίμηση
Μακρής Κωνσταντίνος
www.constantinmacris.com

*******************************************
Σημ. SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: Καλέ μας φίλε, αδίκως "σκας".
ΔΕΝ είναι στο χέρι ΚΑΝΕΝΟΣ να το βουλώσουν όλοι αυτοί οι κάθε λογής "Ανδριανόπουλοι". Άνθρωποι που ξεδιάντροπα συμμετέχουν απο κοινού, ανεξάρτητα ιδεολογικοπολιτικής καταβολής, με παγκόσμιους πολιτικούς εγκληματίες (πχ ΜΠΟΥΣ, ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ κ.λ.π.) σε ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΕΣ οργανώσεις, τύπου λέσχης BILDEBERG, και κατευθύνουν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ τις τύχες ΟΛΟΥ του κόσμου, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ, απο την ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ να τους κάνει... νταντά?? Τα μαστουρωμένα γα χρήμα και αίμα παγκόσμια μέσα μαζικής αποβλάκωσης, έχουν διάπλατα ανοιχτές τις πόρτες τους. ΑΣΤΟΥΣ να μιλάνε, για να μπορούμε να τους απαντάμε και να τους ξεφτυλίζουμε. Καλύτερα να τα ....λένε, παρά να συνωμοτούν... υποβρυχίως. Αυτή είναι η άποψή μας. Κατά τα λοιπά, ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive