Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

TOYΣ "ΧΑΛΑΣΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ"Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ. ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ & ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΟ !! ΠΕΜΠΤΗ 31/7/08 ΩΡΑ 02.00 π.μ.

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.



Ονομαστική ψηφοφορία για τις ΔΕΚΟ Σήμερα Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.


ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΘΕΛΟΥΜΕ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΟΔΥΝΗΡΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τα πυρά της Αντιπολίτευσης συγκέντρωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης

Συγκεκριμένα,
Παράταση πήρε η ψήφιση της τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ ζήτησαν τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, που πραγματοποιείται την Πέμπτη. Η σφοδρή αντιπαράθεση συνεχίστηκε την Τετάρτη, παρά τις
τροποποιήσεις Αλογοσκούφη


στην επίμαχη ρύθμιση.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την τροπολογία για τους δικαστικούς, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη με τακτική μαστίγιου και καρότου», αλλά και ότι φέρνει την τροπολογία αυτή ως «αντιπερισπασμό για τα όσα ειπώθηκαν για τον κ. Ζορμπά και τις εισαγγελικές αρχές».
Τα πνεύματα όμως οξύνθηκαν περαιτέρω κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ, κατά την οποία ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, δέχθηκε σφοδρή επίθεση για τις επιλογές του.
Ο υπουργός Οικονομίας υπερασπιζόμενος την επιλογή του είπε: «Το καθεστώς προστασίας που έχουμε στον ιδιωτικό τομέα είναι επαρκές - από τα καλύτερα στην ΕΕ. Αυτό το καθεστώς που είναι καλό στον ιδιωτικό τομέα, είναι καλό και για τις ΔΕΚΟ». Πυρ άνοιξε η Αντιπολίτευση
«Αν θέλει η κυβέρνηση, ας ελέγξει τους διοικητές που δίνουν αυξήσεις υπό τη μορφή του bonus και των πλαστών υπερωριών» παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Χτυπήστε τα προνόμια, χτυπήστε τα κυκλώματα, συγκρουστείτε με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλάξτε τις διοικήσεις. Όμως εσείς δήθεν θέλετε να δείξετε πυγμή. Πού; Στον άνεργο, τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο που θέλει να βρει το μέλλον του;»


«Η αντεργατική τροπολογία, δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά είναι ένας κρίκος μιας αλυσίδας που ξεκινά από το Μάαστριχτ και τις αποφάσεις της Λισαβόνας» παρατήρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ.Σκυλλάκος και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως προνόμιο ο κοινωνικός ρόλος των ΔΕΚΟ». Το μέτρο για τις ΔΕΚΟ, δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της ΝΔ, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Τσούκαλης. «Η κυβέρνηση, δεν πείστηκε από κανένα επιχείρημα δικό μας, αλλά ούτε από τους δικούς της βουλευτές και υπουργούς ακόμα που δεν στήριξαν την διάταξη. Δεν άκουσε, ούτε τα επιχειρήματα της ΔΑΚΕ και του κ. Πουπάκη. Θα πειστεί όμως από το μεγάλο κύμα αντίδρασης που θα υπάρξει. Θα υποστεί οδυνηρή έκπληξη ο κ. υπουργός κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.



Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος παρατήρησε πως «τώρα δεν θα έχουμε μόνον πάλη των τάξεων, αλλά και πάλη των εργαζομένων στον ίδιο φορέα».

«Γιατί δεν έχετε μια ενιαία πολιτική για όλους τους εργαζόμενους; Να πείτε, ότι για ίδια εργασία στο Δημόσιο θα δίνετε τα ίδια λεφτά.

Δεν μπορεί ο μισθός του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, να είναι 62% μεγαλύτερος εκείνου του διοικητή των ΗΠΑ.

Μήπως δεν χρειάζονται αυξήσεις ο δικαστικός, ο γιατρός, ο δάσκαλος, οι αστυνομικοί, οι πιλότοι;» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης τούς είπε πως δεν μπορεί να έχουν ελευθερία του λόγου:

«Ο κ. Μανώλης αντικαταστάθηκε από έναν βουλευτή μιας χρήσεως.

Αυτή είναι η δυνατότητα που παρέχει η πολιτική της αγέλης, του μαντριού. Αυτή δεν είναι πολιτική βουλευόμενου ανθρώπου».

Σημ. Νομίζω ότι όπου κι αν ανήκει κανείς πολιτικά, οφείλει να παραδεχθεί, ότι η στάση του κ. Καρατζαφέρη σε καίρια σημεία που αφορούν το λαό είναι καθοριστική και πάντα υπέρ των εργαζομένων. Αυτό το απέδειξε και σήμερα που δεν δίστασε να συμπαραταχθεί με την αντιπολίτευση και να αποσοβήσουν άλλη μια απαξίωση του Κοινοβουλίου. Σήμερα ΟΛΟΙ -πλήν ΝΔ- λειτούργησαν σαν κόμματα του λαού. ΜΠΡΑΒΟ !! Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι Βουλευτές της ΝΔ την ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη και να αποδείξουν ότι δεν είναι αγελοποιημένα ζώα, αλλά ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Θα το πράξουν? ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!! Αν όχι , τότε ας μην ΕΛΠΙΖΟΥΝ οτι θα ξαναδούν ΒΟΥΛΗ. Ούτε ΑΠ ΕΞΩ!

1 σχόλιο:

  1. «Κάποιοι από τους μισθούς είναι ηθικά προκλητικοί» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας.

    Se poious mis8ous va avaferetai arage?
    stous bo(u)leutikous? stous di(x)astikous? stous nmeterous dnmokratika k aksiokratika busmatwmevous? H mnpws stous Ymeterous? dnl. tous dus8ewrAtous mis8ous twv 700eurw?
    Oxi bre dev to katavonses, 8a mou peite, gia tous mis8otous twv DE(N-E)XW (POTE KI AS APOMIZW TON KOSMAKH) ntav to karfi, to gyftiko...
    malista! twra mporoume va gurisoume pleuro k va suvexisoume tov ypvo tou dikaiou...
    kp

    Y.G. Av stov ypvo sou deis alogo va trexei tote 8a eklnrw8ouv oi epi8umies sou k ta ka8nmeriva sou oveira tns nmeras gia eleu8eria, epityxia, oikovomikn avodo ktl. twra av to alogo sou foraei skoufi...tote kapelwseta ola!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive