Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ -ΚΥΠΡΟΥ- Γράφει ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΩΝΤΑΣ

Πες τα Χρυσόστομε!

(καλωσόρισες στο κλαμπ)

ΓΡΑΦΕΙ Ο: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΩΝΤΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος προέβη σε μία δήλωση, η οποία δεν εξέπληξε-δυστυχώς-κανέναν: «Η συνέχιση της σημερινής καταστάσεως θα οδηγήσει σε τουρκοποίηση της Κύπρου». Τώρα ελπίζω να συνειδητοποιήσει και ο πλέον αφελής ότι ήταν εξασφαλισμένη και τριπλοκλειδωμένη η εκλογική αποτυχία του Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο μόνος αστάθμητος παράγων που θα μπορούσε να είχε χαλάσει τα σχέδια των εκτός και εντός Κύπρου οπαδών της Α(υ)νανιστικής επανενώσεως ήταν ο κυπριακός λαός. Ο οποίος πιάστηκε κορόϊδο. Το πόσο κορόϊδο πιάστηκε θα το διαπιστώσει όταν τον φεσώσουν με το σχέδιο Ανάν Νο 6.

Οφείλουμε, πάντως, να παραδεχθούμε ότι η αποτελεσματικότητα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής έχει προ πολλού αφήσει πίσω της την εποχή των χοντροκομμένων κάου-μπόϊ τύπου Λύντον Τζόνσον. Ας χαιρετίσουμε λοιπόν, με ανυπόκριτο θαυμασμό, το απαράμιλλης διαστροφής επίτευγμα της παρα φύσιν ενώσεως ενός κομμουνιστικού κόμματος-έστω γιαλαντζί-με την ηγεσία της Εκκλησίας. «Ιερός» ο σκοπός. Τη θέση μιάς κομμένης πατρίδας θα πάρει ένα επανενωμένο κράτος-καρικατούρα. Ένα «παιδί του σωλήνα», που δεν πρόκειται ποτέ να βγεί από αυτόν, ένα τερατώδες δημιούργημα του νεοταξικού Δρ Φρανκενστάϊν. Ένα μωρό που θα μεγαλώσει υπό την κηδεμονία του βιαστή της μάνας του και των ισχυρών νονών του, αφού πρώτα θα του έχουν σκοτώσει τη μάνα.

Όλα κάποια στιγμή, τα φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους σημάδια, έρχονται και κουμπώνουν. Μόνο τυχαίες δεν είναι οι εκλεκτικές συγγένειες της Εκκλησίας της Κύπρου με τον συγκεκριμμένο Οικουμενικό Πατριάρχη. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο συγκεκριμμένος Πατριάρχης σπρώχνει εδώ και χρόνια την Ορθοδοξία να ασπαστεί την παντόφλα του Πάπα. Μόνο τυχαία δεν είναι η ομπρέλα προστασίας των Αμερικανών στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Και βέβαια μόνο τυχαία δεν είναι η εκλογή του Ιερώνυμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Ελλάδος, αντί του αδιαπραγμάτευτα ορθόδοξου Ευστάθιου, ή του ανυποχώρητα πατριώτη Άνθιμου. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Δείτε ποιοί χτύπησαν την υποψηφιότητα του Ευστάθιου Σπάρτης για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο: Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας με την διακαναλικά περιφερόμενη προβοκάτσια του και ο άνευ περαιτέρω σχολίων Λάκης Λαζόπουλος που απεκάλεσε τον σεβάσμιο ιεράρχη...Πάσσαρη! Ο ίδιος παλιάτσος είχε αποκαλέσει παλαιότερα τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας κι ένθερμο πατριώτη Χρήστο Σαρτζετάκη...μαλάκα!

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει, πως το υπό τουρκική κατοχή τμήμα της Μεγαλονήσου θα «τουρκοποιήσει» ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. Με έναν «Αττίλα Νο 3» επί ευρωπαϊκού εδάφους ίσως; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρει; Ίσως να εξαπατά κάποιους Κύπριους-όπως και ο πρόεδρός τους-εκμεταλλευόμενος τη λαχτάρα των προσφύγων για επιστροφή στις εστίες τους. Όταν όμως εκφέρει απόψεις εναρμονισμένες με τις επιδιώξεις εκείνων που επιθυμούν τον υποβιβασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας σε προτεκτοράτο περιορισμένης κυριαρχίας, μόνον αφελείς, ή εντελώς απληροφόρητους μπορεί να εξαπατήσει. Αμερικανοί, Άγγλοι, Τούρκοι, Χριστόφιας, Αναστασιάδης και τώρα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Όλοι λένε το ίδιο με μικροπαραλλαγές. Ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα επειδή... ήταν το πρόβλημα.

Μην ανησυχείτε κύριοι. Τώρα που «φάγατε» τον Τάσσο, έρχεται η «λύση» σας. Η Ιστορία διδάσκει ότι οι λεβέντες πεθαίνουν όρθιοι. Έχουν ίσια σπονδυλική στήλη και μιά ισχυρή επίθεση μπορεί να την σπάσει. Τα ασπόνδυλα είναι “survivors”. Έρποντας και λείχοντας, συνεχίζουν απτόητα προς την «λύση» τους. Ας βαφτίζουν την δουλοπρέπειά τους «ρεαλισμό», «υπευθυνότητα», ή όπως αλλιώς θέλουν. Θα έχουν, βέβαια, την θέση που τους πρέπει στην Νέα Τάξη πραγμάτων στην Κύπρο. Θα ανταμειφθεί ο κόπος κι ο ιδρώτας τους. Θα έχουν όμως και την θέση που τους αξίζει στο βιβλίο της Ιστορίας. Εκείνην δεν μπορούν να την ξεγελάσουν. Και θα τους στολίσει καταλλήλως.
Γρηγόρης Δημ. Ρώντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive