Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ η ΜΠΕΤΑΝΚΟΥΡ!

Ίνγκριντ Μπετανκούρ.
Απελεύθερωση της Μπετανκούρ ανακοίνωσαν οι κολομβιανές αρχές


ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΩΝ ΑΡΧΩΝ. ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΡΑΠΗ, απελευθερώθηκε η Η Γαλλο-κολομβιανή πολιτικός Ινγκρίντ Μπετανκούρ, τρεις Αμερικανοί και άλλοι 11 όμηροι απελευθερώθηκαν από άνδρες των κολομβιανών ενόπλων δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος. Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία για την κυβέρνηση του προέδρου Αλβάρο Ουρίμπε, ο οποίος έχει τηρήσει σκληρή γραμμή απέναντι στους αντάρτες και έχει χρησιμοποιήσει δισεκατομμύρια δολάρια από την αμερικανική βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις ανταρτικές ομάδες και το οργανωμένο έγκλημα.
Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας των πρώην ομήρων είναι καλή. Οι 15 πρώην όμηροι κρατούνταν από τους αριστερούς αντάρτες της οργάνωσης FARC σε μυστικά στρατόπεδα στη ζούγκλα, επί χρόνια.
Η επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους έγινε σήμερα, στη ζούγκλα της επαρχίας Γουαβιάρε, στη νότια Κολομβία. «Επρόκειτο για μία επιχείρηση χωρίς προηγούμενο. Θα μείνει στην ιστορία για την τόλμη και την αποτελεσματικότητά της», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας.
«Είναι μια μέρα χαράς, απερίγραπτης χαράς», δήλωσε ο γιός της Ινγκρίντ Μπετανκούρ, Λορένζο Ντελογιέ, μόλις έμαθε τα νέα για την απελευθέρωση της μητέρας του, που έμεινε όμηρος επί έξι χρόνια.
Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ισπανίας έσπευσαν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για την απελευθέρωση των ομήρων και ιδιαιτέρως της Ινγκρίντ Μπετανκουρτ.
Η Μπετανκούρ, πρώην προεδρική υποψήφιος με διπλή υπηκοότητα, απήχθη από τους αντάρτες του FARC το 2002. Οι τρεις Αμερικανοί που απελευθερώθηκαν εργάζονταν για λογαριασμό του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και είχαν απαχθεί το 2003, όταν το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν έπεσε στη ζούγκλα.



Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, οι κολομβιανές αρχές απελευθέρωσαν την Ίνγκριντ Μπετανκούρ και τρεις Αμερικάνους, που είχαν απαχθεί από αντάρτες των FARC.
Η Μπετανκούρ (Γαλλοκολομβιανή πολιτικός), κρατούνταν όμηρος από το 2002 από τους αντάρτες των FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας) όταν τόλμησε να επισκεφθεί "απαγορευμένη περιοχή" στη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας για την Προεδρία. Σε βίντεο που δημιοσιεύθηκε αργότερα, φαινόταν πολύ αδύναμη.
Ο Κολομβιανός υπουργός Άμυνας Χουάν Μανουέλ Σάντος, είπε ότι κανένας δεν τραυματίστηκε στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης στη νότια επαρχία Γκουαβιάρε και ότι οι όμηροι είναι σε σχετικά καλή κατάσταση.
Άλλοι 15 όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ανάμεσά τους και 11 Κολομβιανοί. Νωρίτερα, μέσα στο χρόνο, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών, είχε ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική για να "χτίσει γέφυρες" με τους ανθρώπους, που επηρεάζουν τις αποφάσεις για την απελευθέρωση ομήρων των FARC.
Οι FARC μάχονται για να ανατρέψουν την κολομβιανή κυβέρνηση εδώ και 40 χρόνια. Δικαιολογούν τις πράξεις τους λέγοντας ότι είναι μέρος εμφυλίου πολέμου. Ωστόσο, η Κολομβία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν τις "Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις", τρομοκρατική οργάνωση.


Η Ϊγκριντ Μπετανκούρ:
Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1961 στο Παρίσι. Το 1989 πηγαίνει στην Κολομβία, όπου το 1994 εκλέγεται βουλευτής. Το 1998 γίνεται Γερουσιαστής. Το 2002 και ενώ έχει θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία, απαγάγεται από τις FARC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive