Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 / 7 / 2008

Επείγουσα παρέμβαση στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου,

με ερωτήματα για το αν απάντησε στις εθνικιστικές προκλήσεις

Ερντογάν για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Θράκη.

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Β΄ Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Πέτερινγκ, με την οποία ζητά να μάθει αν απάντησε στην απίστευτη πρόκληση του Τούρκου πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν, ο οποίος – διά του Τούρκου πρέσβυ στις Βρυξέλλες, Βολκάν Μποζκίρ – έθεσε στον κ. Πέτερινγκ σειρά ζητημάτων για τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» (όπως τους αποκαλεί), αρνείται να αναγνωρίσει την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου, απορρίπτει το άμεσο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και δεν επιστρέφει τις δημευθείσες περιουσίες των Ελλήνων της Τουρκίας.

Ο Κωστής Αϊβαλιώτης υπενθυμίζει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την γνωριμία τους από το 1993 και εκφράζει την εκτίμησή του για την προσφορά του κ. Πέτερινγκ , ενώ καυτηριάζει την απρέπεια του Τ. Ερντογάν, ο οποίος – εμφορούμενος προφανώς από οθωμανική ψευτομεγαλοπρέπεια – δεν απαντά ο ίδιος στον κ. Πέτερινγκ αλλά βάζει τον Τούρκο Μόνιμο Αντιπρόσωπο στις Βρυξέλλες Β. Μποζκίρ να απευθυνθεί σε εκείνον, και μάλιστα με 6 μήνες (!) καθυστέρηση.

Ο Κωστής Αϊβαλιώτης, τέλος, σημειώνει στην επιστολή του προς τον κ. Πέτερινγκ ότι «η Τουρκία έχει κυριολεκτικά κατάμαυρο μητρώο αναφορικά με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλα τα Ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου αυτό επισημαίνουν» και ζητά από τον κ. Πέτερινγκ να τον ενημερώσει αν ανταπάντησε στο εθνικιστικό ντελίριο τού Τ. Ερντογάν και ποια ήταν τα τυχόν επιχειρήματα του (θρασύτατου) Τούρκου πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive