Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Χίος: Με τις κενές υποσχέσεις Πλεύρη έμεινε το νησί. Με ένα μόνο ασθενοφόρο για έκτακτα περιστατικά παραμένει ολόκληρο το νησί, παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας για προσλήψεις που θα καλύψουν τα κενά

 

Υποσχέσεις -ως συνηθως- κενές περιεχομένου αποδείχτηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στη Χίο για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης πληρωμάτων του ΕΚΑΒ που υποχρεώνει την υπηρεσία να έχει τους περισσότερους μήνες τον χρόνο μόλις ένα διαθέσιμο ασθενοφόρο ανά βάρδια....

Ο κ. Πλεύρης κατά την επίσκεψή του στο νησί στις 6/6 είχε υποσχεθεί τόσο προσλήψεις επικουρικού προσωπικού όσο και τη δρομολόγηση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσα από σχετική προκήρυξη, αλλά τελικά μόνο έτσι δεν έγινε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τις τελευταίες μέρες, μετά την πρόσληψη τριών επικουρικών, τα στελεχωμένα ασθενοφόρα της πρωινής βάρδιας έγιναν δύο, ωστόσο αυτό έγινε μετά τη δωρεά της Μητρόπολης Χίου προς το νοσοκομείο ποσού 5.000 ευρώ, που θα διατεθούν από τη διοίκηση για μισθοδοσία τριών μηνών, όσο και η διάρκεια των συμβάσεων που κλήθηκαν να υπογράψουν οι τρεις διασώστες. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τις οικονομικές δυνατότητες του νοσοκομείου το αν θα παραμείνουν οι διασώστες, με τη διοίκηση να προσανατολίζεται στη διατήρησή τους, αναλαμβάνοντας το σχετικό κόστος.

Ωστόσο, οι τρεις νεοπροσληφθέντες θα ασχολούνται μόνο με τις «δευτερεύουσες» διακομιδές ασθενών που έχουν πάρει εξιτήριο, νεφροπαθών και άλλες που μπορούν να προγραμματιστούν. Αντίθετα, τα έκτακτα περιστατικά θα συνεχίσουν να καλύπτονται από ένα και μοναδικό ασθενοφόρο, που σημαίνει ότι αν δύο περιστατικά συμβούν ταυτόχρονα, τότε ένα από τα δύο θα καθυστερήσει, ενδεχομένως με μοιραίες συνέπειες για τον ασθενή, όπως δυστυχώς έχουμε δει να συμβαίνει στο παρελθόν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις χθες γυναίκα που τραυματίστηκε σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στα επείγοντα με ιδιωτικό ασθενοφόρο, αφού το ένα και μοναδικό του ΕΚΑΒ εκτελούσε άλλη διακομιδή.

Ομως η κοροϊδία δεν τελειώνει εδώ. Σύμφωνα με δηλώσεις των διασωστών του ΕΚΑΒ στην εφημερίδα «Πολίτης» της Χίου, οι μόνιμες προσλήψεις που ευαγγελίζεται ο κ. υπουργός θα αφορούν τους ήδη τρεις υπηρετούντες επικουρικούς διασώστες οι οποίοι πρόκειται να μονιμοποιηθούν κάποια στιγμή. «Προφανώς η υποστελέχωση δεν καλύπτεται με την πρόσληψη 3 ατόμων.

Η κάλυψη όλης της Χίου απαιτεί τουλάχιστον 10 άτομα προσωπικό. Αυτή τη στιγμή βγάζουμε 2 ασθενοφόρα το πρωί, ένα το απόγευμα και ένα το βράδυ. Τον Ιούνιο τα περιστατικά ήταν 180 επείγοντα και 120 δευτερογενείς διακομιδές και τώρα, με αυτόν τον πληθυσμό στο νησί, σίγουρα θα ξεπεράσουμε τα 400».

Μην τα θέλετε όλα... δικά σας Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας! igata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.