Σάββατο 16 Απριλίου 2022

"Για την προστασία της υγείας εκατομμυρίων ανθρώπων": Το εμβόλιο COVID της Ρωσίας σε συνεργασία με την AstraZeneca

 

Μέχρι τον Απρίλιο του 2020, το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε υπό ιατρικό στρατιωτικό νόμο. Αλλά υπήρχε φως στην άκρη του τούνελ: έμπιστες φαρμακευτικές εταιρείες ανέπτυσσαν "ασφαλή και αποτελεσματικά" εμβόλια που... θα σταματούσαν την εξάπλωση του φοβερού ιού και θα έδιναν τέλος στην πανδημία. Ή τουλάχιστον έτσι μας έλεγαν.

Ο χρόνος περνούσε - και η Μεγάλη Φαρμακευτική (Big Pharma) χρειαζόταν πολλά χρήματα προκειμένου να επιταχύνει τη δημιουργία ενός θαυματουργού φαρμάκου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση Τραμπ ξεκίνησε την Επιχείρηση Warp Speed, ένα πλουσιοπάροχα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που αποσκοπούσε στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και της διανομής ελιξίριων για τον κορονoϊό.

Την ίδια στιγμή, η ρωσική κυβέρνηση διέθεσε πόρους για την ανάπτυξη του δικού της εμβολίου. Η χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας για τη δημόσια υγεία προήλθε από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας. Τον Ιούνιο του 2020, το RDIF ανακοίνωσε μια κοινοπραξία με την R-Pharm, μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες της Ρωσίας. Το δίδυμο θα συνεργαζόταν για την παραγωγή και διανομή ενός εμβολίου που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Gamaleya του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε το εμβόλιο μετά από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών, καθιστώντας το Sputnik V το πρώτο καταχωρημένο εμβόλιο COVID στον κόσμο. Το πιασάρικο όνομα του φαρμάκου ήταν το πνευματικό παιδί του διευθύνοντος συμβούλου του RDIF, Kirill Dmitriev, ενός από τους Young Global Leader του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (τάξη του 2009). Το Ίδρυμα Soros εντόπισε τις δυνατότητες του Dmitriev σε νεαρή ηλικία και του χορήγησε υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και αργότερα στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ. Εργάστηκε για την Goldman Sachs και την McKinsey & Company πριν αναλάβει τα ηνία του RDIF το 2011.

Η απόφαση του Dmitriev να συμπεριλάβει την R-Pharm στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της RDIF ήταν μια έξυπνη κίνηση αντάξια της καταγωγής του ως Young Global Leader. Στις 17 Ιουλίου 2020, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι η R-Pharm θα γίνει "ένας από τους κόμβους για την παραγωγή και την προμήθεια εμβολίων [της] στις διεθνείς αγορές". Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο βρετανοσουηδικός φαρμακευτικός γίγαντας συμφώνησε να μεταφέρει τον αδενοϊικό φορέα του στη Ρωσία. Στη συνέχεια, η R-Pharm θα αναλάβει να "τελειώσει" τις δόσεις και να τις στείλει στο εξωτερικό.

"Η AstraZeneca είναι πεπεισμένη ότι, μαζί με την R-Pharm, θα μπορέσει να προμηθεύσει εκατομμύρια ανθρώπους με το εμβόλιο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο", ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου.

Με άλλα λόγια: μέχρι τον Ιούλιο του 2020, η ρωσική κυβέρνηση είχε τοποθετηθεί ώστε να επωφεληθεί από την παραγωγή και τη διανομή δύο εμβολίων COVID: του Sputnik V και του εμβολίου της AstraZeneca.

Καθώς συνεχίζουν να καταγράφονται τραυματισμοί και θάνατοι που συνδέονται με εμβόλια σε όλο τον κόσμο, ορισμένοι έχουν παρουσιάσει τη Ρωσία ως προπύργιο ενάντια στο δολοφονικό επιχειρηματικό μοντέλο της Μεγάλης Φαρμακοβιομηχανίας. Όπως θα τεκμηριώσουμε παρακάτω, τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

--> Η Ψευδαίσθηση της Αντιπαλότητας

Στις 17 Ιουλίου 2020, ο Guardian ανέφερε ότι η βρετανική κυβέρνηση ήταν "περισσότερο από 95%" σίγουρη ότι Ρώσοι χάκερς είχαν στοχεύσει οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και του Καναδά που συμμετείχαν στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού. Περιέργως, την ίδια ακριβώς ημέρα, η AstraZeneca αποκάλυψε ότι είχε συνεργαστεί με τη ρωσική R-Pharm.

Ο Dmitriev απέρριψε τους ισχυρισμούς περί hacking ως γελοίες, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η κλοπή μυστικών του βρετανικού εμβολίου θα ήταν χάσιμο χρόνου, επειδή η R-Pharm είχε ήδη υπογράψει συμφωνία με την AstraZeneca για την παραγωγή του εμβολίου της εταιρείας.

"Όλα όσα απαιτούνται για την παραγωγή του βρετανικού εμβολίου έχουν ήδη μεταφερθεί στην R-Pharm", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RDIF απαντώντας στις ψευδείς κατηγορίες για χάκινγκ. "Η AstraZeneca έχει ήδη υπογράψει δεσμεύσεις για τη μεταφορά όλης της παραγωγής του βρετανικού εμβολίου στην R-Pharm".

Ωστόσο, αυτή η συνεργασία δεν εμπόδισε τον Dmitriev να αφήσει αιχμές κατά της AstraZeneca. Όταν οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της AstraZeneca βρήκαν ένα σύντομο εμπόδιο τον Σεπτέμβριο του 2020, ο διευθυντής της RDIF πρότεινε ότι το βρετανικό εμβόλιο βασίζεται σε μια "μη δοκιμασμένη πλατφόρμα". (Ίσως προσπαθούσε να εκτρέψει τον έλεγχο του Sputnik V, το οποίο επίσης βασίστηκε σε μια εντελώς μη δοκιμασμένη πλατφόρμα;)

Οι αμφιβολίες του Dmitriev για το βρετανοσουηδικό εμβόλιο δεν εμπόδισαν το RDIF να επιδιώξει στενότερους επιχειρηματικούς δεσμούς με την AstraZeneca. Αντιθέτως, τον Δεκέμβριο, το RDIF, η AstraZeneca, το Κέντρο Gamaleya και η R-Pharm υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

"Σήμερα ανακοινώνουμε ένα πρόγραμμα κλινικών δοκιμών για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της ανοσογονικότητας του συνδυασμού του AZD1222, που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και του Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το ρωσικό Gamaleya Center... Τόσο το AZD1222 όσο και το Sputnik V είναι εμβόλια αδενοϊικού φορέα που περιέχουν γενετικό υλικό της πρωτεΐνης αιχμής του ιού SARS-CoV-2", ανέφερε η AstraZeneca σε δελτίο Τύπου της 11ης Δεκεμβρίου.

Στις 21 Δεκεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εξήρε τη συνεργασία της Ρωσίας με την AstraZeneca.

"Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι μια τέτοια στάση απέναντι στη συνεργασία μπορεί σήμερα να χρησιμεύσει ως ένα καλό, πειστικό παράδειγμα συνδυασμού επιστημονικών δυνάμεων, τεχνολογιών, επενδύσεων για έναν κοινό στόχο - την προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη στο σύνολό του", σημείωσε ο Πούτιν. Απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο της AstraZeneca, πρόσθεσε: "Θέλω να σας ευχηθώ καλή επιτυχία όχι μόνο στη ρωσική αγορά, αλλά και στις παγκόσμιες αγορές και να εκφράσω την ελπίδα ότι το νέο έτος θα είναι ευνοϊκό για την εταιρεία σας και για την επίλυση των προβλημάτων για τα οποία μιλάμε τώρα".

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο διευθυντής της Gamaleya, Alexander Gintsburg, προέβλεψε ότι ένας συνδυασμός του Sputnik V και της AstraZeneca θα καταγραφεί τελικά για χρήση στη Ρωσία.

Ήταν η αρχή μιας όμορφης φιλίας.

--> Οι Αληθινοί Φίλοι Δεν Νοιάζονται για τους Θρόμβους Αίματος

Η RDIF δεν έχασε χρόνο στην επιδίωξη του ονείρου της να δημιουργήσει ένα κοκτέιλ κατά του COVID από τα δύο εμβόλια στα οποία είχε επενδύσει οικονομικά. Τον Φεβρουάριο του 2021, το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησε να φιλοξενήσει μια κλινική δοκιμή για τη δοκιμή ενός συνδυασμού του πρώτου συστατικού του Sputnik V ("Sputnik Light") και του εμβολίου της AstraZeneca. Ο Dmitriev εξήρε τη μελέτη ως παράδειγμα "διεθνών προσπαθειών" για την καταπολέμηση του κοροναϊού.

Εν τω μεταξύ, άβολα "προβλήματα ασφαλείας" εμφανίζονταν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου, 20 ευρωπαϊκές χώρες είχαν αναστείλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca λόγω αναφορών που συνέδεαν το φάρμακο με θρόμβους αίματος και εσωτερική αιμορραγία.

Παρά τις ανησυχητικές αναφορές, το RDIF δεν εγκατέλειψε τον φίλο του Big Pharma.

Στις 15 Ιουλίου, ο επίσημος λογαριασμός του Sputnik V στο Twitter καυχιόταν ότι το RDIF ήταν "το 1ο που ξεκίνησε ενωμένες [sp] δοκιμές με την AstraZeneca τον Φεβρουάριο και σύντομα θα ανακοινώσει περισσότερες συνεργασίες. Προτρέπουμε και άλλους παραγωγούς εμβολίων να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για δοκιμές mix & match. Αυτός είναι ο τρόπος για την ανοσία για την παγκόσμια κοινότητα!"

Περίπου μια εβδομάδα αργότερα, το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενέκρινε μια δοκιμή Sputnik Light-AstraZeneca. Πέντε ρωσικά ιατρικά ιδρύματα συμμετείχαν στη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 150 άτομα.

Στα τέλη Ιουλίου, το RDIF γνωστοποίησε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής που πραγματοποιήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν. Σε 50 άτομα χορηγήθηκε το κοκτέιλ Sputnik V-AstraZeneca, το οποίο κρίθηκε ασφαλές και αποτελεσματικό.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία από μια παράλληλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αργεντινή έδωσαν παρόμοια ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Ο συγχρονισμός ήταν τέλειος, διότι τον Αύγουστο, η κυβέρνηση της Αργεντινής άρχισε να χορηγεί ενέσεις AstraZeneca και Moderna σε άτομα που είχαν λάβει το πρώτο συστατικό του Sputnik V. Η Αργεντινή δήλωσε ότι ανακάτευε τα φάρμακα λόγω ελλείψεων στην προμήθεια, αλλά ο Dmitriev επέμεινε ότι αυτό ήταν το σχέδιο από την αρχή.

"Εμείς το προτείναμε, πάντα θέλαμε να κάνουμε έναν συνδυασμό", δήλωσε τότε ο Dmitriev. "Το Sputnik είναι το πρώτο συνδυασμένο εμβόλιο, το πρώτο mix and match, το οποίο αποτελείται από δύο διαφορετικές ενέσεις. Είχαμε πει από την αρχή ότι δύο διαφορετικά εμβόλια λειτουργούν καλύτερα από δύο πανομοιότυπα".

Τον ίδιο μήνα, τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τις υγειονομικές αρχές της Αργεντινής έδειξαν ότι το Sputnik V προκαλούσε πολύ περισσότερες επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εν τω μεταξύ, η R-Pharm έκανε τις τελικές προετοιμασίες για να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή τόσο του Sputnik V όσο και του βρετανοσουηδικού εμβολίου. Τον Σεπτέμβριο, η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε αρχίσει να παράγει το εμβόλιο της AstraZeneca για εξαγωγή.

--> Μια Ανοικτή Σχέση

Στα τέλη του 2021, τα μεγάλα μυαλά πίσω από το Sputnik V συνεργάζονταν ανοιχτά με την Pfizer και τη Moderna.

"Έχουμε ήδη μια κοινή μελέτη με τη Moderna στην Αργεντινή και η Αργεντινή ερευνά τώρα έναν συνδυασμό του Sputnik και της Moderna. Υπάρχουν επίσης δύο άλλες χώρες που διεξάγουν επί του παρόντος έρευνα για έναν συνδυασμό της Pfizer και του Sputnik και πιστεύουμε ότι αυτός θα είναι ένας πολύ επιτυχημένος συνδυασμός", δήλωσε ο Dmitriev τον Οκτώβριο. Περίπου την ίδια εποχή, ο επίσημος λογαριασμός του Sputnik V στο Twitter εκστασιάστηκε για τα αποτελέσματα των δοκιμών του συνδυασμού Sputnik Light-Moderna.

Το Κέντρο Gamaleya Center ήταν επίσης ενθουσιασμένο με αυτά τα νέα κοκτέιλ των θρόμβων. Τον Νοέμβριο, ένας από τους επιστήμονες που ανέπτυξαν το Sputnik V, ο Dmitry Shcheblyakov, τάχθηκε υπέρ της ανάμειξης του ρωσικού εμβολίου με ενέσεις mRNA.

"Βλέπουμε ότι ο συνδυασμός διαφορετικών εμβολίων που γίνονται με διαφορετικές τεχνολογίες δίνει μόνο πλεονέκτημα", δήλωσε ο Shcheblyakov.

Σύμφωνα με το RDIF, τα δεδομένα από τις δοκιμές της Pfizer-Sputnik θα είναι διαθέσιμα έως το τέλος του 2022.

--> Οι Αληθινοί Φίλοι Δεν Νοιάζονται για τις Κυρώσεις

Υπήρχαν μεγάλα νέα τον Φεβρουάριο: η μελέτη στο Αζερμπαϊτζάν είχε πλέον έναν εντυπωσιακό αριθμό 100 συμμετεχόντων και τα αποτελέσματα εξακολουθούσαν να είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα.

"Τα προκαταρκτικά δεδομένα από τη συνδυασμένη χρήση των εμβολίων Sputnik Light και AstraZeneca επιβεβαιώνουν το όφελος από τη χρήση διαφορετικών εμβολίων κατά τον επανεμβολιασμό. Στο πλαίσιο της εμφάνισης νέων επικίνδυνων στελεχών του κοροναϊού, είναι αυτή η προσέγγιση που μπορεί να προσφέρει ασφαλή, αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη προστασία", δήλωσε ο Dmitriev σε δελτίο Τύπου στις 14 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυτικές κυρώσεις που θεσπίστηκαν ως απάντηση στην "ειδική επιχείρηση" στην Ουκρανία δεν έβαλαν τέλος στη συνεργασία της Ρωσίας με τη Μεγάλη Φαρμακοβιομηχανία. Οι δυτικές φαρμακοβιομηχανίες έχουν διατηρήσει τις δραστηριότητές τους στη χώρα, ακόμη και όταν δεκάδες εταιρείες έχουν αποχωρήσει από τη Ρωσία. Στις 15 Μαρτίου, η R-Pharm υπέβαλε αίτηση για την καταχώριση του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό στη Ρωσία.

--> Θέατρο Βιοασφάλειας: Μια Παγκόσμια Πραγματικότητα 

Το γεγονός ότι η κυνική κερδοσκοπία της Ρωσίας στον τομέα των εμβολίων συνεχίζεται αμείωτη, ακόμη και αφού η Μόσχα έχει αποκοπεί σχεδόν εντελώς από τα δυτικά χρηματοπιστωτικά συστήματα και τις αγορές, αποκαλύπτει μια δυσάρεστη πραγματικότητα: δεν υπάρχει διαφυγή από το διεφθαρμένο, αντι-ανθρώπινο θέατρο βιοασφάλειας που γέννησε η "πανδημία". Το μόνο ερώτημα τώρα είναι: ποιο "μπλοκ" θα διεκδικήσει το δικαίωμα να σας βασανίζει και να σας κάνει ενέσεις;

------------------

Δικτυογραφία :

“To Protect the Health of Millions of People”: Russia’s COVID Shot Collusion with AstraZeneca

https://geopoliticsandempire.com/2022/04/13/russias-covid-collusion-with-astrazeneca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.