Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Η ομιλία της κουνιστής τακουνάτης χορεύτριας & προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή


Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία μέσω βιντεοκλήσης του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην ελληνική Βουλή.... Στην ειδική, έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, παρίσταται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Την ομιλία Ζελένσκι παρακολουθούν από τη Βουλή, ως προσκεκλημένοι του Προέδρου κ. Τασούλα, οι πρέσβεις της Ουκρανίας, της Κύπρου (ως πρύτανης του διπλωματικού σώματος) και της Γαλλίας (λόγω της γαλλικής Προεδρίας στην ΕΕ).

<iframe src="//parltv.live.grnet.gr/webtv/#!light" frameborder="0" width="400" height="380"></iframe>

Η πρόσκληση για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή έγινε αποδεκτή από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, προκάλεσε όμως την αντίδραση του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, αλλά και την αμφίσημη στάση του ΜέΡΑ 25.

Ως αποτέλεσμα, η Ελληνική Λύση δεν συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Βουλής για την ομιλία Ζελένσκι επικαλούμενη έναν «αχρείαστο σχολαστικισμό», όπως το αποκάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής, καθώς επικαλέστηκε παρατυπία στην πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου στη Βουλή, ότι δηλαδή αντί να προσκληθεί από τον ΠτΒ, προσκλήθηκε από τον πρωθυπουργό.

Από τη συνεδρίαση απουσιάζει και το ΚΚΕ, ενώ το ΜέΡΑ 25 εκπροσωπείται από έναν βουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόσκληση για ομιλία προς τους Έλληνες απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απεδέχθη αμέσως την πρόταση και συμπεριέλαβε τη Βουλή των Ελλήνων στο πρόγραμμα των διαδικτυακών εμφανίσεών του.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.