Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Για όποιον δεν πιστεύει στην φίμωση του διαδικτύου…

Εχθές τα ξημερώματα, λάβαμε αυτήν την ειδοποίηση από την εταιρεία Google, σχετικά με τις αναρτήσεις μας στις ιστοσελίδες του διαδικτύου. Όποιος καταλαβαίνει, καλώς! Για τους άλλους, υπάρχουν καυτές λεπτομέρειες για την υπόθεση της Πάτρας στον Ευαγγελάτο…

Το αναγνωριστικό εκδότη σας:
…………..
Σημαντική ειδοποίηση: Ενημέρωση σχετικά με την Ουκρανία
Αγαπητέ εκδότη, Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, θα θέσουμε σε παύση τη δημιουργία εσόδων από περιεχόμενο που εκμεταλλεύεται, παραβλέπει ή δικαιολογεί τον πόλεμο. Σημειώστε ότι ήδη λαμβάνουμε μέτρα για ισχυρισμούς που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, εφόσον παραβαίνουν υπάρχουσες πολιτικές (για παράδειγμα, η πολιτική επικίνδυνου ή υποτιμητικού περιεχομένου απαγορεύει τη δημιουργία εσόδων από περιεχόμενο που υποκινεί τη βία ή αρνείται τραγικά συμβάντα). Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να διευκρινίσει και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να επεκτείνει τις οδηγίες μας προς τους εκδότες, καθώς σχετίζεται με την εν λόγω σύρραξη. Η συγκεκριμένη παύση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ισχυρισμούς που υπονοούν ότι τα θύματα είναι υπεύθυνα για την τραγωδία που βιώνουν ή παρόμοιες περιπτώσεις όπου κατηγορούνται τα θύματα, όπως ισχυρισμοί ότι η Ουκρανία διαπράττει γενοκτονία ή επιτίθεται σκοπίμως στους δικούς της πολίτες.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Google AdSense

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η επικοινωνία είναι κοινό αγαθό και πως δεν μπορούν ιδιώτες να την απαγορεύουν ή να την διοχετεύουν ανάλογα με τα συμφέροντα.

Θέτοντας όμως όρους και κανονισμούς αυθαίρετα, προσπαθούν να μετατρέψουν την επικοινωνία σε χωράφι τους ώστε να αποκτήσουν ακόμη και πολιτική εξουσία. Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα;

Γνωρίζουν τα ολιγοπώλια που κατέχουν στην ενημέρωση. Γνωρίζουν το πόσο σημαντικά έχουν γίνει τα social media για την προώθηση των χιλιάδων ιστότοπων αδέσμευτης και ανεξάρτητης ενημέρωσης που δεν στηρίζονται στα λόμπι και τις «ισχυρές» διασυνδέσεις.

Ουσιαστικά δημιουργούν κλειστές κοινότητες που αποτελούνται από ανθρώπους-εμπορεύματα και κρύβονται πίσω από αλγόριθμους όπως ο μπακάλης πίσω από τη ζυγαριά.

Δεν έχουμε αυταπάτες για τα ολοένα και μεγαλύτερα όρια που δίνει η αποκλειστική ενημέρωση και διαδραστικότητα μέσω των υφιστάμενων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η λογοκρισία των social media είναι μία πραγματικότητα που ολοένα και θα εντείνεται θυμίζοντάς μας την ανάγκη εναλλακτικών αδέσμευτων μορφών κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο.

Φυσικά και χρησιμοποιούν το πρόσχημα «αυτοί είναι οι όροι που θέτουμε, σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει, μπορεί να αποχωρήσει». Λογικό, ιδιωτικές εταιρείες είναι άλλωστε. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το μονοπώλιο που έχουν χτίσει, δημιουργεί τοίχους και παγίδες, σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να δημιουργήσει μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης

Ο έλεγχος και η λογοκρισία από εξαρτημένα κέντρα θα είναι ο θάνατος του ίντερνετ. Θα εξελιχθεί το ίντερνετ στο φιάσκο του αιώνα; Θα αφεθεί η ενημέρωση σε ολιγοπώλια και τμήματα «πεφωτισμένων ειδικών» για τον έλεγχο της αλήθειας; primenews.press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.