Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

ΑΜΕΡΙΚΗ Τα λεφτά των «επαναστατών» Black Lives Matter μετατρέπονται σε πολυτελείς βίλες

Frank R. James 
 
«Τα Μαύρα Λεφτά Μετράνε»
 
Τα λεφτά των «επαναστατών» Black Lives Matter μετατρέπονται σε πολυτελείς  βίλες | Prime News 
Αυτήν τη βαριά φράση χρησιμοποίησε ο συντάκτης της New York Post σαν εισαγωγή στο ρεπορτάζ του που σχετίζεται με την κρίση στα ενδότερα του κινήματος Black Lives Matter.  Τι συμβαίνει εκεί;... Στην πραγματικότητα, τίποτα πρωτόγνωρο: διαλυτικά φαινόμενα εντός «επαναστατικού κινήματος», οφειλόμενα σε έριδες και αντιπαλότητες. Στην περίπτωσή τους το μοναδικό εξαιρετικό στοιχείο -ωστόσο καίριο- έγκειται στο ότι οι καβγάδες δεν γίνονται σε ιδεολογικό ή πολιτικό επίπεδο, αλλά στο πιο ολισθηρό απ’ όλα, στο οικονομικό.

Διότι το κίνημα μάζεψε πολύ χρήμα. Σχεδόν 2 χρόνια μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, το BLM που αγωνίστηκε στο όνομα του φονευθέντος και μάζεψε εκατομμύρια Αμερικανών, μαύρων και μη, στους δρόμους για να διαδηλώσουν υπέρ της φυλετικής ισότητας, αντιμετωπίζει αμφισβήτηση εκ των ένδον, και ο λόγος είναι η οικονομική διαχείριση των πόρων του.

Πρόκειται για ένα κουβάρι από δωρεές ποσών, αγορές ακινήτων και καταθέσεις σε λογαριασμούς, για ιστορίες που καλύπτει σκότος. Μέσα σε έναν χρόνο το κίνημα έλαβε εκατομμύρια δολάρια με μορφή δωρεών, 90 εκατομμύρια μόνο μέσα στο 2020! Τα λεφτά ήταν πάρα πολλά, έτσι η δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, του BLM Global Network Foundation, κρίθηκε απαραίτητη.

Παράλληλα δυνάμωσε και η πολιτική επιρροή της οργάνωσης σε τοπικό επίπεδο, σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ. Ωστόσο, ορισμένα στελέχη του αμφισβήτησαν τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα ποσά αξιοποιήθηκαν και αξιοποιούνται.

Οι αποχωρήσεις στελεχών πλέον είναι σημαντικές και συνοδεύονται από καταγγελίες περί αδιαφάνειας από πλευράς ηγεσίας. Επίσης, υπάρχουν και καταγγελίες συγγενών θυμάτων αστυνομικής βίας.

Αυτοί λένε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι επικεφαλής του κινήματος συγκεντρώνουν μεν χρήματα επικαλούμενοι τα σκοτωμένα παιδιά των μαύρων λαϊκών στρωμάτων, ωστόσο δεν στηρίζουν οικονομικά τις οικογένειες αυτών των θυμάτων…

Η βίλα των 5,8 εκατομμυρίων…

Σε μια πρόσφατη αγοραπωλησία, το κίνημα Black Lives Matter υπερασπίστηκε τη μυστική αγορά μιας βίλας, αξίας 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νότια Καλιφόρνια με χρήματα δωρεών, δεσμευόμενο να «αυξήσει τη διαφάνεια» – παρέχοντας ωστόσο ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με την εξαγορά που έκανε.

«Υπήρξαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με την αγορά του Creator’s House στην Καλιφόρνια», ανέφεραν οι BLM τη Δευτέρα στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter.

«Παρά τις προηγούμενες προσπάθειες, η BLMGNF αναγνωρίζει ότι πρέπει να γίνει δουλειά για να αυξηθεί η διαφάνεια και να διασφαλιστεί ότι οι μεταβάσεις περιουσιών στην ηγεσία του κινήματος είναι σαφείς», πρόσθεσε η «αριστερή ομάδα κοινωνικής δικαιοσύνης», η οποία απενεργοποίησε τις απαντήσεις στα tweets της.

Η βίλα των 650 τ.μ που διαθέτει επτά υπνοδωμάτια και επτά μπάνια, στούντιο ηχογράφησης, πισίνα και χώρο στάθμευσης για περισσότερα από 20 αυτοκίνητα — αγοράστηκε κρυφά από μια εταιρεία κοχυλιών τον Οκτώβριο του 2020, η οποία είναι συνδεδεμένη με το Black Το Lives Matter Global Network Foundation, όπως ανέφερε η New York Post.

A aerial view of the property at 3726 Laurel Canyon blvd in Studio City, Calif.

Η οργάνωση χρησιμοποίησε μέρος των δωρεών των εκατομμυρίων δολαρίων για να μπορέσει να την αγοράσει, όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα.

Τα αρχεία ιδιοκτησίας που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, επιβεβαιώνουν ότι η έπαυλη SoCal αγοράστηκε από την Ντιάνε Πασκάλ, μια τοπική εταιρεία ακινήτων με συνδέσμους στους BLM, σε μια συμφωνία που έκλεισε στις 27 Οκτωβρίου 2020.

The backyard view of the BLM founders' home.

Μέρες αργότερα, μεταφέρθηκε σε μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης του Ντέλαγουερ που ελέγχεται από το ίδρυμα έναντι 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως δείχνουν τα αρχεία.

Τον περασμένο Ιούνιο, τρεις ηγέτες των BLM – η συνιδρύτρια του κινήματος Πατρις Κάλορς, η Aλίσια Γκάρζα και η Mελίνα Αμπντουλάχ – ηχογράφησαν ένα βίντεο έξω από την έπαυλη, κατά την πρώτη επέτειο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Three BLM leaders dine at the mansion.
Η Πατρις Κάλορς, η Aλίσια Γκάρζα και η Mελίνα Αμπντουλάχ

Η Κάλορς εκείνη την εποχή δήλωνε πως τα «έβγαζε δύσκολα πέρα και πως πάλευε να επιβιώσει από τα οικονομικά προβλήματα» όμως τον Ιούλιο αποκαλύφθηκε ότι είχε αγοράσει τέσσερις πολυτελείς κατοικίες, έναντι 3,2 εκ. δολαρίων!

Στην απάντησή τους τη Δευτέρα, η οργάνωση των BLM συνέχισε να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι «αφηγήσεις όπως αυτή προκαλούν κακό στους συντελεστές του κινήματος που κάνουν εξαιρετική δουλειά σε ολόκληρη τη χώρα και δεν αντικατοπτρίζουν το σύνολο του κινήματος».

«Ζητούμε συγγνώμη για την αγωνία που έχει προκαλέσει όλο αυτό στους υποστηρικτές μας και σε όσους εργάζονται καθημερινά στην υπηρεσία της απελευθέρωσης των Μαύρων», ανέφεραν.

Το ίδρυμα υποσχέθηκε επίσης να «αποκαλύψει νέες πρωτοβουλίες» τις επόμενες εβδομάδες για να αυξήσει τη «διαφάνεια και τη λογοδοσία και να συνεχίσει να αναδιαμορφώνει το πώς μοιάζει η ριζοσπαστική φιλανθρωπία για τους μαύρους».

«Η BLMGNF εργάζεται επιμελώς για να αυξήσει τη διαφάνεια των λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού ελέγχου, αυστηρότερων λειτουργιών συμμόρφωσης και δημιουργίας νέου διοικητικού συμβουλίου για να βοηθήσει τον οργανισμό στην επόμενη εξέλιξή του Αξιοποιούμε αυτή τη στιγμή ως ευκαιρία για υπευθυνότητα, θεραπεία, αφήγηση της αλήθειας και διαφάνεια. Κατανοούμε την ανάγκη να εργαστούμε σκόπιμα για να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να χαράσσουμε ένα νέο μονοπάτι που συντηρεί τους μαύρους για γενιές».

Η BLM προσπάθησε επίσης να δικαιολογήσει την αγορά υποστηρίζοντας ότι έγινε για να ενθαρρύνει τη «δημιουργικότητα των Μαύρων», λέγοντας ότι είναι «απαραίτητη και ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των Μαύρων»….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.