Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Διπλό μέτωπο - Κάηκαν σπίτια (βίντεο) Δύσκολη νύχτα στη Νέα Μάκρη όπου εκδηλώθηκε φωτιά

Μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη, με πυροσβέστες να δίνουν μάχη σε δύο μέτωπα και τις φλόγες να απειλούν σπίτια στην περιοχή Λιβίσι και το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ.... Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στη Νέα Μάκρη στην Αττική συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες, την ώρα που κάτοικοι εγκατάλειψαν τα σπίτια τους και κατέβηκαν στην παραλία. Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 22.30 το βράδυ της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου 2021, προκαλώντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.  

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά στη Νέα Μάκρη ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ανατολή.  Στην περιοχή υπάρχουν πολλά πεύκα, στα οποία επεκτάθηκε γρήγορα η φωτιά λαμβάνοντας έτσι μεγάλες διαστάσεις. Η φωτιά εκδηλώθηκε τη νύχτα και ως εκ τούτου επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην φθάσουν σε σπίτια. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα: Το πρώτο κοντά στον Άγιο Εφραίμ και το δεύτερο στην περιοχή Λιβίσι, σε μικρή απόσταση από σπίτια. 

Το μήνυμα του δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα για την εκκένωση οικισμών μετά τη φωτιά στη Νέα Μάκρη.

«Μεγάλη φωτιά αυτήν την ώρα στο Λιβίσι και στον Άγιο Εφραίμ. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Για αρκετή ώρα πυροσβέστες έδωσαν μάχη στις οδούς Δάφνης, Ερμού, Ανατολής, Ονείρων και Τερψιχόρης, προκειμένου να περιορίσουν τις φλόγες. Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε εντολή για διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Παρασκευής, από το ύψος της Βασιλείου Ρώτα.  Από τα δύο μέτωπα το μεγαλύτερο βάρος στην επιχείρηση κατάσβεσης έχει πέσει στην περιοχή Λιβίσι, προκειμένου να προστατευτούν περιουσίες και να μην καούν άλλα σπίτια. 

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στον Άγιο Εφραίμ κατευθύνεται πλέον προς τη θάλασσα.  «

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.