Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΚΝΩΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ. Απογραφή 2021: Μείωση πληθυσμού με πρωτοφανές αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων.

Η χρονιά διενέργειας της νέας απογραφής του πληθυσμού της χώρας -συμπληρώνονται πλέον 10 χρόνια από την τελευταία απογραφή που έγινε το 2011- θα συνοδευτεί (σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις) από τρία ιδιαίτερα ανησυχητικά αρνητικά ρεκόρ: ιστορικό ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων, «χαμηλό» δεκαετιών στον αριθμό των γεννήσεων και πρωτοφανές αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων....

Με την πανδημία να είναι προφανές ότι επιδεινώνει όλους αυτούς τους δείκτες -είτε λόγω των θανάτων που σημειώνονται από τον ίδιο τον κορονοϊό, είτε από τη διστακτικότητα πρόσβασης στις δομές υγείας με τον φόβο της νόσησης, είτε και από την αναβολή στην απόκτηση του παιδιού λόγω της ανησυχίας για την «επόμενη μέρα»-, το πρόβλημα βαίνει επιδεινούμενο χρόνο με τον χρόνο.

Είναι δεδομένο ότι η φετινή απογραφή πληθυσμού θα είναι η πρώτη εδώ και δεκαετίες που θα καταγράψει μείωση στον συνολικό πληθυσμό της χώρας, καθώς το αρνητικό ισοζύγιο «γεννήσεων-θανάτων» συνοδεύει τη χώρα για τουλάχιστον μια δεκαετία, δηλαδή ουσιαστικά από τον πρώτο χρόνο της ύφεσης και της μνημονιακής περιόδου.


Πλαίσιο στήριξης της οικογένειας

Το δημογραφικό πρόβλημα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ασφαλιστικό, καθώς η αναλογία απασχολούμενων - συνταξιούχων βαίνει μειούμενη. Το πρόβλημα είναι γνωστό και καταγεγραμμένο στην κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζει ένα νέο πλαίσιο στήριξης της οικογένειας.

Το πλαίσιο σχεδιάζεται να δίνει απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα ζευγάρια: μόνιμες θέσεις εργασίας και για τους δύο γονείς, στήριξη του ζευγαριού ώστε να διατηρηθούν οι δουλειές ειδικά κατά την περίοδο που είναι τα παιδιά σε πρώιμη προσχολική ηλικία, αντιμετώπιση των αυξημένων δαπανών κατά τα πρώτα χρόνια γέννησης του παιδιού και κάλυψη βασικών αναγκών όπως είναι η στεγαστική. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσεται και το σχέδιο κρατικής συνδρομής στην αντιμετώπιση των στεγαστικών αναγκών νέων ζευγαριών ακόμη και με τη χρήση ακινήτων που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου.

Το νέο πακέτο μέτρων στήριξης ήδη βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού και αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στόχος είναι να εμπλουτιστούν και να συμπληρωθούν μέτρα που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί αποσπασματικά τους τελευταίους μήνες ώστε να δοθεί στα νέα ζευγάρια η «αίσθηση ασφάλειας» όσον αφορά το επαγγελματικό και οικογενειακό τους μέλλον.

Σχεδιάζεται και νέος κύκλος κινήτρων

Η παροχή κινήτρων για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας σε τομείς όπου τα ποσοστά παραμένουν ψηλά είναι η μια παρέμβαση που σχεδιάζεται. Μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν στη ΔΕΘ για τους νέους, αναμένεται να υπάρξει νέος κύκλος κινήτρων και για τις γυναίκες αλλά και για άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην εξεύρεση μόνιμης θέσης εργασίας.

Στις γυναίκες, τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν πάνω από 5 μονάδες υψηλότερα από τον μέσο όρο της χώρας, ενώ στους νέους τα ποσοστά είναι υπερδιπλάσια. Το εγχείρημα του «πρώτου ενσήμου» θα εξειδικευτεί το επόμενο χρονικό διάστημα από το υπουργείο Εργασίας και αν στην πράξη αποδειχθεί επιτυχημένο θα διευρυνθεί και θα επεκταθεί και για άλλες κοινωνικές ομάδες.

Το μέτρο της κάλυψης των στεγαστικών αναγκών βρίσκεται ακόμη σε στάδιο σχεδιασμού.

Η ιδέα δεν είναι αυτή τη φορά να δίνονται επιδόματα για το ενοίκιο ή για την πληρωμή στεγαστικού δανείου, αλλά να αξιοποιούνται περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στο κράτος και τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα. Το μέτρο θα εξειδικευτεί μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να ενεργοποιηθεί -εφόσον ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις- από το επόμενο έτος. Επίσης, σχεδιάζονται μέτρα περαιτέρω στήριξης της νέας οικογένειας ώστε να ολοκληρωθεί το πλάνο που έχει ήδη ξεκινήσει με την καταβολή του επιδόματος γέννησης τέκνων, του επιδόματος τέκνου και της χορήγησης πρόσθετων γονικών αδειών οι οποίες θεσπίστηκαν με τον πρόσφατο εργασιακό νόμο και οι οποίες τώρα αρχίζουν να χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους.

Επιδείνωση αναλογίας αναμένεται το 2021

Το 2021 είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό ότι θα αποδειχθεί μια από τις χειρότερες αν όχι η χειρότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών όσον αφορά το ισοζύγιο γεννήσεων - θανάτων. Δύο είναι οι πηγές ενημέρωσης που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα:

1. Τα στατιστικά στοιχεία του ληξιαρχείου. Τα στοιχεία που καλύπτουν το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου αλλά και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου κάνουν λόγο για 95.116 θανάτους έναντι 56.081 γεννήσεων. Δηλαδή, το ισοζύγιο είναι αρνητικό κατά 39.035 άτομα ήδη από το 8μηνο. Για να γίνει αντιληπτή η επιδείνωση, αναφέρονται τα ακόλουθα ετήσια στοιχεία, με πηγή πάντοτε τη στατιστική του ληξιαρχείου:

Το 2020 είχαμε 131.839 θανάτους και 85.605 γεννήσεις. Δηλαδή το ισοζύγιο ήταν αρνητικό κατά 46.234 άτομα.

Το 2019 είχαμε 125.755 θανάτους και 85.480 γεννήσεις με το ισοζύγιο να είναι αρνητικό κατά 40.275 άτομα.

Το 2018 είχαμε 120.886 θανάτους και 87.074 γεννήσεις, με το ισοζύγιο να είναι αρνητικό κατά 33.812 άτομα και

Το 2017 είχαμε 124.832 θανάτους και 89.484 γεννήσεις με αρνητικό επίσης ισοζύγιο.

Είναι προφανές από τα στοιχεία ότι το έλλειμμα στο ισοζύγιο διευρύνεται χρόνο με τον χρόνο. Και δεδομένου ότι φέτος, τέσσερις μήνες πριν τελειώσει ο χρόνος, έχει ήδη καταγραφεί σχεδόν το έλλειμμα της περσινής χρονιάς, το πιθανότερο είναι ότι θα σημειωθεί νέο αρνητικό ρεκόρ.

2. Η δεύτερη πηγή ανησυχίας είναι τα στοιχεία καταγραφής των θανάτων σε εβδομαδιαία βάση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Στις 31 πρώτες εβδομάδες της φετινής χρονιάς έχουν καταγραφεί 83.826 θάνατοι έναντι 76.567 θανάτων το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Δηλαδή καταγράφεται προς το παρόν μια αύξηση της τάξεως του 9,48%, ενώ από τις πρώτες εβδομάδες του β’ εξαμήνου προκύπτει μια κατακόρυφη αύξηση ανά εβδομάδα. Τα ποσοστά αύξησης είναι διψήφια. Ενδεικτικά στην 31η εβδομάδα (που είναι και η τελευταία για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία) η Ελληνική Στατιστική Αρχή κατέγραψε 3.860 θανάτους έναντι 2.714 θανάτων πέρυσι. Η αύξηση φτάνει στο 42,2%. Και από αυτή την πηγή ενημέρωσης προκύπτει ότι φέτος είναι πιθανό να σπάσει και το φράγμα των 140.000 θανάτων.
greece-salonikia

4 σχόλια:

  1. ΕΠ' ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ, ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΨΥΧΑΝΕΜΙΖΟΜΑΙ.
    ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΘΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ; ΟΙ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;
    ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ...ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ. ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ...ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. → παμε για αλλο ενα αρνητικο ρεκορ,για αλλη μια φορα η χρονια θα κλεισει με τον αριθμο των γεννησεων να ειναι κατω των 90000 γεννησεων ισως και κατω των 80000!!!

    επιπλεον κατα μεσο ορο τα τελευταια χρονια το 15% αφορουν γεννησεις αλλοδαπων με αυξητικη ταση(τα ανεπισημα στοιχεια ειναι ακομη πιο δραματικα),και φυσικα ο αριθμος των γεννησεων απο ελληνιδες μητερες ειναι πλασματικος καθως στις γεννησεις ελληνων συμπεριλαμβανονται και οι γεννησεις των ελληνων τσιγγανων και ελληνων μουσουλμανων της θρακης αλλα και ελληνοποιημενων αλλοδαπων,τα πραγματα δηλαδη ειναι ακομα χειροτερα παμε για πληρη εξαφανιση,

    αφαιρεστε λοιπον απο το συνολο των γεννησεων τους αλλοδαπους,ελληνοποιημενους,ελληνες τσιγγανους και ελληνες μειονοτικους και αναρωτηθειτε μετα ποσοι γηγενεις ντοπιοι γεννιουνται ακομα σε αυτον εδω τον τοπο,
    προσθεστε επιπλεον τον παραγοντα της συνεχους αυξανομενης μεταναστευσης ελληνων προς το εξωτερικο και παραλληλα της συνεχιζομενης λαθρομεταναστευσης-εισβολης στην πατριδα μας για να καταλαβετε που οδηγειται η χωρα σε συντομο χρονικο διαστημα

    υ.γ. και για να καταλαβετε ποσο γραικυλοι ειναι ακομα και το επιδομα γεννησης για το δημογραφικο το δινουν σε ολων των ειδων αλλοδαπους

    αν δεν προστατευτει με οποιονδηποτε τροπο το εγχωριο εργατικο δυναμικο τοτε οι ελληνες ειτε θα φυτοζωουν στην ανεργια ειτε θα μεταναστευουν συνεχως προς το εξωτερικο,και στις δυο περιπτωσεις οι επιπτωσεις για την πληθυσμιακη συνθεση και κοινωνικη συνοχη της πατριδας μας θα ειναι τραγικες και (σχεδον) μη αναστρεψιμες,χαρακτηριστικο ειναι τελευταια το παραδειγμα της καλυμνου:

    Σοκαριστικά στοιχεία: Το 1/3 των κατοίκων της Καλύμνου μετανάστευσαν από το 2010 [βίντεο]

    https://www.pronews.gr/koinonia/221474_sokaristika-stoiheia-13-ton-katoikon-tis-kalymnoy-metanasteysan-apo-2010-vinteo

    Συνοπτικά για άλλη μια φορά τι μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα έστω και στο παρά πέντε(προυποθέτει πατριωτική κυβέρνηση),επαναλαμβανω η λυση ειναι απλη αν θελουν πραγματικα να λυσουν το μεταναστευτικο και να προστατεψουν επιτελους τον λαο μας και το εγχωριο εργατικο δυναμικο:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...συνεχεια

    1)Επιβολή ισχυρών και σοβαρών αντικινήτρων και εμποδίων (εμφανών και μη)προκειμένου ο ιδιωτικός τομέας /οι επιχειρήσεις(το ίδιο και για δημόσιο-δήμους) να μην τους συμφέρει να απασχολούν και να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς π.χ.υψηλότερη φορολογία /υψηλότερες εισφορές/ υψηλότερα δημοτικά τέλη/περισσότερα ένσημα,επιβολή γλωσσικών κριτηρίων κλπ….. Σήμερα, αν είναι δυνατόν, γίνεται ακριβώς το αντίθετο επιδοτούνται επιχειρήσεις προκειμένου να προσλάβουν αλλοδαπούς.

    Άλλη λύση δεν υπάρχει.Αυτή η πρόταση πρέπει να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα,σε διαφορετική περίπτωση τελειώσαμε. Ταυτόχρονα και οι υποχρεώσεις των αλλοδαπών απέναντι στην πολιτεία να είναι τόσο υψηλές ώστε να μην μπορούν να σταθούν πουθενά όρθιοι ( σήμερα γίνεται ακριβώς το αντίθετο). Μόνο έτσι θα χάσουν τις άδειες παραμονής-εργασίας τους και θα ξεκινήσουν άμεσα μαζικές απονομιμοποίησεις,όπως επίσης θα πρέπει να κοπούν άμεσα και όλων των ειδών τα επιδόματα (π.χ. οικογενειακά επιδόματα ,επίδομα θέρμανσης, επίδομα ανεργίας,δωρεάν υγεία-παιδεία κλπ…),ώστε ο συνδυασμός όλων των παραπάνω να οδηγήσουν και να καταλήξουν σε μαζικές απονομιμοποιήσεις.Έχει λοιπόν η κυβέρνηση την τόλμη να το επιβάλει ;Δυστυχώς όχι.

    2)Επενδυση στην τεχνολογια

    Η χρησιμοποίηση ανειδίκευτων αλλοδαπών τα τελευταια 20 χρόνια εκτός από την πτώση των μισθών(για να μην αναφερθούμε σε όλα τα αλλά πληθυσμιακή αλλοίωση,εγκληματικότητα,ασθένειες κλπ...) είχε ως αποτέλεσμα την έντονη υστέρηση στην τεχνολογική ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας και δραστηριότητας στην χώρα μας με αποτέλεσμα να μην είμαστε ανταγωνιστικοί και παραγωγικοί, να αυξάνεται το τελικό κόστος των προϊόντων και να αυξάνεται έτσι συνεχώς ο εποικισμός της Ελλάδας(με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται).

    Σε όλες τις σοβαρές χώρες επενδύουν στην τεχνολογία και δουλεύουν λίγοι αλλά εξειδικευμένοι εγχώριοι εργαζόμενοι εκτός από την Ελλάδα που προτιμάμε να χρησιμοποιούμε Πακιστανοαλβανούς(έχω αναφερθεί παλαιότερα με δεκάδες παραδείγματα).

    Η τεχνολογια μπορει να σε βοηθησει απο το πιο απλο μεχρι το πιο πολυπλοκο.Επιπλεον η επενδυση στην τεχνολογια,περα οτι επρεπε να εχει γινει καθως εχουν αλλαξει οι εποχες και αντικειμενικα δεν διαθετουμε πλεον πολλα εγχωρια ανειδικευτα εργατικα χερια οπως παλαιοτερα(οπως φυσικα συμβαινει και σε αλλες χωρες του δυτικου κοσμου που ευτυχως επενδυουν συνεχως στην τεχνολογια),θα δημιουργουσε νεες θεσεις εργασιας καθως ο σχεδιασμος της,η μετεπειτα διαφημιση και εμπορια της,η χρησιμοποιηση της,η συντηρηση και η επισκευη σε τυχον βλαβες της κλπ...δημιουργουν θεσεις εργασιας και απαιτουν εξειδικευμενο προσωπικο το οποιο διαθετουμε ως χωρα,αλλα οι πανιβλακες προτιμουν οι ελληνες να μεταναστευουν και να εισαγουν συνεχως μοχαμεντς και δεν καταλαβαινουν οτι καποια στιγμη αυτο θα οδηγησει σε μια εκρηξη με τεραστιες αρνητικες συνεπειες για την πατριδα μας.

    3)το μονο που σωζει ελλαδα (και κυπρο)περα απο κινητρα για γεννησεις ειναι ο ελληνισμος του εξωτερικου: ισχυρά κίνητρα για προσέλκυση Ελλήνων εργαζομένων του εξωτερικού(οποιαδήποτε γενιάς) στα πρότυπα του Ισραήλ (Το παράδειγμα του Ισραήλ: Η διασπορά του επαναπατρίζεται μαζικά με πολιτογράφηση προστιθέμενης αξίας https://media.real.gr/filesystem/Multimedia/pdf/tzioras_id28230.pdf )Ουγγαρίας κλπ....Φορολογικά-εργασιακά κίνητρα για έλληνες επιστήμονες/επιχειρηματίες/εργαζόμενους-εργατες,δωρεάν διαμονή για τα πρώτα 10 χρόνια κλπ....σε συνδυασμο με μια σοβαρη αποκεντρωση που θα αφορα τοσο επιχειρησεις οσο και ανθρωπους,βεβαια ολα αυτα προυποθέτουν πατριωτική κυβέρνηση

    4) χρησιμοποιήση χρονικών συμβάσεων εργασίας σε περίπτωση ανάγκης αλλοδαπών για το πού, το πότε, από που, για το πόσοι και όταν χρειαστούν ώστε να εργαστούν στην Ελλάδα ως contract workers και μετά τη λήξη της σύμβασης να επιστρέψουν στις πατρίδες τους πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...συνεχεια

    οι ανθρωποι ειναι επικινδυνοι,
    διαβαστε και το παρακατω για να τραβατε τα μαλλια σας,τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα αφου ακομα και το επιδομα γεννησης(υψους 2000 ευρω) για την αντιμετωπιση του δημογραφικου μας προβληματος θα δινεται σε ολους τους μεταναστες,
    στην αρχη μιλουσαν μονο για ελληνες πολιτες οπου και εκει υπηρχε προβλημα λογω των ελληνων ρομα και των ελληνοποιημενων αλλοδαπων τωρα ανακοινωνουν οτι θα το δωσουν στους παντες τοσο σε πολιτες χωρων-μελων της ε.ε.(=ρουμανοι,βουλγαροι κλπ...πολλοι απο αυτων και βαλκανορομα)οσο και σε πολιτες τριτων χωρων(=αλβανοι,αφρικανοι,πακιστανοι,προσφυγες κλπ...),οι ανθρωποι ειναι επικινδυνοι και μιλαμε για κυβερνηση ν.δ. που ακολουθει την ιδια λαθρομεταναστευτικη πολιτικη α λα λαθροσυριζα,
    το μετρο θα σου γυρισει μπουμερανγκ:ελληνες ρομα,ελληνοποιημενοι αλλοδαποι,αλλοδαποι απο χωρες-μελη της ε.ε. και απο τριτες χωρες θα κανουν παιδια και ο ελληνας γηγενης φορολογουμενος θα τους πληρωνει το διχιλιαρο,
    ουσιαστικα επιδοτουμε πλεον και επισημα τον αφανισμο μας,ιστορικα δεν πρεπει να υπαρχει αλλος λαος που να επελεξε να αυτοκτονησει ετσι συνειδητα και να πληρωνει απο πανω και την αντικατασταση του:

    Επίδομα γέννας : Ποιες μητέρες και πότε θα το πάρουν...Ποια είναι τα κριτήρια για το επίδομα

    https://www.in.gr/2019/10/09/economy/epidoma-gennas-poies-miteres-kai-pote-tha-paroun/

    ''«Θα το πάρουν όλοι! Το 90%. Θα αποκλειστεί μόνο το 10%, οι πολύ πλούσιοι, γιατί πρέπει να είναι δίκαιο! Επίσης θα το πάρουν όλοι οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και οι γονείς από τρίτες χώρες που όμως ζουν μόνιμα στη χώρα τα τελευταία 10 χρόνια» δηλώνει επίσης η κ. Μιχαηλίδου.''

    Επίδομα γέννας: Από σήμερα οι νέοι γονείς θα λαμβάνουν τα 2.000 ευρώ - Ποια τα κριτήρια...Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας ύψους 2.000 ευρώ - Αναλυτικά οι δικαιούχοι και τα κριτήρια:

    ''Το επίδομα γέννησης χορηγείται για παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα, εφόσον η μητέρα τους ή, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, ο πατέρας τους ή άλλο πρόσωπο, που ασκεί την επιμέλειά τους, διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια και έχει την ιδιότητα:
    α) Έλληνα πολίτη
    β) ομογενούς αλλοδαπού που διαθέτει Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς
    γ) πολίτη κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης
    δ) πολίτη κράτους που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, καθώς και πολίτη της Ελβετικής Συνομοσπονδίας
    ε) πολίτη τρίτης χώρας, ο οποίος διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία δώδεκα (12) έτη πριν από το έτος γέννησης του παιδιού. Κατ’ εξαίρεση, για παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα κατά τα έτη 2020, 2021, 2022 και 2023 το επίδομα χορηγείται εφόσον η μητέρα τους, ως πολίτης τρίτης χώρας της παρούσας περίπτωσης, διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια από το έτος 2012 και εντεύθεν.
    Το επί δωδεκαετία μόνιμο και νόμιμο της διαμονής στη χώρα των πολιτών τρίτων χωρών αποδεικνύεται από την υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των δικαιούχων ή των συζύγων τους καθ’ έκαστο φορολογικό έτος ή, εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης, από τη φορολογική δήλωση, στην οποία εμφανίζονται ως εξαρτώμενα μέλη.

    Ως υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νοείται η για έκαστο φορολογικό έτος και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας υποβολή της και όχι η τυχόν, μετά τη λήξη του έτους, εντός του οποίου έχει ταχθεί η ανωτέρω προθεσμία, υποβολή δήλωσης για το εισόδημα παρελθόντος φορολογικού έτους.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.