Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Κορινθία - Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί και ένα μοναστήρι - Βίντεο

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (04/09), εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε στο Σοφικό Κορινθίας....
  Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (04/09), εξαιτίας φωτιάς σε δασική έκταση με πεύκα που ξέσπασε στην περιοχή Άγιος Βλάσης, κοντά στο Σοφικό Κορινθίας. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πρωί της Παρασκευής παρουσίαζε καλύτερη εικόνα και είχε περιοριστεί ανατολικά του Αγίου Βλάση.
«Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 43 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα».

Τρεις οικισμοί και ένα μοναστήρι εκκενώθηκαν - Ενίσχυση των δυνάμεων

Ο δήμαρχος της περιοχής, Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί, τα Ελβετικά, ο Ήλιος και ο Κόρφος, καθώς η φωτιά που ξέσπασε, εξελίσσεται γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν.
Μάλιστα, ο κ. Νανόπουλος ανέφερε ότι εκκενώθηκε και το κοντινό μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, με τους ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία του Κόρφου, καθώς το μέτωπο της φωτιάς φτάνει τα 4-5 χιλιόμετρα, όπως είπε.
Ακόμα, ο δήμαρχος τόνισε ότι η φωτιά απέχει 2 χιλιόμετρα από τον οικισμό του Κόρφου, στην περιοχή βρίσκονται πολλοί τουρίστες και οι μόνιμοι κάτοικοι ανέρχονται σε περίπου 2.000, αλλά δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο μέχρι στιγμής.
Επιπλέον, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κορινθία ενισχύθηκαν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με ανάρτηση στο Twitter, σημείωσε πως πλέον επιχειρούν 88 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, τρία Α/Φ και τέσσερα Ε/Π. 
Το έργο της κατάσβεσης, επίσης, συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.