Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Τουρκικά πολεμικά πλοία ανοικτά της Λιβύης ετοιμάζονται για πρόκληση στην Α. Μεσόγειο

• TCG Gaziantep
• TCG Gallipoli
• TCG Gediz
• TCG Giresun
• TCG Gokceada
• TCG Yb. Kudret Gungor
Όλα αυτά τα πλοία είναι στην κυριολεξία μια ανάσα από τα ύδατα νοτίως της Κρήτης και σε συνδυασμό με το χθεσινό κατάπλου του Τρίτου τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου, τα σενάρια για προκλητικό σχέδιο εντός της ελληνικής ΑΟΖ έχουν πλέον “φουντώσει”.   
Ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε την άφιξη του νέου πλωτού γεωτρύπανου, τονίζοντας ότι “το σκάφος θα μεταβεί για εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο”(σε χρόνο που θα επιλέξει η Άγκυρα).
Σύμφωνα με τον ίδιο, “λόγω του κορωνοϊού, θα εκτελεστούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σε σχέση με το πλήρωμα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σχετικά με τα μέτρα κορωνοϊού θα ξεκινήσει η διαδικασία συντήρησης, ενημέρωσης και ανάπτυξης του πλοίου μας” (στην Α.Μεσόγειο).
“Με την υποστήριξη του έθνους μας και την ισχυρή βούληση του Προέδρου μας, το πλωτό γεωτρύπανο Kanuni θα ξεκινήσει νέες θαλάσσιες γεωτρήσεις το συντομότερο δυνατό. Καλή τύχη στο έθνος μας», κατέληξε ο ίδιος.
Με πρόσχημα το “κυνήγι των δήθεν τρομοκρατών” στη Λιβύη, η Τουρκία μετέφερε στολίσκο με πολεμικά πλοία πρώτης γραμμής και υποβρύχια ώστε να τα χρησιμοποιήσει σε προσχεδιασμένο χρόνο, για να προκαλέσει την Ελλάδα πιθανότατα Νότια της Κρήτης.

Το «τουρκικό σχέδιο» προβλέπει επίσης την παραμονή τουρκικών ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή του Λιβυκού Πελάγους μέχρι να δοθεί το “πράσινο φως” για τη νέα πρόκληση που ετοιμάζει εδώ και καιρό ο Ερντογάν στη χώρα μας.
Αυτό το σενάριο ενισχύεται ακόμα πιο πολύ, μετά την πρόσφατη πρόταση του Τούρκου προέδρου στον Πούτιν, για την εκμετάλλευση των συριακών πετρελαιοπηγών που κατέχουν τώρα οι Κούρδοι.
Σκοπός της Τουρκίας είναι η υφαρπαγή χρυσοφόρων κοιτασμάτων και η άμεση εκμεταλλευμένης τους, ως ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν από την μεγάλη οικονομική κρίση που κτυπά την χώρα εδώ και δύο χρόνια.
Κάτω από την Κρήτη, σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, έχουν βρεθεί 10 στόχοι. Σε αυτούς του 10 στόχους, όπου θα διεξαχθούν έρευνες από Exxon Mobil και Total, η χώρα μόνο από τις έρευνες, θα λάβει 40 δισ.
Οι ποσότητες που υπάρχουν είναι 20 τρισ. κυβικά μέτρα στην Κρήτη, ενώ η Α. Μεσόγειος θα αντικαταστήσει τον Περσικό κόλπο. Επί δεκάδες χρόνια θα υπάρχει παραγωγή στην Κρήτη σύμφωνα με εκτιμήσεις, όπου για όλο το project, θα δουλεύουν 250.000 άτομα, με μηνιαίο μισθό 4.000 ευρώ το μήνα.
Το παιχνίδι κατοχυρώθηκε στο Αιγαίο και την Κύπρο από τις ΗΠΑ και τον Τραμπ, ο οποίος θα λάβει στην ουσία τη μερίδα του λέοντος, δίνοντας ένα μικρό κομμάτι στην Κύπρο και λίγο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, από την πίτα των κοιτασμάτων. Η Τουρκία δεν είναι μέσα στο παιχνίδι και ούτε πρόκειται να ενταχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.