Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΣΟΚ! ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ “συμβουλές” για τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία από το Diyanet- «Αναζητήστε το λάθος από μόνες σας». ΣΥΡΙΖΑίες γουστάρετε;;


Οι συμβουλές που δόθηκαν στις γυναίκες που υποβλήθηκαν σε βία από την οικογένεια και τα θρησκευτικά γραφεία καθοδήγησης της Προεδρίας των θρησκευτικών υποθέσεων εγκαταλείφθηκαν…

Σύμφωνα με τα νέα του Burcu Karakaş από την DW , ο Diyanet συμβουλεύει τις γυναίκες που εκτίθενται στη βία να «δεχτούν τη βία, να αναζητήσουν το λάθος τους και να επιλύσουν ζητήματα μέσα στην οικογένεια». Ο Diyanet προτείνει την εφαρμογή στα επίσημα ιδρύματα ως το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε.
Σύμφωνα με την έκθεση στο DW, το γραφείο οικογενειακής και θρησκευτικής καθοδήγησης που συνδέεται με το Mufti Office της Konya, το προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης και Παρακολούθησης της Βίας, που ιδρύθηκε με το νόμο 6284 για την Προστασία της Οικογένειας και την Πρόληψη της Βίας κατά των Γυναικών, έκανε τις ακόλουθες συστάσεις στη γυναίκα που δήλωσε ότι δέχεται βία και σκέφτεται ένα διαζύγιο:
“Αν έχει γίνει αφόρητη, συμβουλευτείτε τους πρεσβυτέρους σας. Αφήστε τους άνδρες και τις γυναίκες να προσπαθήσουν να εξαλείψουν το πρόβλημα μεταξύ τους. Οι νέοι μπορούν να πάρουν έναν υπνάκο. Λέμε ότι προσπαθούν να ξεπεράσουν τη δυσφορία με τους ηλικιωμένους της οικογένειας. ”
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας θρησκευτικών υποθέσεων Τουρκίας,μεταξύ άλλων,”συμβούλευσε” τις γυναίκες που δέχονται βία από τους συζύγους τους τα εξής:
α) μην αντιδράτε στους συζύγους σας
β) προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί σας έδειρε, συζητώντας..
γ) ικανοποιήστε τον το βράδυ
δ) μην ειδοποιείτε αστυνομία, λύστε το συζητώντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.