Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

«Βασιλιάς» του κόσμου στους κάτω των 21 ο Τσιτσιπάς! Κατέκτησε το Next Gen ATP (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποτέλεσμα εικόνας για «Βασιλιάς» του κόσμου στους κάτω των 21 ο Τσιτσιπάς! Κατέκτησε το Next Gen ATP (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στον τελικό του Next Gen ATP τον Ντε Μινόρ (3-1 σετ) και είναι επίσημα ο κορυφαίος τενίστας κάτω των 21 ετών στον πλανήτη! Ο Έλληνας πρωταθλητής...
που είναι στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης κέρδισε με 2-4, 4-1, 4-3, 4-3 στον τελικό τον Ντε Μινόρ (Αυστραλία) και είναι ο 2ος παίκτης στην ιστορία που φτάνει στην κορυφή.
Μετά τη Στοκχόλμη, ο Τσιτσιπάς κατέκτησε και την κορυφή στο Μιλάνο μέσα στο 2018 και το αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι και ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς.
Ο Αυστραλός ήταν ένας πολύ σπουδαίος αντίπαλος και πίεσε πολύ τον Τσιτσιπά, ο οποίος όμως στα δύσκολα σημεία είχε καθαρό μυαλό και πήρε τον τίτλο. Ο Ντε Μινόρ πήρε το 1ο σετ αλλά ο Τσιτσιπάς δεν του επέτρεψε να "γελάσει" στο 2ο και το κέρδισε με 4-1.
Ο Έλληνας πρωταθλητής οδήγησε και τα δύο επόμενα σετ στο τάι μπρέικ και κέρδισε με 7-3.
Ο Τσιτσιπάς είχε 22 winners και 15 αβίαστα λάθη, πέτυχε 10 άσους και κέρδισε τους 40 από τους 52 πόντους στα πρώτα του σερβίς και πήρε τη νίκη σε 1.40.
Tsitsipas se consagra campeón de las Next Gen ATP Finals tras inclinar (2-4, 4-1, 4-3 y 4-3) a De Miñaur. No gana puntos, no lucirá el título en su palmarés, pero se lleva un buen botín y confirma la sensación de que es el joven talento más asentado más allá de Zverev.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Alberto Puente
Tσιτσιπάς: Είναι το καλύτερο τέλος της χρονιάς που θα μπορούσα να έχω
Μετά το τέλος του παιχνιδιού και μετά την κατάκτηση του Next Gen ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέφερε:
«Νομίζω παίξαμε σπουδαίο τένις σήμερα, συγχαρητήρια στον Άλεξ, έχω τεράστιο σεβασμό για τον ίδιο και το παιχνίδι του. Έχει παίξει σπουδαίο τένις. Εγώ έμεινα ήρεμος μετά τις δύο χαμένες ευκαιρίες να τελειώσω το παιχνίδι. Ήμουν πνευματικά δυνατός, αποδείχθηκε αυτό στο τάι-μπρέικ του τελευταίου σετ. Είμαι πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία να έρθω εδώ και να γίνω ο δεύτερος νικητής της διοργάνωσης. Με κάθε νίκη παίρνω αυτοπεποίθηση για να παίξω ακόμη καλύτερα στο μέλλον».

Λίγο αργότερα, μιλώντας και στην κάμερα του Cosmote Sports, πρόσθεσε: «Το απόλαυσα πάρα πολύ, ήμουν κοντά στη νίκη στο τέλος, είμαι πολύ περήφανος που κράτησα την ψυχραιμία μου και δεν μπλόκαρα, έπαιξα εξαιρετικό τένις στο τάι μπρέικ και ευτυχώς ήταν αρκετό για να πάρω τη νίκη. Είναι το καλύτερο τέλος της χρονιάς που θα μπορούσα να έχω, είμαι πολύ χαρούμενος, δείχνω την αξία μου και είμαι χαρούμενος που θα κρατήσω αυτό το τρόπαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.