Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ο νέος υπέρ-οργανισμός που θα μοιράζει επιδόματα εξάρτησης στους Έλληνες ΒΙΝΤΕΟ. Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η κυβέρνηση θα ενισχύσει τον προϋπολογισμό κοινωνικής αλληλεγγύης για το 2018, με επιπλέον 315 εκατομμύρια, τα οποία φυσικά θα πάρει πίσω με άλλους τρόπους.  Κάνουν λόγο για αύξηση του προϋπολογισμού για τα οικογενειακά επιδόματα, περίπου 260εκ., κυρίως για φτωχοποιημένες οικογένειες ή οικογένειες χαμηλότερων στρωμάτων. Στο υπουργείο, για το 2018 έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον λεγόμενο… «νέο βραχίονα των επιδομάτων» της Ελλάδος. Ειδικότερα, πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία ο ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Ο νέος ΟΠΕΚΑ θα «απορροφήσει» οικογενειακά επιδόματα, αναπηρικά επιδόματα, ΚΕΑ, ειδικό επίδομα τρίτεκνων – πολύτεκνων οικογενειών, επίδομα ανασφάλιστων υπερήλικων, το επίδομα για πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες κ.α....
ενώ θα «τρέχει» και μια σειρά κοινωνικών παροχών – προγραμμάτων.
Ένα κέντρο θα δίνει τα επιδόματα, αφού θα διεξάγει αυστηρούς ελέγχους ως προς τα εισοδήματα.
Η πολιτική επιδομάτων παγιώνεται ως βασική οικονομική στρατηγική της χώρας, με βασικό άξονα την υψηλή φορολογία, η οποία κλείνει επιχειρήσεις, εξαφανίζει θέσεις εργασίας και τελικά μοιράζει επιδόματα εξάρτησης από το Κράτος.
Έτσι ξεκινά το 2018!
Πως τέλειωσε το 2017; Με αρκετή κίνηση στην αγορά των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς τα επιδόματα των γιορτών έβγαλαν κόσμο στους δρόμους των μεγαλουπόλεων, γιατί στην επαρχία, η κατάσταση παρέμεινε ίδια!
Βέβαια κανείς δεν ξέρει πόσοι από αυτούς αγόρασαν κάτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.