Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΔΙΚΑΙΩΣΗ της Κας Γεωργαντα. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ – Γιατί αναιρέθηκε το απαλλακτικό βούλευμα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα; Γεωργίου με παπανδρεου
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου, άσκησε σήμερα αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, που βαρύνεται με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης. Ειδικότερα, η εισαγγελέας του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα...
με το οποίο απαλλάχθηκε ο Ανδρέας Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια.
Μετά την άσκηση της αναίρεσης, θα επιληφθεί το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί οριστικά εάν αναιρεθεί ή όχι το απαλλακτικό βούλευμα και οδηγηθεί σε νέα δίκη ο Ανδρέας Γεωργίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση, εντοπίζοντας στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών «νομικούς λόγους», όπως είπε (έλλειψη αιτιολογίας, κ.λπ.).
Η υπόθεση Γεωργίου απασχολεί εδώ και χρόνια τη Δικαιοσύνη -και όχι μόνο. Παράλληλα, μετά την εκ νέου, λόγω της δεύτερη αναίρεσης, επανεξέταση της υπόθεσης ως προς το έλλειμμα του 2009 και την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, ο Ανδρέας Γεωργίου δικάζεται και για παράβαση καθήκοντος, δίκη που έχει διακοπεί για το τέλος του μήνα (31 Ιουλίου 2017). Η δεύτερη αυτή κατηγορία  αφορά  σε παραβάσεις, που αποδίδονται στον ίδιο από πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ (Ζωή Γεωργαντά κ.λπ.), ότι δεν συγκαλούσε, ως όφειλε, πάντα τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ και ότι για ένα μικρό διάστημα κράτησε, παράλληλα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, και τη θέση που είχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.