Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Γαλλικό Πρακτορείο: Ένοπλοι κρατούν 170 ομήρους στο Μάλι. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ



Στις 7 το πρωί ένοπλοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο στο Μπαμάκο, την πρωτεύουσα του Μάλι, και θεωρείται ότι κρατούν ομήρους 170 άτομα, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγές των δυνάμεων ασφαλείας. Από αυτά τα 140 είναι φιλοξενούμενοι και τα 30 μέλη του προσωπικού. Όπως ανέφερε ο αρχηγός του Στρατού, πρόκειται για δέκα ενόπλους ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μόνο 2. Υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι οι ένοπλοι εισήλθαν στο ξενοδοχείο όπου άνοιξαν πυρ και φώναζαν "Allahu Akbar" (Ο θεός είναι μεγάλος)....
Λίγες ώρες αργότερα οι ειδικές δυνάμεις συνόδευσαν έξω από το ξενοδοχείο δύο γυναίκες ομήρους. Η εταιρεία Rezidor στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ότι "σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει δύο δράστες κρατούν ομήρους 140 πελάτες και 30 υπαλλήλους".



"Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Προφανώς έγινε προσπάθεια να συλληφθούν όμηροι. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου κι έχει αποκλείσει την περιοχή", δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας σε μία συνοικία όπου υπάρχουν υπουργεία και πρεσβείες. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι υπάρχει ισχυρός αστυνομικός κλοιός γύρω από το ξενοδοχείο. Τα κινεζικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι υπάρχουν αρκετοί Κινέζοι ανάμεσα στους ομήρους των ενόπλων. Επιπλέον, οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι στους ομήρους περιλαμβάνονται κι έξι εργαζόμενοι των Turkish Airlines.

Πηγή ασφαλείας δήλωσε στο Πρακτορείο ότι η επίθεση έγινε στον έβδομο όροφο. Το ξενοδοχείο διαθέτει 190 δωμάτια και φιλοξενούνται αρκετοί τουρίστες.



Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγή ασφαλείας, οι δράστες τους οποίους η πηγή ασφαλείας αποκαλεί τζιχανιστές, φέρεται ότι εισήλθαν νωρίς το πρωί στην περίμετρο του ξενοδοχείου με αυτοκίνητο το οποίο έφερε διπλωματικές πινακίδες.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Μάλι επιβεβαίωσε την επίθεση και ζήτησε από τους Αμερικανούς υπηκόους στο Μπαμάκο να βρουν καταφύγιο. Καλούνται οι τουρίστες να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους ώστε να επιβεβαιώσουν ότι είναι σώοι και αβλαβείς. 

 
 


Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση σε ξενοδοχείο, στο Μάλι, καθώς τον Αύγουστο έπειτα από μία 24ωρη εισβολή και ομηρία στο ξενοδοχείο Σεβαρέ, σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες, πέντε υπάλληλοι του ΟΗΕ και τέσσερις ένοπλοι.
 
Επίσης, μία ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πέντε νεκρούς τον περασμένο Μάρτιο σε εστιατόριο του Μπαμακό, όπου συχνάζουν ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.