Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

«Δεν υπάρχει θέμα αποπομπής του παιδιού του φωτορεπόρτερ». «Ήρεμα, ήρεμα, δεν είμαι παπαράτσι»

Μια φωτογραφία της Περιστέρας Μπαζιάνα στον προαύλιο χώρο του ιδιωτικού σχολείου όπου φοιτά ο Τσίπρας jr την ημέρα του αγιασμού, η οποία έκανε τον γύρο του διαδικτύου, προκάλεσε την αντίδραση του εκπαιδευτηρίου, που συνοδεύτηκε με την εξώδικη διαμαρτυρία εναντίον ενός πατέρα που θεωρήθηκε ο υπεύθυνος της διαρροής!  ΑΠΟ ΤΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ...
Οι φωτογραφίες της υπερήφανης συζύγου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την ώρα του αγιασμού θεωρήθηκε πως τραβήχτηκαν από τον γνωστό φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο που εκείνη την ημέρα συνόδεψε με τη σύζυγό του τη μονάκριβη κορούλα τους στο σχολείο. «Δεν είμαι παπαράτσι. Ενας απλός πατέρας είμαι» ξεσπά μιλώντας στην «Εspresso».
«Με αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι λίγο μετά τη λήξη του αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 11.9.2015 δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της κ. Μπαζιάνα, μητέρας παιδιού που φοιτά στο νηπιαγωγείο μας και συζύγου πρώην πρωθυπουργού κυρίου Αλ. Τσίπρα» αναφέρει το εξώδικο, ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται: «Σύμφωνα με μαρτυρίες δασκάλων και αρκετών γονέων, οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίες λήφθηκαν μπροστά από το κτίριο του νηπιαγωγείου και απεικονίζουν και άλλους γονείς, λήφθηκαν από εσάς. Μάλιστα σε μία από τις εν λόγω φωτογραφίες φαίνεται και ένας μαθητής του νηπιαγωγείου. Οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίες αναπαρήχθησαν από πολλές ιστοσελίδες και προβλήθηκαν και στην τηλεόραση, πέρα των άλλων, προκάλεσαν τον θυμό και την ενόχληση πολλών γονέων, οι οποίοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν».
Επαγγελματίας

Ο Βασίλης Κουτρουμάνος, ένας έμπειρος φωτορεπόρτερ με «βαρύ» βιογραφικό (ήταν υπεύθυνος για 2.000 φωτορεπόρτερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε κάλυψε τους Special Olympics στο Λος Αντζελες), βρέθηκε στη δίνη των γεγονότων, καθώς, όπως λέει, εμφανίστηκε στο σχολείο με την επαγγελματική φωτογραφική μηχανή του, όπως συνηθίζει.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Η φωτογραφική μου μηχανή είναι το... τρίτο μου χέρι. Είμαι είκοσι επτά χρόνια επαγγελματίας και όχι παπαράτσι. Συνόδευσα την κόρη μου στο σχολείο για να της ευχηθώ "καλή αρχή". Αυτό με ενδιέφερε, όχι να τραβάω φωτογραφίες δεξιά κι αριστερά. Είναι η δεύτερη χρονιά της στο ίδιο σχολείο και δεν πρόκειται να την πάρουμε από αυτό. Η σύζυγός μου κι εγώ εργαζόμαστε σκληρά για να έχουμε τη δυνατότητα το παιδί μας να πάει σε ιδιωτικό σχολείο. Δεν είμαστε αριστεροί για να κρυβόμαστε».
Μιλώντας εμπειρικά ο Βασίλης Κουτρουμάνος αναφέρει πως κατά την άποψή του «η εν λόγω φωτογραφία είναι τραβηγμένη από κινητό».

Οπως είπε όμως στην «Espresso»: «Η διευθύντρια μου διαμήνυσε προσωπικά σε συνάντησή μας το βράδυ της Δευτέρας πως φέρω εξ ολοκλήρου την ευθύνη που η κόρη μου θα περάσει δύσκολη χρονιά, αφού τα υπόλοιπα παιδιά δεν θα την κάνουν παρέα, δεν θα την καλούν σε πάρτι. Γιατί; Γιατί εγώ, όπως ισχυρίζεται, τράβηξα φωτογραφίες την άλλοτε πρώτη κυρία της χώρας και πως είναι σίγουρη γι' αυτό». Μάλιστα ο ίδιος κάνει λόγο και για παράλειψη της διευθύντριας, αφού «την ημέρα του αγιασμού η πόρτα ήταν ανοιχτή σε όποιον ήθελε να μπει. Μπορούσε οποιοσδήποτε παπαράτσι, άγνωστος, άσχετος που θα υποδυόταν τον πατέρα να περάσει στο προαύλιο».
Ο ίδιος λέει πως μόνο πικρία τού έχει μείνει από το σκηνικό. «Η διευθύντρια εμμέσως με χαρακτήρισε... κακό πατέρα! Επειδή είμαι λαϊκός, απλός και δεν είμαι αναγνωρίσιμος από τηλεοράσεις και εκπομπές; Λες και με γνώρισε φέτος... Αλλά αν έχει κάποιος αμφιβολίες για το ήθος, την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα, μπορεί να ρωτήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Εχω συνεργαστεί με τουλάχιστον δέκα πρωθυπουργούς. Ας ρωτήσουν τον κ. Παυλόπουλο ή τον κ. Παπούλια».
«Δεν υπάρχει θέμα αποπομπής του παιδιού του φωτορεπόρτερ»
Αντίθετη άποψη φαίνεται πως έχουν οι υπεύθυνοι του σχολείου. Ο δικηγόρος της Σχολής Χιλλ Βαγγέλης Μάλλιος μιλώντας στην «Espresso» επισήμανε πως αποσαφηνίστηκε στον κ. Κουτρουμάνο πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη φοίτηση της κορούλας του, παρότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των γονιών, ήταν εκείνος που σήκωσε τη μηχανή του και τράβηξε την κ. Μπαζιάνα.
«Τον ενημερώσαμε και του στείλαμε εξώδικο λέγοντάς του να απέχει από οποιαδήποτε άλλη φωτογράφιση θα μπορούσε να βλάψει τη σχολή. Δεν υπάρχει θέμα αποπομπής του παιδιού του. Δεν έχω καμία απολύτως εντολή να κινήσω νομικές διαδικασίες. Παραπονέθηκαν πολλοί γονείς και η ίδια η κυρία Μπαζιάνα, γιατί είδαν τη φωτογραφία τους δημοσιευμένη. Μάλιστα ήταν και ένα παιδάκι από το νηπιαγωγείο σε μια φωτογραφία. Δεν ήταν απαίτηση της κυρίας Μπαζιάνα να σταλεί το εξώδικο, ήταν πρωτοβουλία της σχολής. Γιατί και τα νούμερα για τα δίδακτρα που υπήρχαν είναι εξωπραγματικά και υπερδιπλάσια από τα πραγματικά, και το σχολείο αισθάνθηκε την ανάγκη να προστατέψει τη φήμη του. Η κυρία Μπαζιάνα ήταν μεταξύ των γονέων που ενοχλήθηκαν, αλλά δεν ήμουν μπροστά για να ξέρω τι ειπώθηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.