Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

«Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση». Τι μισήσαμε και τι τρολάραμε. ΒΙΝΤΕΟ

Η σύντομη προεκλογική εκστρατεία μας έκανε να ευχόμαστε να έρθει το Σάββατο 19 του μήνα. Επειδή το Σάββατο, τέλος όλα. Τέλος με το τσαλακωμένο χαρτί του Βαγγέλη που θα το φροντίσει ο Πάνος με ύφος μπράβου σε κλαμπ, τέλος με το σπασμένο χεράκι του Αλέξη που θα τον μάθει και πάλι ο Πάνος να γράφει με το δεξί (σιγά μην κάνει και τον σταυρό του), τέλος με τον Θεοδωράκη που μας ζητάει 10%...
(όπως οι τσιγγάνες που ζητούν 1 ευρώ, ούτε λεπτό παρακάτω), τέλος με τα παιδάκια της Χρυσής Αυγής που θέλουν να μάθουν σωστά την ιστορία τους (και τα εμποδίζει που δεν είναι πρωθυπουργός ο... ηττημένος του '45, κατά δήλωσή του), τέλος με τη Φώφη που θυμήθηκε να απευθυνθεί στη γυναίκα μητέρα, γιαγιά, θεία, παραμάνα, σύζυγο και ερωμένη, τέλος με τον Αλέξη που μας θύμισε ότι διόρισε τις καθαρίστριες και άνοιξε ξανά την ΕΡΤ. Και κυρίως, τέλος με αυτό το σποτάκι του κόμματος ΕΛΛΑΔΑ...
Πάμε λίγο πίσω. Πρώτα δεχόμαστε τα... συγχαρήκια από τας Βρυξέλλας για τις εκλογές, και μετά βγήκε ο Τσίπρας να κάνει το διάγγελμα που μας έστειλε στις κάλπες. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Μετά, ακολούθησε η επίσημη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Λαφαζάνης έφτιαξε τη Λαϊκή Ενότητα, η Ζωή το σκέφτηκε και το ξανασκέφτηκε αλλά στο τέλος έγινε freelancer του Παναγιώτη και δεν έφτιαξε δικό της κόμμα. ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ έφτιαξαν την παράταξη με το μεγαλύτερο όνομα ever (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - Δημοκρατική Αριστερά - Δημοκρατική Συμπαράταξη και το λουρί της μάνας). Βέβαια, παραλίγο να λεγόταν Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κινημα - Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών - Δημοκρατική Αριστερά - Δημοκρατική Συμπαράταξη και το λουρί της μάνας, αλλά ο Γιωργάκης δεν έχει χρήματα για να κατεβεί εκλογές, αφενός, και αφετέρου δεν θα τον έκαναν αρχηγό (τα είχε καταφέρει, εξάλλου, τόσο καλά ως πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠαΣοΚ!). Το ΚΚΕ, ίδιο και απαράλλαχτο (πλουτοκρατία - κακή Ευρώπη - νόμος είναι το πέος του εργάτη). Και δεν έχουμε ΛΑΟΣ φέτος, να κι ένα καλό. Αλλά έχουμε Λεβέντη-προφήτη της παρακμής, που με λεβεντιά κατεβάζει όλη την οικογένεια στο κόμμα αλλά τα βάζει με την οικογενειοκρατία (των άλλων κομμάτων). 
Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι με κάποιο τρόπο ο Άδωνις ήταν ιδιαιτέρως συγκρατημένος σε τούτη την αναμέτρηση. Για το αν είναι συγκροτημένος δεν ξέρουμε, καθώς δεν μίλησε και πολύ. Ίσως ο βαρύμαγκας επικεφαλής τού έτριξε τα δόντια, ποιος ξέρει.
Μόλις, λοιπόν, κανονίστηκαν οι ομάδες, άρχισαν τα τηλεοπτικά σποτ. Και τα δύο μεγάλα κόμματα, χωρίς, ελπίζουμε, να έχουν προσλάβει τους ίδιους επικοινωνιολόγους - διαφημιστές - ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, έχουν πάνω-κάτω το ίδιο σλόγκαν. Μαζί μπροστά ο ένας, πάμε μπροστά ο άλλος. Και αρχίζει το μουντζόπιασμα και το μαλλιοτράβηγμα για το ποιος έχει την πατρότητα του «μπροστά», αν και ένας έχει πει τη φράση με επιτυχία: ο Παπαδόπουλος, σε εκείνο το «η Ελλάδα ήταν στο χείλος του γκρεμού και εμείς κάναμε ένα βήμα μπροστά».
Τα σποτ, ευφάνταστα. Λαπαβίτσας σκηνοθετημένος σαν σε εκπομπή του Θεοδωράκη να εξηγεί σε κύριο με σακίδιο ότι έχει κι άλλη λύση αντιμνημονιακή. Η Ζωή με μάυρο ανσάμπλ σακάκι - παντελόνι και γόβα να παίζει με τη ρεζέρβα και να λέει ότι το χρέος είναι επονείδιστο, παράνομο, απεχθές, μη βιώσιμο και τρισκατάρατο. Ο Λαφαζάνης να μπαίνει σε ταξί για το Νομισματοκοπείο -αυτό το τελευταίο έκανε τους ταξιτζήδες στην Αθήνα να προτιμούν για πελάτες τους... Πακιστανούς παρά τους ξαναμμένους αριστερούς επαναστάτες δραχμολάγνους.
Και, φυσικά, το διαφημιστικό σποτ του ΕΛΛΑΔΑ. Αχαρακτήριστο. Άσε που σου κολλάει και ο ρυθμός του τραγουδιού -ο Θεός να το κάνει.
Όλα αυτά τα λουστήκαμε πρωί - μεσημέρι - βράδυ. Στις διακαναλικές συνεντεύξεις, στα ντιμπέιτ και στις ομιλίες μάταια προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι έχει κάθε κόμμα στην ατζέντα του για την επόμενη μέρα. Κάτι για ισοδύναμα ακούσαμε, που όμως τα περιμένουμε ακόμα. Κατά τα λοιπά, παιχνιδάκια με τον φακό και τον σκηνοθέτη της ΕΡΤ στο ντιμπέιτ, μισές απαντήσεις, ένας συντονιστής έτοιμος να πάει στη Συρία. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε να καθήσεις και να σκεφτείς για ποιον λόγο η Όλγα Τρέμη έβαλε εξτένσιον στο μαλλί παρά να ακούσεις τι είχαν να πουν οι δύο αρχηγοί...
Και από τη Δευτέρα, μάς περιμένουν στη γωνία τα μέτρα τα μνημονιακά...
Επειδή, λοιπόν, οι πολιτικοί αρχηγοί και οι παρατάξεις μάς τρόλαραν αντί να παρουσιάσουν προγράμματα και δράσεις, και επειδή από Δευτέρα όποιος και να πάρει την πολυπόθητη καρέκλα εμείς θα αρχίσουμε να πληρώνουμε, ας δούμε μερικά από τα καλύτερα βίντεο που εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο και σατιρίζουν τα σποτ των κομμάτων, ένα που μας προτείνει να... πάρουμε πούλο (προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η φράση σημαίνει «φεύγω αθόρυβα σαν πουλάκι» και όχι αυτό που νομίζουμε όλοι).
Άντε, καλή μας ψήφο, συμπατριώτες!


Video: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.