Koπεγχάγη αρχές Δεκεμβρίου, πρωθυπουργική κατοικία «Marienborg»: Η διάσημη για το ακριβό της ντύσιμο, τις selfie φωτογραφίες και την έντονη διάθεση για φλερτ κορυφής Δανή πρωθυπουργός Χέλε-Τόρνινγκ Σμιτ έχει καλέσει στην πατρίδα της προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη, με κοινό γνώρισμα την πίστη τους στη σοσιαλδημοκρατία. Στην παρέα της είναι ο πρωθυπουργός....
Ο «δυναμικός νεαρός»
Περιέργως το μυαλό της ήταν στην Ελλάδα και στον Τσίπρα. Ρώτησε τη Διαμαντοπούλου την άποψή της γι' αυτό τον «δυναμικό νεαρό», αν και -όπως της διευκρίνισε- για τα δεδομένα της πατρίδας της και του κόμματός της «είναι radical» (ριζοσπάστης) και «δείχνει μακριά από τη σοσιαλδημοκρατία». Το μόνο κοινό μαζί του ήταν το σύνθημά της με το οποίο κέρδισε τις εκλογές το 2011, έπειτα από έξι χρόνια παραμονής στην αντιπολίτευση:
Περιέργως το μυαλό της ήταν στην Ελλάδα και στον Τσίπρα. Ρώτησε τη Διαμαντοπούλου την άποψή της γι' αυτό τον «δυναμικό νεαρό», αν και -όπως της διευκρίνισε- για τα δεδομένα της πατρίδας της και του κόμματός της «είναι radical» (ριζοσπάστης) και «δείχνει μακριά από τη σοσιαλδημοκρατία». Το μόνο κοινό μαζί του ήταν το σύνθημά της με το οποίο κέρδισε τις εκλογές το 2011, έπειτα από έξι χρόνια παραμονής στην αντιπολίτευση:
Η Χέλε τής εξομολογήθηκε τι συνέβη με την περίφημη φωτογραφία με τον Ομπάμα στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα. «Οσα είδες να γράφονται για σχέση είναι, βεβαίως, παραμύθια! Υπήρξε απλώς ένα στιγμιαίο αθώο φλερτ, όπως συμβαίνει συνήθως μεταξύ ενηλίκων, αλλά μέχρι εκεί» είπε κοιτώντας πονηρά τη Διαμαντοπούλου η παλιόφιλή της ενώ ανακάτευε το ρόφημά της.
Βεβαίως, τη φήμη που απέκτησε έπειτα από αυτή τη selfie που έβγαλε στο στάδιο της Νοτίου Αφρικής με τον Ομπάμα και τον Κάμερον (με τη Μισέλ να βγάζει αφρούς δίπλα της) δεν την έχασε ποτέ. Επιρρεπή στο φλερτ τη χαρακτήρισε η βρετανική «Daily Mail». «Danish tart» (γυναίκα ελευθέρω ηθών) την αποκάλεσε άλλη εφημερίδα. Εξάλλου η Χέλε είναι η πρώτη Δανή πρωθυπουργός με έφεση στις τσάντες Gucci και το καλό ντύσιμο, σπάνιο για τη συντηρητική κουλτούρα της πατρίδας της.
Η ίδια μόλις είδε τον Τσίπρα προχθές στη Σύνοδο Κορυφής έτρεξε να τον περικυκλώσει μαζί με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, στην οποία τα έψαλε ο Αλέξης με το καλημέρα για το θέμα της Ουκρανίας. Μετά τον Ομπάμα, η Χέλε «διπλάρωσε» και τον Αλέξη, με συνέπεια να χτυπήσει συναγερμός από την Περιστέρα, που είδε τα πλάνα στην Αθήνα.
Ο ριζοσπαστισμός -ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης- γοητεύει τη σοσιαλδημοκρατία και την ανανεώνει. Και η κυρία Διαμαντοπούλου άλλωστε έπειτα από αυτό το ταξίδι της γύρισε στην Ελλάδα αγνώριστη σε σύγκριση με το παρελθόν. Πέταξε τις φούστες, φοράει στενά παντελόνια, αδυνάτισε εντυπωσιακά, γυμνάζεται, κολυμπάει και δείχνει απελευθερωμένη. Ιδανική επιρροή γι' αυτήν είναι η Χέλε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.