Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι ή παραβάτες δημόσιοι υπάλληλοι;

Βλέπε το τυρί αλλά και τη φάκα
Αναρωτήθηκε άραγε κανείς γιατί συνεχώς ακούμε τις φράσεις επίορκος, ορκωτός, ένορκος κλπ; Γιατί άραγε συνεχώς ακούμε λέξεις που περιέχουν τη βασική λέξη όρκος;

Για παράδειγμα γιατί να ακούμε τη φράση επίορκος δημόσιος υπάλληλος αντί για παραβάτης δημόσιος υπάλληλος; Γιατί να ακούμε τη φράση ορκωτός λογιστής αντί για πραγματογνώμονας ή ειδικός ελεγκτής λογιστής;  Γιατί να ακούμε τη φράση σε ένα δικαστήριο ένορκος αντί για λαϊκός δικαστής; κοκ. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο διαβάζουμε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα ορκωτό  λογιστή και ένα απλό λογιστή. Δεν βρήκαμε πουθενά να αναφέρεται η λέξη όρκος, ορκίζομαι κλπ πλην του τίτλου. Η διαφορά είναι ότι ο ορκωτός λογιστής πρέπει να έχει κάποια περισσότερα επαγγελματικά προσόντα αλλά και σε σπουδές στην οικονομική επιστήμη, να συμμετέχει σε ειδικές εξετάσεις στην εφαρμογή συγκεκριμένων προτύπων στον Λογιστικό και Χρηματοοικονομικό τομέα κλπ.

Αλήθεια, κάντε ένα γκάλοπ στους φίλους και γνωστούς σας, στους γείτονές σας και ρωτήστε τους να σας πουν τι σημαίνει ορκωτός λογιστής. Σίγουρα η συντριπτική πλειοψηφία θα σας απαντήσει ο λογιστής που ορκίζεται για να ελέγχει δηλαδή κάτι σαν τους μάρτυρες που ορκίζονται σε ένα δικαστήριο.

Συνεχώς ακούμε οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι. Δηλαδή αυτοί που παίρνουν φακελάκι είναι επίορκοι. Μάλιστα αλλά γιατί δεν λένε οι παραβάτες δημόσιοι υπάλληλοι; Έτσι και αλλιώς στο δημόσιο ο μόνιμος υπάλληλος ορκίζεται να τηρεί το σύνταγμα, τους νόμους και να εκτελεί ευσυνειδήτως τα καθήκοντά του. Αλήθεια αν ένας συμβασιούχος του δημοσίου πάρει φακελάκι που δεν ορκίζεται πως θα τον πούνε;

Μήπως τελικά η φράση επίορκος αντί για παραβάτης ή ορκωτός αντί για ειδικός η πραγματογνώμονας, βολεύει κάποιους και ειδικά το πολιτικό σύστημα;

Ίσως η απάντηση να βρίσκεται παρακάτω:

Μήπως με αυτό τον τρόπο θέλουν να περάσουν με ευκολία την ιδιωτικοποίηση των πάντων; Εξάλλου το ερώτημα που τίθεται είναι να απολύσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους αφού είναι όλοι επίορκοι ή να φτιάξουμε καλύτερους που να δουλεύουν σωστά;

Χρόνια τώρα ο δημόσιος λειτουργός ή ο ορκωτός σε κάποιο επάγγελμα-λειτούργημα θεωρείτο ο αδέκαστος, ο έγκυρος, ο γνήσιος. Για παράδειγμα κάποιος που τελείωσε ένα ιδιωτικό λύκειο (το οποίο πήρε άδεια από το Υπουργείο Παιδείας για να λειτουργήσει) έπρεπε για να είναι ισότιμο το απολυτήριό του με αυτό του δημοσίου (αφού το δημόσιο είναι πιο αξιόπιστο) να δώσει εξετάσεις ενώπιων δημόσιας επιτροπής καθηγητών. Δηλαδή οι ιδιώτες καθηγητές που βγάλανε το ίδιο πανεπιστήμιο με τους δημοσίους είναι αναξιόπιστοι!

Μα πως γίνεται αυτό; Δηλαδή τα χρήματά σου σε μια ιδιωτική τράπεζα κινδυνεύουν ενώ στη δημόσια όχι; Γιατί στον ιδιώτη γιατρό που εργάζεται σε ιδιωτική κλινική ή μόνος του κινδυνεύει η ζωή των ασθενών του ενώ στο δημόσιο νοσοκομείο όχι;

Εξάλλου ο συμβολαιογράφος, ο δικαστικός επιμελητής, ο δικηγόρος ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι; Πληρώνονται από το κράτος; Όχι. Από τα παράβολα και τις νόμιμες αμοιβές των πελατών τους πληρώνονται. Για άραγε να μην κάνουμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους έτσι; Πως όμως θα το περάσουμε στο κόσμο; Λέγοντας συνεχώς τις λέξεις επίορκος!!

Δηλαδή: περιμένεις στην ουρά στην εφορία; Επειδή λοιπόν περιμένεις οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι επίορκοι!! Δηλαδή περιμένεις, αγανακτείς που είσαι όρθιος στην ουρά και αρχίζεις να φωνάζεις ρε τεμπέληδες, που τα παίρνετε, που έτσι που αλλιώς παλιό επίορκοι!! Καταλάβατε τώρα; Η λέξη επίορκος είναι η απορρόφηση της οργή σας.

Και έρχεται το ωραίο κράτος μετά και λέει: να περάσουμε το νομοσχέδιο «Αριάδνη» για τους δήμους (δεν ψηφίστηκε τελικά) . Δηλαδή θέλανε να δώσουν σε συμβολαιογράφους τη δήλωση των οικογενειακών μεταβολών  όπως γάμοι, διαζύγια και θάνατοι. Εκείνοι με τη σειρά τους θα προωθούσαν τα στοιχεία ηλεκτρονικά στα ταμεία τα οποία θα είναι υποχρεωμένα ενημερώνουν άμεσα στα μητρώα τους. Έτσι αν κάποιος πεθάνει και δηλωθεί ο θάνατος σε συμβολαιογράφο δεν θα παίρνει μαϊμού σύνταξη ο συγγενείς του, ενώ τώρα που δηλώνεται στο οικείο ληξιαρχείο παίρνει!!

Γιατί δεν  φτιάχνουνε ένα σωστό ηλεκτρονικό σύστημα στο δημόσιο τομέα (βάση δεδομένων) για να μπορούν τα ασφαλιστικά ταμεία να βλέπουν τους θανόντες;

Δεν έχουμε τίποτε με τους συμβολαιογράφους, απλά η φιλοσοφία όλου του εγχειρήματος αυτού είναι να σταματήσει το κράτος να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους και να δημιουργήσει διαπιστευμένους υπαλλήλους π.χ. βοηθοί συμβολαιογράφων οι οποίοι θα πληρώνονται με ποσοστά (κατ’ αποκοπή) από τα παράβολα ή χαρτόσημα.

Το ίδιο πάνε να κάνουνε και με τις εφορίες και τον ΕΟΠΥΥ κλπ.

Πως θα γίνει αυτό; Πολύ απλό. Όπως γίνεται και με τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ στις τράπεζες!! Αλήθεια τι προτιμάτε να έχετε ένα λογαριασμό π.χ. της ΔΕΗ 100 ευρώ και να περιμένετε στην ατελείωτη ουρά της ΔΕΗ; ή να πάτε σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα και δίνοντας 50 λεπτά (μισό ευρώ) να κάνετε γρήγορα τη δουλειά σας;

Λέτε το taxisnet να το δώσουνε στις τράπεζες; Εξάλλου ακούμε συνέχεια επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, τεμπέληδες κλπ. Οπότε γιατί να το χει οι εφορία; Ας το δώσουνε στις τράπεζες που δουλεύουν σαν σκυλιά (πράγματι) και πέραν του οκταώρου και χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες!!

Δηλαδή ρε Έλληνα σε έχουν κάνει να αποδέχεσαι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι όλοι τεμπέληδες και ζήτω η δεκάωρη εργασία χωρίς υπερωρίες. Ζήτω το μαστίγιο. Αυτό σε έχουνε κάνει.

Απαξιώνουν το δημόσιο για να κάνουν τους πολίτες να δεχθούν με ευκολία τις αποκρατικοποιήσεις.

Δεν έχουμε τίποτε με καμία ομάδα εργαζομένων. Είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό το ζητούμενο που πρέπει να απαιτούμε όλοι μας είναι σωστή, αξιόπιστη και αποδοτική εργασία.

Δεν αμφισβητούμε ότι υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που τα πιάνουν είναι λαμόγια κλπ. Όμως να το λέμε σωστά! Παραβάτες δημόσιοι υπάλληλοι και όχι επίορκοι. Θα μας πείτε και τι αλλάζει; Πολλά! Αν κατανοήσατε τα παραπάνω αλλάζουν πολλά, αν όχι τότε διαβάστε παρακάτω.

«Για όλα φταίει το δημόσιο!! Πληρώνονται και δεν κάνουν τίποτε!!» Λένε όλοι. Και όταν λέμε δημόσιο λέμε από δημοσίους υπαλλήλους μέχρι αστυνομικούς (που φυλάνε βουλευτές) κλπ. Όλος αυτός ο ντόρος λοιπόν έχει ένα στόχο: Να μην πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι από το κράτος, αλλά από την απόδοση της εργασίας τους.

Δηλαδή προβλέπουμε να γεμίσουμε αστυνομικούς-ελεύθερους επαγγελματίες διαπιστευμένους (κάτι σαν ντεντέκτιβ που βλέπουμε σε αμερικάνικα έργα) οι οποίοι γίνεται ένα έγκλημα; Θα γίνεται κλήρωση και θα ανατίθεται η υπόθεση ή θα απευθύνεται ο ενδιαφερόμενος-έχων έννομο συμφέρον σε κάποιους από αυτούς και αν εξιχνιάσουν την υπόθεση θα πληρωθούν.

Όλα αυτά αποτελούν απλές σκέψεις που όμως δεν απέχουν πολύ από το να γίνουν πραγματικότητα. Έτσι και αλλιώς το βλέπουμε καθημερινά π.χ. απολύσεις στη δημοτική αστυνομία, σχολικοί φύλακες κοκ

Α! και τώρα που είπαμε δημοτική αστυνομία. Αληθεύει ότι ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι έχει αναλάβει τη φύλαξη δημόσιου ασφαλιστικού οργανισμού; Αν ναι γιατί δεν αποσπούν ένα δημοτικό αστυνομικό ή φύλακα από κάποιον δήμο ή δημόσια υπηρεσία;

Ένας σκεπτόμενος Έλληνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.