Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΕΛΑ ΣΤΟ ΠΑΠΠΟΥ!!!

Καμιά φορά πρέπει να δίνουμε σημασία σε κάποια πράγματα που επαναλαμβάνονται...


Τι να κ****σει μπροστα μου ο Σόρος ρε!


Μια νύχτα από τη δική μου ζωή ολόκληρη δική του!
Παρακάτω παραθέτουμε σχόλια που καταγράφηκαν σε αυτό εδω το post
Το θέμα είχε να κάνει με το Και όμως, είναι ώρα για τραπεζικά deals;
Με ημερομηνία: 13/10/2008

Αυτά γράφτηκαν πριν δυο χρόνια.
monokomatos (01:13 - 15/10/08)
Τα ίδια που έκανε ο kerkorian κάνει και η πειραιώς. Της Κερδοσκοπίας το Μεγαλείο!
GENERAL MOTORS ΜΑΪΟΣ 2005. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Kirk Kerkorian γεννημένος το 1917 σε φτωχογειτονιά της Αμερικής ασχολήθηκε από μικρός με την Πυγμαχία όπου πλούτισε στήνοντας αγώνες.
Έτσι αγόρασε σχεδόν το μισό Λας Βέγκας.

Το Μάίο του 2005 δαπάνησε 857 εκ. Δολάρια (τότε η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου ήταν 1.31 περίπου) και αύξησε το ποσοστό του στην εταιρεία GENERAL MOTORS από 8 σε 9 %.
Εκείνη την περίοδο είχε κυκλοφορήσει φήμη ότι η εταιρεία θα χρεοκοπήσει!
Το αποτέλεσμα ήταν τα εταιρικά της ομόλογα (λόγω του κινδύνου) να εκτιναχθούν από το 2 στο 5%.
Όταν έγινε η αγορά των μετοχών ο Kerkorian 88 ετών τότε, εκμεταλλευόμενος την σύγχυση των μικρομετόχων που πούλαγαν την μετοχή της εταιρείας 27 δολάρια και κάτω (πήγε μέχρι και 23) αύξησε κατά 1% το ποσοστό του και τις μετοχές τις πήρε από την εταιρεία όπως πιθανολογείται και όχι από μικρομετόχους.
Τότε όλοι οι οικονομικοί αναλυτές λέγανε ότι ο «γέρος» ξεμωράθηκε και δεν ξέρει τι να κάνει τα λεφτά του.
Έλα όμως που η γριά αλεπού είναι παμπόνηρη όπως αποδείχθηκε αργότερα (σημειωτέων ότι τον kerkorian τον κυνηγούσε η αυτοκινητοβιομηχανία crysler για διασπορά ψευδών ειδήσεων επειδή με αυτά που έκανε έριχνε τις μετοχές για να τις πάρει χαμηλά και να τις ξαναπουλήσει αργότερα ψηλά).
Αυξάνοντας το ποσοστό του μπήκε στο ΔΣ της εταιρείες και ασκούσε και διοίκηση. Η γνώμη του μετρούσε. Χώρια που κάποιοι «δικοί του» αγόρασαν όλα τα εταιρικά ομόλογα στο 5% παρακαλώ.
Μετά από λίγο καιρό η GENERAL MOTORS - Sevrolet εξαγοράζει την Daewoo. Έτσι το κάθε Matiz-Sevrolet πλέον που έκανε 7500 ευρώ σε δολάρια έκανε (7500*1,31= 9825 δολάρια)
Ευρώ θα έδινε κάποιος να αγοράσει Matiz; δολάρια θα εισέπραττε η εταιρεία.
Όλες η πωλήσεις-συμφωνίες-παραγγελίες κλείστηκαν σε αυτές τις ισοτιμίες.
Έλα όμως που τον Ιούλιο 2005 το δολάριο πάει 1,19! Δηλαδή ανέβηκε έναντι του ευρώ
Δηλαδή 7500 ευρώ έδινες; πάλι 9825 δολάρια εισέπραττε η εταιρεία αντί 8925 δολάρια που ήταν σύμφωνα με την νέα ισοτιμία.
Δηλαδή κέρδος 900 δολάρια! επί 1000000 πωλήσεις στην ευρωζώνη μας κάνουν 900000000 δολάρια!!
Αυτά έκανε η γριά αλεπού ο ξεμωραμένος κλπ
Τελικά ένας επιχειρηματίας έμπειρος δεν είναι ποτέ ηλίθιος.
Μήπως άραγε πάει να συμβεί κάτι τέτοιο και τώρα;
ΥΓ Ο Γνωστός ξαφνικός μεγιστάνας της Ελλάδος με τον σαουδάραβα από πίσω πως νομίζεται ότι έγινε μεγιστάνας; μήπως από κατασχέσεις μετοχών από μετοχοδάνεια που είχαν δώσει οι συγχωνευμένες τράπεζες και τα συγχωνευμένα αμοιβαία;;;;;;;
monokomatos (22:57 - 14/10/08)
Θέλω επίσης να εκφράσω και την εξής απορία: Αφού η Πειραιώς ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το 26% της proton γιατί κατέρρευσε η τιμή της μεοχής της τελευταίας; Μήπως τελικά όλο το κόλπο το κάνανε επίτηδες κάποιοι για να «αρπάξουν» σε χαμηλές τιμές κια χωρίς μετρητά μετοχές άλλων εταιρειών;
ΥΓ1 οι μετοχές ανεβαίνουν με λεφτά και πέφτουν με χαρτιά.
ΥΓ 2 Στο χρηματιστήριο όλοι θέλουν να κερδίζουν. Αρα όλοι είναι κερδοσκόποι. Οταν χάνουν μετατρέπονται αυτόματα σε επενδυτές. Συνεπώς επενδυτής είναι ο αποτυχημένος κερδοσκόπος.
ΥΓ3 επειδή μπορεί κάποιος να βιαστεί να απαντήσει στο άνω κείμενο «για την επιτήδεια πτώση μιας μετοχής» να ανταπαντήσω πρώτος. Nα ψάξει τι έκανε ο kerkorian στην general motors το 2005!
monokomatos (22:51 - 14/10/08)

Το τελευταίο πράγμα που μέχρι πριν από λίγο καιρό θα περίμενε κανείς, είναι ότι θα ζούσε τέτοιου μεγέθους οικονομική κρίση.
Κι επειδή όλοι μας είμαστε προβληματισμένοι, αν όχι φοβισμένοι, να δούμε με απλό ρεαλισμό το γιγαντιαίο κόλπο που μας έστησαν….
Αφού μετά το 1999-2000 πήραν τα χρήματα στα χρηματιστήρια από τους ιδιώτες, άνοιξαν την στρόφιγγα των τραπεζικών δανείων για να τους ναρκώσουν. Και πέτυχε…..Όλοι έπαιρναν εύκολα μεγάλα ποσά σε δάνεια για κάλυψη κάθε πιθανής ή απίθανης ανάγκης.
Επειδή όμως, τα νέα δάνεια θέλουν και νέα κεφάλαια, <<πακετάρανε>> οι τράπεζες τα παλαιά και τα πωλούσαν ως σύνθετα, πρωτοποριακά προϊόντα σε άλλες τράπεζες ή θεσμικούς επενδυτές. Έτσι ξαναδημιουργούσαν χρήμα για τα νέα, όπως και το κλασικό παράδειγμα της δημιουργίας χρήματος με τις επιταγές, για να θυμηθούμε και λίγο απλή Πολιτική Οικονομία του λυκείου.
Το <<κόλπο>> συνεχίστηκε με το ευρω, όπου εντελώς διαφορετικές χώρες, υποχρεώθηκαν να έχουν κοινό νόμισμα, αν και οι ανάγκες τις μιας, συγκρούονταν συχνά με της άλλης.
Τα ακίνητα ήταν το επόμενο πεδίο δράσης, όπου πέρασαν την εσφαλμένη αντίληψη ότι το σπίτι ισούται με τα μετρητά. Έχεις ένα σπίτι πχ100 τ.μ. *2.000 ευρω, άρα έχεις χρήματα 200,000 ευρω.
Η πτώση των επιτοκίων βοήθησε και την εξάπλωση των παραπάνω….
-Πάρε εύκολα, μεγάλο δάνειο, με χαμηλό επιτόκιο, αφού έχεις και 200,000 ευρω ως περιουσία για εγγύηση. ΝΑΙ, αλλά το σπίτι δεν αποπληρώνει δόση.
Όταν άρχισε σιγά-σιγά, λόγω υψηλού πληθωρισμού, (κοίτα κατανάλωση) η άνοδος των επιτοκίων, σκέφτηκαν το κόλπο του Ελβετικού Φράγκου…
-Πάρτε δάνειο σε Ελβετικό τώρα, γιατί έχει 1,5 μονάδα κάτω επιτόκιο και είναι και σταθερό έναντι του ευρω….
Αλήθεια την έννοια των συναλλαγματικών διακυμάνσεων δεν την ήξεραν?
Εν τω μεταξύ, υποβάθμισαν την αξία του χρυσού ως αποθεματικό αγαθό, πωλώντας όλες οι κεντρικές τράπεζες μεγάλες ποσότητες τα προηγούμενα χρόνια…. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΡΑΓΕ?
Συμπέρασμα όλων αυτών αυτά που ζούμε <και θα ζήσουμε ακόμη>.
Από όλες τις μεριές έπιασαν τα περάσματα για να χάσουμε.
-Τι μπορούμε να κάνουμε?
Καταρχήν οικονομία. Να περιορίσουμε την περιττή κατανάλωση ειδών <<πρώτης ανάγκης>>. ΟΧΙ νέο κινητό ανά 6 μήνες, ΟΧΙ κάθε βράδυ για καφέ έξω, ΟΧΙ το κάθε παιδάκι διαφορετικό φαγητό στο σπίτι.
Δεύτερον, αναδιάρθρωση των δανείων μας, ΟΧΙ όμως, στην βάση των ευσεβών μας πόθων, αλλά στην σοβαρή μελέτη και μέτρηση των δυνατοτήτων ελιγμών μας.
Τρίτον, ακούμε ό,τι λένε <<οι ειδικοί>> και πράττουμε το αντίθετο (τους έχουμε πυξίδα).
Τέταρτον,συνεργασίες. Προσπαθούμε να κάνουμε συμμαχίες με φίλους, συγγενείς κτλ, στις καθημερινές ή μη δραστηριότητες μας.
πχ διαφήμιση του μαγαζιού ή των υπηρεσιών, κοινή παρουσία στις τράπεζες για τις δανειακές διαπραγματεύσεις κτλ.

Πέμπτον, αποταμιεύουμε. Μαθαίνουμε στους νέους και θυμίζουμε στους παλαιότερους ότι στις τράπεζες κάνουμε και καταθέσεις.Έστω και 50 ευρω το μήνα.
Και επειδή η ιστορία πάντα διδάσκει, να τι έγραφε το 1966 ένας από τους κορυφαίους βιομηχάνους που έχουν περάσει από την χώρα μας για την κρίση του 1929 που έζησε.. (η οικονομική αυτή κρίσις ηνάγκασε την Ελλάδα εν έτει 1931 να εγκαταλείψει νομισματικώς την χρυσήν βάσιν και να ακολουθήσει επί του θέματος τούτου την Αγγλίαν, μ όλον ότι εν έτει 1928 εσταθεροποίησε το νόμισμά της, χάρις εις το εγκριθέν υπό της Κοινωνίας των Εθνών δάνειον επονομασθέν <<Δάνειον σταθεροποιήσεως>>).
bagman (14:09 - 14/10/08)
Μου άρεσε αυτο με την "διακριτική παρακολούθηση" της Τ.τ.Ε και για τον... καθησυχαστικό χαρακτήρα των deals.

Τα λέει όλα χωρίς να πει τίποτα κακό.

Mήπως είναι διπλωμάτης ο σχολιογράφος; 
investor44 (14:05 - 14/10/08)
Το πρώτο deal το είδαμε και οι μέτοχοι της PROTON εύχονται να μην το έβλεπαν. Ετσι θα είναι και τα υπόλοιπα? Deals απελπισίας είναι αυτά. Προφανώς θα δούμε 1-2 ακόμα, αλλά δεν βλέπω κάποια αναπτυξιακή προοπτική σε αυτά. Αμυνα του συστήματος είναι λόγω της κρίσης που τινάζει τους αδύνατους στον αέρα και τίποτα παραπάνω.  
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΣΠΡΟΥΔΑΣ (16:20 - 13/10/08)
ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ,ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ. Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΑ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΑΣ . ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.