Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ο πανικός, οι “ρουκέτες” και το αυτόφωρο

Τάραξε τα νερά για μία ακόμη φορά ο αρμόδιος υπουργός Χ. Καστανίδης σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ρίχνοντας “ρουκέτες” για δύο μείζονα ζητήματα, με αποτέλσμα να επικρατήσει πανικός στην κυβέρνηση. Δύο σημεία των τοποθετήσεών του προκάλεσαν εσωτερική αναστάτωση καθώς εμφανιζόταν η κυβέρνηση να μην έχει γραμμή σε βασικά θέματα.
Η πρώτη ρουκέτα αφορά τις σαφείς αποστάσεις
από τον Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με το αυτόφωρο για τη φοροδιαφυγή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι δε συμφωνεί διότι τι σόϊ αυτόφωρο είναι όταν το αδίκημα της φοροδιαφυγής έχει... τελεσθεί μήνες ή χρόνια πριν. Ούτε λίγο ούτε πολύ οΧ. Καστανίδης τους είπε ότι είναι βλακεία να συζητούν για αυτόφωρο όταν η ουσία αυτού είναι η παρέλευση 48ώρου, όχι παραπάνω. Η αντιπαράθεση αναμένεται να έχει συνέχεια.
Ο κακός χαμός έγινε όταν ο υπουργός σε ερώτηση για το αν πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την άρνηση υπακοής απεργών σε δικαστικές αποφάσεις και για το κίνημα “δεν πληρώνω” απάντησε ότι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι συνθήκες που επικρατούν τονίζοντας ότι αλλιώς αντιμετωπίζεται ο κακομαθημένος συνδικαλιστής κι αλλιώς ένας συνταξιούχος που δεν έχει να φάει.
Η προτροπή για α λα καρτ δικαιοσύνη άναψε φωτιές στην κυβέρνηση καθώς την ίδια ώρα ο Δ. Ρέππας από τη Βουλή έλεγε ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι για τους τζαμπατζήδες. Φαίνεται ότι το βράδυ έπεσαν τηλέφωνα στο υπ. Δικαιοσύνης και ο κ. Καστανίδης επιχείρησε να τα μαζέψει μέσω του Mega. Για παρανόηση μίλησε, για καμιά πρόθεση να μιλήσει για α λα κάρτ δικαιοσύνη κ.λπ. Το θέμα είναι ότι οι εντυπώσεις έμειναν και ο Χ. Καστανίδης εμφανίζεται να διαφοροποιείται για ακόμη μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.