Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Δεν υπάρχει κανένα έλεος για τους αρρώστους, τους ηλικιωμένους και τους ασφαλισμένους

- 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απο τους γιατρούς του ΙΚΑ μέχρι την Παρασκευή
- Μέχρι και την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
- Κλειστά τα φαρμακεία μέχρι την Τετάρτη
- Ποιό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης

Νέα ταλαιπωρία περιμένει χιλιάδες ασφαλισμένους αυτήν την εβδομάδα, στο τέλος της οποίας ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την υγεία.

Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν το κλείσιμο των φαρμακείων όλης της χώρας απο τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου μέχρι την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ ενώ μέχρι την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιάενώ απο Τρίτη ξεκινούν απεργίες και οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλης την Ελλάδα.


Οι γιατροί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση, ενώ καταγγέλλουν τον υπουργό πως με "προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς της στιγμής επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του συνόλου των γιατρών και ειδικότερα των γιατρών του ΙΚΑ".

Ο υπουργός Α. Λοβέρδος κατηγόρησε τους συνδικαλιστές γιατρούς λέγοντας πως εκείνοι είναι που δεν θέλουν “την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας” και όπως τόνισε “δεν την θέλουν γιατί από 7.000 - 8.000 οι γιατροί του ΙΚΑ θα αυξηθούν σε 36.000”.


Αλλάζουν τα πάντα απο Δευτέρα για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Τα πάνω κάτω έρχονται από Δευτέρα στο χώρο της υγείας για περίπου 5 εκατομμύρια πολίτες για τους οποίους αλλάζουν τα πάντα αναφορικά με τον τρόπο που γράφουν τα φάρμακά τους ή στον τρόπο επιλογής των γιατρών τους, με έκτακτη ρύθμιση που προώθησε το υπουργείο Υγείας. Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει από αύριο τη διανομή των ατομικών συνταγολογίων στους ασφαλισμένους ώστε να μπορούν να απευθύνονται στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς.

Διαβάστε την είδηση για τις αλλαγές που αφορούν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.