Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Α.Γεωργιάδης: «Τα δάση καίγονται για να… αναγεννηθούν»! ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΣΚΟΠΙΜΑ (5) ΠΕΝΤΕ !! ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ; ΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΟΥΛΗΣ ΑΕ & CIA; ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ, μα... ΟΛΑ!!

Για να μην απορείτε γιατί καίνε τη Δαδιά επι (5) ΠΕΝΤΕ μέρες.

Το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς... με τα σπάνια αρπακτικά πουλιά, 166 είδη πουλιών, 400 είδη φυτών, 25 είδη ορχιδέας, 104 είδη πεταλούδας

29 ερπετών, 12 αμφίβιων, 65 είδη θηλαστικών, δέντρα κωνοφόρα, βελανιδιές, ρυάκια, ποτάμια...Όλα είναι προδιαγεγραμμένο σχέδιο, κρίμα ήταν μοναδικό τεράστια καταστροφή.Με σχέδιο όλες οι πυρκαγιές...

Μια δανέζικη «απόβαση» στον ακριτικό Έβρο σηματοδοτούν οι 19 νέες βεβαιώσεις παραγωγού που εξασφάλισε χθες η European Wind Farms Greece ApS, λαμβάνοντας το «πράσινο φως» της ΡΑΕ για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 652,65 MW.
Τα αιολικά πάρκα, σύμφωνα με τις άδειες, θα αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου και ειδικότερα τα 14 σε διάφορα σημεία της Αλεξανδρούπολης και τα υπόλοιπα 5 στο Σουφλί.
Πρόκειται για μεγάλης κλίμακας σχέδια, τα οποία ξεκινούν από 16,8 MW και κλιμακώνονται μέχρι τα 48,3 MW, όπου, για παράδειγμα, προβλέπεται η εγκατάσταση 14 ανεμογεννητριών με διάμετρο φτερωτής 117 μέτρα.
Συγκεκριμένα για την Αλεξανδρούπολη προορίζονται πέντε πάρκα των 42 MW, δύο των 33,6 MW, ένα των 29,4 MW, δύο των 25,2 MW, ένα των 21 MW και τρία των 16,8 MW. Αντίστοιχα, για διάφορα σημεία της περιοχής του Σουφλίου σχεδιάζονται δύο πάρκα των 48,3 MW, δύο των 44,85 MW και ένα των 37,95 MW.
Οι σχετικές αιτήσεις υποβλήθηκαν στη ΡΑΕ τον περασμένο Φεβρουάριο και η διάρκεια ισχύος των βεβαιώσεων είναι για 25 έτη (μέχρι τις 15/7/2046).

Με παρουσία στην Ελλάδα

Η European Wind Farms Greece ApS δεν είναι νέος «παίκτης» στην Ελλάδα. Αντίθετα έχει παρουσία από το 2006, ωστόσο τώρα, όπως όλα δείχνουν, ποντάρει πολλά στη χώρα μας, λόγω της ραγδαία αναπτυσσόμενης αγοράς των ΑΠΕ.
Η European Wind Farms Greece ApS αποτελεί θυγατρικό βραχίονα της European Wind Farms A/S, η οποία με τη σειρά της ανήκει στον δανέζικο όμιλο European Energy A/S. Πρόκειται για έναν ισχυρό και ανερχόμενο όμιλο, που ξεκίνησε την πορεία του εγκαθιστώντας το πρώτο αιολικό πάρκο το 2004, ενώ το 2008 εισήλθε και στα έργα ηλιακής ενέργειας.
Φέτος η European Energy αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 2 GW εγκατεστημένης ισχύος σε αιολικά και ηλιακά έργα, ενώ αναπτύσσει και σημαντικό χαρτοφυλάκιο υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

«We are green energy»

Το κεντρικό σύνθημα του ομίλου είναι το, -σχετικά υπερφίαλο-, “We are green energy”, (ο κύκλος εργασιών του το 2020 διαμορφώθηκε σε 207 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σε 61,2 εκατ. ευρώ), το οποίο ωστόσο δείχνει την απόλυτη δέσμευσή του στο στοίχημα της ενεργειακής μετάβασης. Κάτι που αποτυπώνεται και στο μήνυμα του προέδρου της European Energy.
«Έχουμε δει το μέλλον και μας αρέσει αυτό που βλέπουμε. Και καλούμε όλους, -πολιτικούς και επενδυτές, ακτιβιστές του κλίματος, τοπικές κοινότητες και εθνικές αρχές-, να συμμετάσχουν μαζί μας στο κοινό ταξίδι προς έναν κόσμο βασισμένο 100% στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» αναφέρει ο Jens-Peter Zink.
Σε κάθε περίπτωση, ο δανέζικος όμιλος ανήκει στην κατηγορία των υπολογίσιμων παικτών, δραστηριοποιείται σε 16 χώρες, -από την Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Αυστραλία-, ενώ το πρώτο φετινό τρίμηνο είχε υπό κατασκευή έργα 946,5 MW και έτοιμα προς κατασκευή 761,7 MW, με το development pipeline να ξεπερνά τα 12 GW. Με αυτά τα δεδομένα και το μέγεθος που σκοπεύει να αναπτύξει στη χώρα μας είναι προφανές ότι αναδεικνύει την Ελλάδα στους κεντρικές αγορές-στόχους για τα επόμενα χρόνια.
Τα ομόλογα του είναι εισηγμένα στον Nasdaq της Κοπεγχάγης ενώ έχει εκδώσει και πράσινα ομόλογα εισηγμένα στο Nasdaq’s sustainable exchange.
Η European Energy δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της ενεργειακής αγοράς, πάντα με επίκεντρο τις ΑΠΕ, και διαθέτει σημαντική παρουσία και εμπειρία εδώ και πέντε χρόνια στα PPAs, όπου έχει συνεργασίες με «βαριά ονόματα», όπως στα utility PPAs με τις Axpo, Energi Danmark, E-ON, RWE και στα corporate PPAs με τη Nissan, την Apple (για το data center της στη Δανία), και τη Google.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η εκτίμηση του επιτελείου της ότι το 2030 σε σχέση με το 2019 το κόστος επένδυσης θα έχει μειωθεί κατά 35% στα φωτοβολταϊκά, κατά 20% στα χερσαία αιολικά και κατά 55% στα υπεράκτια αιολικά, κάτι που ασφαλώς δείχνει και προς τα πού θα κινηθεί η αγορά.
Έτσι, (και αυτός) ο δανέζικος όμιλος αναμένεται να δηλώσει «παρών» και στην Ελλάδα, όταν θα ανοίξει ο δρόμος για τα επόμενα πεδία των ΑΠΕ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΤΟ-ΚΟΡΟ'Ι'ΔΕΥΟΜΑΣΤΕ .....
ΕΤΣΙ ΝΕΡΩΝΑ-ΚΟΥΛΗ ....?
ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ
Υ.Γ. ___Έναν ΕΛΛΗΝΑΡΑ Σαμουράι θέλουμε με μίσος , μια που δεν υπάρχει δικαιοσύνη ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ των ρυθμιστικών αρχών και του Mitsotakis Academy . Το έγκλημα που γίνεται δεν έχει προηγούμενο σε κάθε βουνοκορφή μας κατόπιν πυρκαγιάς και τους καρκίνους που θα έρθουν με τόσα ηλεκτρομαγνητικά πεδία . Για να μην ψάχνεστε τα PPAs είναι power purchase agreement . Το παίξιμο της ενέργειας στα χρηματιστήρια μόνο κακό κάνει και δυστυχώς επιδοτούμε όλα αυτά τα φαραωνικά εγκλήματα με το ζόρι από τους λογαριασμούς μας όσο κρατούν την τιμή της κιλοβατώρας ψηλά επίτηδες και με επιδότηση .
Το We are green energy πάνω σε μαύρα αποκαΐδια τους μάρανε σαν σύνθημα και το ενδιαφέρον για την καταστροφή του περιβάλλοντος .

1 σχόλιο:

  1. Λοιπον,αλητες,την επομενη φορα που θα τολμησετε να κατηγορησετε τον Νερωνα και να τον παρομοιασετε με Μητσοτακη,θα σας φαει το μαυρο φιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.