Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

14 ΛOΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟIΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜYΡΙΑ AΝΘΡΩΠΟΙ [ΠΟΤE] ΔΕΝ ΠEΘΑΝΑΝ ΑΠO ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚEΣ ΑΣΘEΝΕΙΕΣ

Γιατί κάποτε πέθαιναν τόσοι πολλοί άνθρωποι από ασθένειες όπως η ευλογιά; Ήταν οι άνθρωποι ανεπαρκείς σε εμβόλια ή υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτή την ιστορία; Μια ματιά στην ιστορία αποκαλύπτει σύντομα γιατί οι ασθένειες ήταν τόσο ανεξέλεγκτες κατά τη δεκαετία του 1800 και στις αρχές του 1900. Στη βικτοριανή Αγγλία, το μέσο προσδόκιμο ζωής της εργατικής τάξης ήταν μόλις 16 ετών. Όσοι έφταναν μέχρι τα 30 ή 40 χρόνια ήταν "γέροι" και εξαντλημένοι. Να γιατί:

1. ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, ο πληθυσμός του Λονδίνου διογκώθηκε περισσότερο από οκταπλάσιος, από 800.000 σε 7 εκατομμύρια κατοίκους. Σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, καθώς η βιομηχανική επανάσταση πήρε σάρκα και οστά, τεράστιος αριθμός αγροτών μετακόμισε στις πόλεις, με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής. Για πολλούς, αυτό μετατράπηκε σε εφιάλτη... Με την έλλειψη κατοικιών, οι αδίστακτοι ιδιοκτήτες νοίκιαζαν κάθε σπιθαμή σε απελπισμένες οικογένειες - βρώμικα, υγρά κελάρια, πυρκαγιάς παγίδες στις σοφίτες και αποθήκες κάτω από τον όροφο, πολλές από τις οποίες δεν είχαν καθόλου εξαερισμό ή φως. Μπορείτε να φανταστείτε τον μουχλιασμένο, μπαγιάτικο [και μολυσμένο] αέρα που ανέπνεαν συνεχώς αυτοί οι άνθρωποι - δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί είχαν προβλήματα με τους πνεύμονες!

2. ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ολόκληροι δρόμοι έπρεπε να μοιράζονται μία εξωτερική τουαλέτα, η οποία ήταν συνήθως σε άθλια κατάσταση - τα υλικά καθαρισμού ήταν ακριβά και οι μύγες τριγυρνούσαν μαζικά (και στη συνέχεια έβρισκαν το δρόμο τους μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα προς τις κοντινές κουζίνες κ.λπ.)... και φυσικά, πάντα υπήρχε κάποιος με βαριά διάρροια. Τα λύματα κατέληγαν σε υδάτινες οδούς μέσω ανοιχτών καναλιών στους δρόμους και τα δρομάκια, ή απλά παρέμεναν στάσιμα σε βρωμερούς βόθρους βρωμιάς. [Θα ήθελα να προσθέσω εδώ ότι σε παλαιότερες εποχές κρατούσαν γουρούνια για να κρατούν τους δρόμους καθαρούς από τα ανθρώπινα απόβλητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε πολλούς πολιτισμούς οι χοίροι δεν τρώγονται ποτέ και θεωρούνται "ακάθαρτοι". Ήταν οι αρχικοί εργάτες της αποχέτευσης].

3. ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

Χωρίς να υπάρχουν περιβαλλοντικοί νόμοι, ακατέργαστα λύματα χύνονταν στα αποθέματα πόσιμου νερού, όπως και απορροές και τοξικά απόβλητα από εργοστάσια και σφαγεία ζώων. [Μια από τις παρατηρήσεις από τον "μαύρο θάνατο" ήταν ότι οι άνθρωποι που ζούσαν μέσα και κοντά στις παμπ δεν υπέκυψαν. Θα μπορούσε αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι έπιναν αλκοόλ αντί για βρώμικο νερό;]

4. ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ [μολυσμένη με τι άραγε;] ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

Με τις αργές, αναξιόπιστες μεταφορές και την απουσία ψύξης, τα τρόφιμα είχαν συχνά περάσει την ημερομηνία λήξης τους. [Με άλλα λόγια αλλοιωμένα / σάπια / αποσυντιθέμενα.] Το άρρωστο [όχι άρρωστο απλώς σάπιο] και σάπιο κρέας γινόταν λουκάνικα και ζαμπόν. Πριν από την παστερίωση, το γάλα επεξεργάζονταν με φορμαλδεΰδη για να αποφευχθεί η ξινίλα. [Ουάου, δεν το ήξερα αυτό!!] Τα φρέσκα προϊόντα [με τα οποία εννοούν τα ζωντανά τρόφιμα, τα φρούτα και τα λαχανικά], όταν ήταν διαθέσιμα, ήταν συχνά γλοιώδη και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. [Ένας φίλος μου φάνηκε να πιστεύει ότι οι γαλατάδες στην περίφημη ιστορία δεν έπαθαν ευλογιά επειδή έπιναν τόσο πολύ γάλα. Αυτή είναι μια πολύ εθελοτυφλούσα θεωρία. Ζούσαν στην ύπαιθρο με άφθονο καθαρό αέρα και φρέσκια τροφή. Το γάλα δεν ήταν θεραπεία για την "ευλογιά", η οποία ήταν απλώς το δηλητηριασμένο δέρμα από όλη τη χημική ρύπανση].

5. ΑΠΟΥΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Επειδή οι γιατροί θίγονταν με την υπόνοια ότι είχαν βρώμικα χέρια, που χρειάζονταν πλύσιμο, περίπου 1 στις 3 μητέρες πέθαινε από μόλυνση μετά τον τοκετό. [Το κάλυψα αυτό σε ένα άλλο άρθρο. Ναι, τα χέρια τους ήταν βρώμικα από χημικές ουσίες και δηλητήρια από την εργασία σε πτώματα στο τέλος του διαδρόμου. Δεν έχουν καμία σχέση με τα μικρόβια]. Τα βρέφη τους είχαν 4 φορές υψηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν, συνήθως από λοιμώξεις [όχι, από δηλητηρίαση]. Αν το μωρό επιβίωνε μετά τη βρεφική ηλικία, συνήθως μπορούσε να προσβλέπει σε μια ζωή υποσιτισμού, σκληρής εργασίας και ακατάλληλης φροντίδας, που συχνά γινόταν από μεγαλύτερα αδέλφια. Κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης, πολλές μητέρες εργάζονταν πολλές ώρες στα εργοστάσια, αφήνοντας τα μικρά παιδιά τους στη φροντίδα μισθωμένων "νοσοκόμων", οι οποίες δεν ήταν παρά παιδιά οι ίδιες, ηλικίας 8-12 ετών.

6. ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Με τη Βιομηχανική Επανάσταση σε πλήρη εξέλιξη και την έλλειψη εργατικού δυναμικού, παιδιά ηλικίας μόλις τεσσάρων και πέντε ετών τοποθετούνταν για εργασία σε εργαστήρια και εργοστάσια. Πολλές από τις εργασίες περιλάμβαναν πολλές ώρες εργασίας, εργασία σε επικίνδυνες συνθήκες, όπως γύρω από βαριά μηχανήματα ή εργασία κοντά σε φούρνους. Σε ορισμένες από τις πιο επικίνδυνες βιομηχανίες, όπως η υπόγεια εξόρυξη, τα παιδιά συνθλίβονταν τακτικά μέχρι θανάτου ή τους κόβονταν τα άκρα. Βασικά, εκατομμύρια παιδιά δεν είχαν παιδική ηλικία, αλλά μια μονότονη, καταθλιπτική ύπαρξη. [Επίσης, όπως απεικονίζεται στο βιβλίο Diseases of Occupation and Vocational Hygiene οι εργαζόμενοι σε "βρώμικες" δουλειές μπορούσαν να μεταφέρουν αυτή τη μόλυνση στο σπίτι και να μολύνουν την οικογένειά τους]. Αποσπάσματα -

7. ΜOΛΥΣΜΕΝΟΣ ΑΕΡΑΣ

Τα εργοστάσια εκτόξευαν αιθάλη και απόβλητα στον αέρα, ανεξέλεγκτα και αρρύθμιστα. Οι πόλεις καλύπτονταν από ένα στρώμα λίπους και βρωμιάς. Τα παράπονα από τους πνεύμονες και το στήθος ήταν διαδεδομένα. Και μετά υπήρχε η πανταχού παρούσα δυσοσμία από τα ανοιχτά λύματα, τα σκουπίδια, την κοπριά των ζώων κ.λπ. Στην πραγματικότητα, η δυσοσμία ήταν τόσο άσχημη το 1858, που το βρετανικό κοινοβούλιο διακόπηκε, ώστε τα μέλη να πάνε στα σπίτια τους και να προσπαθήσουν να ανακουφιστούν πίσω από κλειστές πόρτες. Έγινε γνωστή ως "Η Μεγάλη Βρώμα".

8. ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Οι βρεφικές φόρμουλες - αν και κακής ποιότητας - εισήχθησαν στα μέσα του 1800 και τα επόμενα 100 χρόνια τα ποσοστά θηλασμού έπεσαν μόλις στο 25%. Εκατομμύρια μωρά όχι μόνο έχασαν τη φροντίδα του στήθους της μητέρας τους, αλλά το γάλα τους ήταν κακής ποιότητας και συχνά παρασκευαζόταν με μολυσμένο νερό σε μη αποστειρωμένα μπιμπερό. Δεν είναι να απορεί κανείς που τόσα πολλά μωρά υπέκυψαν σε διαρροϊκές λοιμώξεις, όπως ο τυφοειδής πυρετός. [Η διάρροια είναι απλά το ξέπλυμα τοξικών υλικών από τον οργανισμό, δεν πεθαίνετε από αυτή τη διαδικασία πεθαίνετε από αφυδάτωση, καθώς ο οργανισμός θα δέχονταν επίθεση με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τοξικά απόβλητα στο νερό που θα δινόταν, τα οποία θα έπρεπε επίσης να ξεπλυθούν. Ο τύφος δεν είναι μεταδοτική ασθένεια, είναι τοξική δηλητηρίαση].

9. ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Τα σοκάκια και οι αυλές γέμιζαν με σκουπίδια και απόβλητα - μερικές φορές μέχρι το γόνατο, τα οποία όχι μόνο μύριζαν άσχημα, αλλά αποτελούσαν και μεγάλο πόλο έλξης για αρουραίους, γουρούνια, σκύλους, κατσαρίδες και σμήνη μυγών. [Κανένα από αυτά δεν θα προκαλούσε ασθένεια στον άνθρωπο, στην πραγματικότητα προσπαθούν να καθαρίσουν το περιβάλλον].

10. ΖΩΑ

Επειδή τα άλογα και τα γαϊδούρια χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά αγαθών, έπρεπε επίσης να στεγάζονται σε υπερπλήρεις πόλεις, συχνά σε στενή γειτονιά με ανθρώπους, καθώς ο χώρος ήταν περιορισμένος. Τα σάπια κουφάρια αφήνονταν να αποσυντεθούν εκεί όπου βρίσκονταν. Τα περιττώματα των ζώων ήταν ένα μόνιμο χαρακτηριστικό των δρόμων της πόλης. Τα γουρούνια κυκλοφορούσαν ελεύθερα στους δρόμους, ψάχνοντας ανάμεσα στα σκουπίδια - σε ορισμένες πόλεις καταγράφηκαν περισσότερα γουρούνια από τους ανθρώπους. Τα σφαγεία ζώων βρίσκονταν ανάμεσα σε πολυκατοικίες υψηλής πυκνότητας - τα ζώα σφάζονταν συνεχώς σε πλήρη θέα των γύρω κατοίκων, και οι ήχοι και η μυρωδιά του θανάτου ήταν συνεχώς στον αέρα. [Και πάλι, η γειτνίαση των ζώων με τους ανθρώπους δεν αποτελεί αιτία της ασθένειας, διαφορετικά θα υπήρχαν οι ίδιοι θάνατοι στις φάρμες με τους θανάτους στις πόλεις, πράγμα που δεν συνέβαινε, στην πραγματικότητα συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο]

11. ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Με λιγότερο από το 2% του αστικού πληθυσμού να έχει τρεχούμενο νερό στα σπίτια του και με το σαπούνι/απορρυπαντικά να είναι ακριβά, το πλύσιμο των χεριών, των ρούχων, των πιάτων και των σκευών γινόταν συχνά με βρώμικο, ανακυκλωμένο νερό ή καθόλου. Και τι γίνεται με όλες τις πάνες από ύφασμα και τις σερβιέτες; [Η υγιεινή με τη σωστή της έννοια δεν έχει καμία σχέση με το πλύσιμο των μικροβίων. Τα βακτήρια δεν σκοτώνονται από το σαπούνι, αυτό που ΠΛΕΝΕΤΑΙ είναι τα τοξικά χημικά και οι ρύποι που υπάρχουν και στα απόβλητα των δηλητηριασμένων ανθρώπων].

12. ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εκατομμύρια οικογένειες ζούσαν με τα φθηνότερα δυνατά τρόφιμα, μερικές φορές τρώγοντας μόνο ένα γεύμα κάθε δεύτερη μέρα. Ο υποσιτισμός ήταν ευρέως διαδεδομένος. [Ο υποσιτισμός δεν είναι το ίδιο πράγμα με την πείνα, οπότε το να μην τρώμε κάθε μέρα δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα, όπως αποδεικνύει η νηστεία (εκτός από τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάπτυξη). Έχει περισσότερο να κάνει με το ΤΙ τρώγεται και όχι με το πόσο]. Για παράδειγμα, στις αρχές του 20ου αιώνα, υπολογίζεται ότι 1 στα 2 παιδιά έπασχαν από ραχίτιδα. Στα νεαρά κορίτσια, αυτό συχνά οδηγούσε σε παραμορφωμένους γοφούς, οι οποίοι στη συνέχεια οδηγούσαν σε προβλήματα κατά τον τοκετό, σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Με τόσο λίγα φρέσκα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή, το σκορβούτο (ανεπάρκεια βιταμίνης C) στοίχισε επίσης πολλές ζωές - υπολογίζεται ότι 10.000 άνδρες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Χρυσού Βιασμού στην Καλιφόρνια στα μέσα της δεκαετίας του 1800. Ακόμα και σε όσους δεν είχαν σκορβούτο, πρέπει να επικρατούσε μια ήπια ανεπάρκεια της βιταμίνης C, που οδηγούσε σε εξασθενημένη ανοσία στις ασθένειες και τις λοιμώξεις. [Αυτή η τελευταία πρόταση (με πλάγια γράμματα) είναι εντελώς περιττή και ψευδής. Το σκορβούτο δεν ήταν ποτέ μολυσματική ασθένεια, ήταν πάντα υποσιτισμός που από μόνος του προκαλεί "ασθένεια". Δεν υπάρχει ανοσία από οτιδήποτε. Οι θάνατοι ήταν αναπόφευκτοι από τις παράλογες θεραπείες που εφαρμόζονταν, όπως φαίνεται στην επόμενη παράγραφο].

13. ΚΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Αν νομίζατε ότι η αφαίμαξη και οι βδέλλες ήταν αρκετά αμφιλεγόμενες, τι θα λέγατε για μια ένεση αρσενικού - την οποία σας έφερε με υπερηφάνεια η Merck and Co; Ή μια γαργάρα με υδράργυρο - πού είναι το κακό; Και αν έχετε ευλογιά, θα ταμπονάρουμε τις πληγές σας με διαβρωτικά... ξέρετε, για να σκοτώσουμε τα μικρόβια. [LOL το καταλαβαίνει τώρα.] Είναι πολύ πιθανό [όχι είναι απολύτως βέβαιο] ότι οι ιατρικές "θεραπείες" σκότωναν περισσότερους ανθρώπους από τις ασθένειες που προορίζονταν να θεραπεύσουν (ακούγεται σαν τη σύγχρονη βιομηχανία καρκίνου). Τα νοσοκομεία ήταν γνωστό ότι ήταν χώροι αναπαραγωγής [χώροι αναπαραγωγής τοξικών φαρμάκων μάλλον] ασθενειών, και σε ορισμένες περιπτώσεις, κατακλύζονταν από αρουραίους που ήταν γνωστό ότι τρέφονταν με ασθενείς. [Υπέροχα, άρα οι άνθρωποι τρώγονταν ζωντανοί στα κρεβάτια τους τότε!]

14. ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ

Γνωρίζουμε πλέον ότι το άγχος επιβαρύνει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα. [Και πάλι όχι, δεν υπάρχει "ανοσοποιητικό σύστημα". Το στρες από μόνο του θέτει το σώμα σε μια διαρκή κατάσταση μάχης ή φυγής, η οποία εξαντλεί το σώμα από ενέργεια και σταματά κάθε πρόγραμμα αποτοξίνωσης μέχρι να σταματήσει το στρες]. Μπορείτε να φανταστείτε την ψυχική οδύνη του να περιβάλλεστε από άθλια φτώχεια και να μην βλέπετε τρόπο διαφυγής για τον εαυτό σας ή τα παιδιά σας; Ή τον πανικό να βλέπεις όλους όσους αγαπάς να υποκύπτουν σε μια τρομερή ασθένεια και να μην έχεις τις γνώσεις ή τα μέσα για να προστατευτείς; Ή τη θλίψη του να μην έχεις απολύτως τίποτα όμορφο να κοιτάξεις, ή οποιαδήποτε μικρή άνεση για να κάνεις τη ζωή σου πιο υποφερτή; Για να μην αναφέρω το άγχος του να κοπιάζεις για πολλές ώρες σε μονότονη ή επικίνδυνη εργασία [γεμίζοντας το σώμα σου με τοξική ρύπανση], με ελάχιστο κομμάτι ξερό ψωμί για να γεμίσεις το πεινασμένο σου στομάχι; Σημειώσατε ότι η έλλειψη εμβολίων δεν είναι στη λίστα; [ΑΑΑΑ τώρα που φτάσαμε στο θέμα] Αυτό συμβαίνει επειδή τα εμβόλια δεν μας έσωσαν από τις ασθένειες, όπως σας έχουν κάνει να πιστεύετε. Βλέπετε, δεν ήταν τόσο πολύ ότι οι ασθένειες ήταν από μόνες τους δολοφόνοι, αλλά οι φρικτές συνθήκες διαβίωσης τις έκαναν έτσι. [Ωχ, άρα τα μικρόβια είναι πιο θανατηφόρα όταν ζουν σε άσχημες συνθήκες; Αυτό είναι ανόητο. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε άλλη μια αόρατη οντότητα για να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι εδώ]. Οι άνθρωποι απλώς δεν μπορούσαν να διατηρήσουν την άμυνά τους απέναντι σε μια τέτοια συνεχή επίθεση. [Η άμυνά τους είναι η ικανότητα να αποτοξινώνουν τη συνεχή επίθεση τοξινών;] Οι ερευνητές (McKinley & McKinley) ανέλυσαν προσεκτικά όλα τα δεδομένα από το 1900 έως τη δεκαετία του 1970 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλες οι ιατρικές εξελίξεις μαζί (που περιλαμβάνουν τον εμβολιασμό και την ανακάλυψη της πενικιλίνης, μεταξύ άλλων) θα μπορούσαν να εξηγήσουν μόνο το 3,7% της μείωσης των θανάτων από μολυσματικές ασθένειες. Αν πήγαιναν πιο πίσω, στο 1800, το ποσοστό αυτό θα ήταν ακόμη λιγότερο εντυπωσιακό... Μπορούμε να ευχαριστήσουμε τις τουαλέτες και τους υδραυλικούς και τα αυτοκίνητα και τα ψυγεία και τα φρούτα και τους πολεοδόμους και το καθαρό νερό και ούτω καθεξής, για το υπόλοιπο 96,3% της μείωσης της θνησιμότητας από μολυσματικές ασθένειες. [Δεν υπάρχουν αποδείξεις για μολυσματικές ασθένειες μέχρι στιγμής εδώ, μόνο για τοξικά περιβάλλοντα και υποσιτισμό].

[Προσθήκη: Μόλις μου δόθηκαν κάποιες νέες πληροφορίες που νομίζω ότι θα ταίριαζαν εδώ, σχετικά με την ευλογιά. Ο Jim West σχολίασε: "Η ευλογιά είναι πιθανότατα δηλητηρίαση από αρσενικό (τα συμπτώματα είναι τα ίδια) και οι ιστορίες με τα εμβόλια/τους Ινδιάνους είναι μια συγκάλυψη. Η ευλογιά ήταν παντού όπου τολμούσαν οι Ευρωπαίοι παγιδευτές ή στρατιώτες. Όλοι κουβαλούσαν τριοξείδιο του αρσενικού για τη βυρσοδεψία ή ίσως κρυμμένο για πολεμμικές επιχειρήσεις". Δεν είμαι σίγουρη ότι θα χαρακτήριζα τον εμβολιασμό ως "συγκάλυψη" αυτό καθαυτό ίσως απλά μια πρόσθετη τοξική επίθεση για να γείρει η ζυγαριά. Υπάρχει λοιπόν ένας ακόμη λόγος για να απορρίψουμε την προπαγάνδα τους περί "μετάδοσης λοιμωδών αρρωστιών". Θα μπορούσε ίσως να μπει στην ενότητα "μολυσμένη", αλλά θα μπορούσε επίσης να μπει σε μια δική της ενότητα που θα ονομάζεται ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ].

Ευχαριστώ Jo Graham Murphy xx ❤" [Υποθέτω ότι αυτό είναι το όνομα του συγγραφέα].

***************

Δικτυογραφία

“14 REASONS WHY MILLIONS OF PEOPLE [NEVER] ONCE DIED FROM INFECTIOUS DISEASES” – Northern Tracey's scribblings

https://northerntracey213875959.wordpress.com/2021/02/02/14-reasons-why-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.