Του Άρη Σπίνου
Η Αριστοτέλεια Δόγκα είναι η Εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη. Με την αγόρευσή της μας συγκίνησε όλους. Και ξαφνικά βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Ασυνήθιστη, από την ανθρωποφαγία που δυστυχώς πήρε σάρκα και οστά,επειδή έθιξε το “χρυσοπληρωμένο σύστημα” που υπερασπίζει δολοφόνους...
προτίμησε να κατεβάσει τις αναρτήσεις της,στο facebook αφού ξαφνικά ο τύπος βρέθηκε να αναπαράγει όλα όσα έχει ανεβάσει στο προσωπικό της προφίλ.Η Αριστοτέλεια Δόγκα στην τελευταία της ανάρτηση της (που έχει σώσει το edolio5) είχε ποστάρει τα λουλούδια που της χάρισε η μητέρα της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη. Τα λουλούδια τα πρόσφερε στην Εισαγγελέα ο πατέρας της κοπέλας, λέγοντάς της πως “είναι από την Ελένη”.Η Εισαγγελέας ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook τη φωτογραφία με τα κόκκινα τριαντάφυλλα, τα οποία τοποθέτησε σε βάζο πάνω στο γραφείο της. “Το ωραιότερο και πολυτιμότερο δώρο της ζωής μου. Κυρία Κούλα… Σας ευχαριστώ”, έγραψε η εισαγγελέας Δόγκα.
Στην σελίδα της στο Facebook ακόμα και πριν σβήσει τις περισσότερες πληροφορίες και όλες τις φωτογραφίες της, υπάρχουν λίγα στοιχεία για την Εισαγγελέα. Είναι γεννημένη στις 8 Αυγούστου έχει καταγωγή από το Γαλαξίδι, και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πήγαινε δημοτικό στη Μαράσλειο, γυμνάσιο στο 17ο Αθηνών και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. .
Αγαπά πολύ τα ζώα – στο προφίλ της ανεβάζει συχνά φωτογραφίες των δικών της κατοικιδίων- αλλά και γενικότερα αναρτήσεις για αδέσποτα ζώα, και τα όσα γράφει και μοιράζεται με τους φίλους της δείχνουν έναν άνθρωπο με ιδιαίτερες ευαισθησίες.
Ιδιαίτερη αδυναμία έχει και σε αρχαία ρητά και γνωμικά, αλλά και στην ελληνική ποίηση. Γενικότερα φαίνεται ένας άνθρωπος βαθιά διαβασμένος και “ψαγμένος”.
Η φωτογραφία που βρίσκεται στην θέση του προφίλ της στο facebook είναι μια φράση του Αριστοτέλη. Που ενδεχομένως είναι η αντίληψή της για την Δικαιοσύνη: “Προτιμότερο είναι να εκδικείται κανείς τους εχθρούς του, από το να συμφιλιώνεται μαζί τους, γιατί το να ανταποδίδεις αυτό που έπαθες είναι δίκαιο και η αποκατάσταση του Δικαίου είναι πράξη αξιέπαινη”.
Η αγόρευσή της Αριστοτέλειας Δόγκα και οι αιχμές εναντίον των δικηγόρων των 2 κατηγορουμένων πάντως προκάλεσαν την παρέμβαση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού.
Ο ΔΣΑ, σε δήλωση- καταγγελία ξεκαθαρίζει πως δεν έχει διάθεση παρέμβασης στην ουσία της υπόθεσης, ωστόσο επισημαίνει ότι η εισαγγελική λειτουργός, στην αγόρευση της, αναφέρθηκε απαξιωτικά στο υπερασπιστικό έργο των δικηγόρων, προσβάλλοντας “στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα και το ρόλο του υπερασπιστή δικηγόρου, που αποτελεί πυλώνα του νομικού μας πολιτισμού, στο οποίο (δικηγορικό σώμα) προσδίδει συμπεριφορά αντίθετη προς τον θεσμικό του ρόλο και τις επιβαλλόμενες από το νόμο υποχρεώσεις του ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης, έλαβε χώρα καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων της, παραβιάζει ευθέως τις διατάξεις του ΚΠΔ και του ισχύοντος Κώδικα Δικηγόρων και απάδει στον εισαγγελικό θεσμό.”.
Τι ενόχλησε όμως τους δικηγόρους;Προφανώς τα αυτονόητα που είπε η εισαγγελέας και λέει όλος ο κόσμος.
“Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας”,
“Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι …. Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους”,
“Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί”.Κρίμα!Όλοι αυτοί που έτρεξαν να την πυροβολήσουν ας έχουν υπόψιν τους,πως αν κυκλοφορήσουν μαζί της στους δρόμους θα ακούσουν νοερά χιλιάδες Έλληνες να της λένε μπράβο και να την αγκαλιάζουν θερμά με την σκέψη τους.Η Δόγκα άφησε εποχή με την αγόρευση της.Δεν είναι όμως η πρώτη φορά. Το έγκλημα ιδιαίτερα όταν είναι αποτρόπαιο και κοινωνικά καταδικαστέο την έχει βρει δεκάδες φορές πολέμια του από την έδρα.Όσοι ζούμε στα δικαστήρια το έχουμε αντικρίσει πολλές φορές.
πηγή:edolio5.blogspot.com
Τὸ ὡς ἄνω ἀναφερόμενον ὡς "ἀριστοτέλειον" ἀπόσπασμα δὲν εἶναι τοῦ Ἀριστοτέλους διὰ δύο λόγους: Πρῶτον δὰν ἀναγράφεται τὸ πρωτότυπον κείμενον ὅπως θὰ τὸ εγραφε ὁ Ἀριστοτέλης καὶ δεύτερον δὲν ἀναφέρονται τὰ ἀπαραίτητα στοιχεῖα ἀναζητήσεως δηλαδὴ βιβλίον, κεφάλαιον, παράγραφος καὶ ἐκδότης. Ὡς ἐκ τούτου τὸ περὶ οὗ ὁ λόγος ἀπόσπασμα δὲν λαμβάνεται ὑπ ὅψιν θεωρούμενον ὡς μηδέποτε δημοσιευθέν.
ΑπάντησηΔιαγραφή