Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση Μητσοτάκη με Υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ με φόντο μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα


Οι μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας και η στενότερη συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στον εμπορικό τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Ρος το...
ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα της ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας στον οικονομικό τομέα και στην απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις, με την αμερικανική πλευρά να επισημαίνει τα πρώτα δείγματα αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ο κ. Μητσοτάκης που αρχικά παρουσίασε όλο το πλέγμα των εμβληματικών επενδύσεων που έχουν δρομολογηθεί, έθεσε και το ζήτημα της εξαίρεσης από τους αμερικανικούς δασμούς του ελληνικού ελαιολάδου, κατά την εξαγωγή του στις ΗΠΑ. Στη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ευρώπης – ΗΠΑ, αλλά και ζητήματα διεθνούς εμπορίου.
Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 25 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ τη Νέα Υόρκη και θα είναι προσκεκλημένος του κ. Ρος σε γεύμα με Αμερικανούς Επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Δείτε  εδώ φωτο

2 σχόλια:

  1. ναι καλά,όσο ήρθαν οι επενδύσεις επι σαμαρά άλλο τόσο θα έρθουν και με δαυτον,
    οι επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα είναι παραγωγικού/εξαγωγικού χαρακτήρα κάτι καινούργιου που δεν υπάρχει ήδη, Το να εξαγοράσει κάποιος κάτι ήδη υπάρχων είναι επένδυση για τον ίδιο και χάσιμο για την χώρα, τώρα αν περιμένει κάποιος να έρθουν οι αμερικανικοί για να κάνουν εργοστάσια θα περιμένει πολύ, πάρα πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δες εδω καταντια:

      Απόβαση» ξένων στην ελληνική αγορά – «Παραδίδουν» τα σπίτια τους οι Έλληνες σε Κινέζους, Άραβες, Γερμανούς και Γάλλους

      https://taxalia.blogspot.com/2019/09/blog-post_793.html

      ''Απόβαση… ξένων επενδυτών στην ελληνική αγορά ακινήτων. Αγοράζουν μαζικά…ότι κτίριο βρουν. Το 90% των αγοραστών είναι από το εξωτερικό! Η μεγάλη ζήτηση «εκτινάσσει» τις τιμές.Ολοένα και περισσότερο μπαίνουν στην ελληνική αγορά ακινήτων επενδυτές από το εξωτερικό, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις τιμές που έχουν διαμορφωθεί μέσα από την μακροχρόνια κρίση.Σύμφωνα με την δημοσίευμα εφημερίδας, Κινέζοι, Ισραηλινοί, Αραβες, Τούρκοι, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αγοραστές κατέκλυσαν και φέτος την ελληνική αγορά ακινήτων, αποκτώντας κάθε είδους κτίρια, από διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και πολυτελείς μεζονέτες στα νότια προάστια μέχρι πολυτελείς βίλες στα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα και ξενοδοχειακές μονάδες, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς.''

      για τα πως τα ακινητα των ελληνων περνανε σε αλλοδαπους και δε τουρκους,και καποιοι πανηγυριζουν μαλιστα,εχει χαθει καθε ιστορικη μνημη,ποσο ραγιαδες και προσκυνημενοι εχουν καταντησει πλεον οι ελληνες...

      ξεκινησε πλεον για τα καλα και ο τουρκοεποικισμος(μεσω της αγορας εξοχικων κατοικιων,χρυσης βιζας,πολιτικου ασυλου,τουρκων εργαζομενων,εγκαταστασης τουρκικων επιχειρησεων και εξαγορας ελληνικων απο τουρκους κλπ...)

      δυστυχως φοβαμαι οτι σε βαθος χρονου θα δημιουργηθει για τα καλα ισχυρη τουρκικη κοινοτητα στην πατριδα μας

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.