Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Τους "Έτσουξε" πολύ. Ρατσισμός κατά των Ελλήνων – Υπ. Παιδείας προς ΕΛΜΕ Λέσβου: «Αφαιρέστε τώρα τον όρο “λάθρο”» – Υπέρ των λαθρομεταναστών -αυριανών ψηφοφόρων της - η ανθελληνική κυβέρνηση

Σάλος και έντονες αντιδράσεις από τους κυβερνητικούς προκλήθηκαν μετά από την αποκάλυψη για την απόφαση των εκπαιδευτικών της Λέσβου για ελεύθερη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης”. Υπενθυμίζουμε πως η ΕΛΜΕ Λέσβου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) πήρε μια ιστορική απόφαση ανακοινώνοντας πως «θα χρησιμοποιούμε τον όρο λαθρομετανάστης»...
χτυπώντας τους υποστηρικτές της δήθεν πολιτικής ορθότητας και του προοδευτισμού.
Για πρώτη φορά στα χρονικά, με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου και μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή, προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού.
Με την απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας (τέσσερις στους επτά) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» ως η απόλυτα σωστή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο.
Όπως είχαμε αναφέρει, κάπου εδώ τώρα θα ξεκινήσουν οι φωνές από διάφορες ΜΚΟ. Αυτές δηλαδή τις οργανώσεις που νοιάζονται μόνο για τους λαθρομετανάστες. Ωστόσο, η πρώτη αντίδραση ήρθε από την ελληνική κυβέρνηση!
Η κυβέρνηση, δια στόματος του Υπουργείου Παιδείας, παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ των λαθρομεταναστών και ζητάει να αφαιρεθεί άμεσα ο όρος, εξαπολύοντας επίθεση με χαρακτηρισμούς στην ΕΛΜΕ Λέσβου και προωθώντας την φιλομεταναστευτική πολιτική που επικρατεί στον δυτικό κόσμο.
Η αντίδραση των κυβερνητικών στην εν λόγω απόφαση αγγίζει τα όρια της λογοκρισίας και έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της ελευθερίας του λόγου, στο όνομα της «πολιτικής ορθότητας”.
Με αφορμή την απόφαση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Λέσβου για τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς του νησιού, το υπουργείο Παιδείας, σχολιάζει:
«Η απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου προκαλεί αλγεινή εντύπωση.
Μέλη της τοπικής ένωσης των εκπαιδευτικών, διαπνεόμενα από αντιλήψεις και ιδέες που δεν συνάδουν ούτε με τον ρόλο τους ούτε με το λειτούργημά τους, πρότειναν και τελικά πρόκριναν με την ψήφο τους τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του νησιού.
Το Υπουργείο εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν θα ακολουθήσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Υπενθυμίζει δε στους εμπνευστές της, μέλη της παράταξης ΔΑΚΕ της Νέας Δημοκρατίας, το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου με το οποίο ζητείται η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού.
Θα ήταν, τέλος, εξαιρετικά χρήσιμη στον δημόσιο λόγο η επίσημη τοποθέτηση της ΟΛΜΕ αλλά και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για το περιστατικό αυτό. Τους καλούμε να το πράξουν, όπως είχαμε καλέσει τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών να τοποθετηθούν και για τις απόψεις που εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης για τη λειτουργία των σχολείων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».
Είναι καιρός πια οι αρμόδιοι πολιτικοί να ανοίξουν τα μάτια τους και να αντιληφθούν τη θέση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που εδώ και χρόνια έχουν γίνει μάρτυρες των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών και των άθλιων συνθηκών που επικρατούν σε αυτές τις περιοχές.
Πότε θα πάρουν θέση υπέρ του Ελληνικού λαού;

1 σχόλιο:

  1. οσοι αντιδρουν στον λαθροεποικισμο χαρακτηριζονται φασιστες-ακροδεξιοι και απειλουνται να διωχθουν βασει του αντιρατσιστικου νομου οπου δεν λειπουν ακομα και οι απειλες για την σωματικη τους ακεραιοτητα αφου τα αρρωστα ανθελληνικα εθνομηδενιστικα κτηνη εχουν ξαμολυσει τα σκυλια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.