Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Νίκος Καραβαζάκης: Μη τα περιμένουμε όλα από τον Ερντογάν.

Ο γείτονάς σου έχει καταπατήσει το οικόπεδο του αδελφού σου που αδικαίωτος ακόμη θρηνεί. Εσύ προσκαλείς σε επίσκεψη τον γείτονά σου που έρχεται και σου λέει πως το χτήμα σου πρέπει να αλλάξει σύνορα, να σου πάρει κομμάτι. Κι εσύ απαντάς ότι έχεις συμβόλαια αντί να τον πετάξεις έξω. Γιατί κάλεσες τον κατσαπλιά;...
 Είναι εμφανές πως η πρόσκληση στον Ερντογάν έγινε καθ’ υπόδειξη των ΗΠΑ και σε συνεννόηση με την Γερμανία, ώστε να ερευνηθεί η δυνατότητα επαναπροσέγγισης με την Τουρκία. Διότι δεν υπήρχε τίποτε ως θετικό αναμενόμενο, από τις μέχρι τώρα και εσχάτως επιβεβαιωμένες σχέσεις των δύο χωρών όπως και με αυτές της Κύπρου. Η ελλαδική κυβέρνηση υπήκουσε εκθέτοντας την χώρα και την κοινωνία μας σε ρίσκο χωρίς προετοιμασία και εξασφάλιση. Χωρίς πολιτικά, οικονομικά, διπλωματικά, προσόντα. Απλά με τις ξένες υποδείξεις. Και επιδόθηκε σε λογομαχία η οποία κατέδειξε το άστοχο και άσκεφτο του όλου συμβάντος.
Χωρίς η ελλαδική κυβέρνηση να ορθώσει προτάσεις και δίκαιες απαιτήσεις του ελληνισμού στο Αιγαίο και στην Κύπρο έναντι του τουρκικού επεκτατισμού. Ούτε καν στο πιο οξύ πρόβλημα που προκαλεί η Τουρκία, αυτό της λαθρομετανάστευσης: να στηθούν τα hot spots στα μικρασιατικά παράλια ώστε να μη θαλασσοπνίγονται ούτε να στοιβάζονται στα ελληνικά νησιά.
Έχουμε μια κυβέρνηση καιροσκόπων, όχι μόνο δούλα των μνημονίων αλλά και λακέ των ΗΠΑ-Γερμανίας. Σε μια «Κουλή των Ελλήνων». Και απέναντί μας έναν γενίτσαρο, φοβισμένο μεγαλομανή. Σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικά ασταθέστατο.
Ο Ερντογάν τάραξε επειδή βρυχήθηκε και τους βολεμένους διεθνιστές και τους κοσμοπολίτες ευρωλάγνους, Έλληνες. Ακόμη δε τους ξύπνησε, όμως. Αλλά ο πατριωτισμός των Ελλήνων αναδύθηκε ολοζώντανος εξ ου και οι αναφορές στην Κύπρο, στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη. Θρύψαλα έγιναν ο «πολυπολιτισμός» και η «αδελφοσύνη των λαών».
Δε πρέπει και πολιτικά να  συνταχθεί ο πατριωτισμός των Ελλήνων; Μη τα περιμένουμε όλα από τον Ερντογάν ή τις ΗΠΑ. Έχουμε την πάμπλουτη ΑΟΖ μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Θέλουμε δική μας κυβέρνηση και Βουλή.
Νίκος Καραβαζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.