Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Ένας μυστηριώδης άνδρας κρατά ένα iPhone σε έναν πίνακα ζωγραφικής του 1937!!! Είναι αυθεντική η εικόνα ή "φωτοσοπιά"; ΔΕΙΤΕ

Ο πίνακας είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ και υπάρχει σήμερα σε κτήριο της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.
Δεν είναι σαφές ποιος ακριβώς είναι αυτός ο άνθρωπος, αλλά θα μπορούσε να τραβά μια selfie ή να ρίχνει μια ματιά στις ειδήσεις. Φαίνεται να ψάχνει τη συσκευή με έναν τρόπο που είναι πάρα πολύ άνθρωποι εξοικειωμένοι σήμερα, σαν να είχε μόλις διαβάσει μια είδηση ή κάποιο tweet.
Το θέμα απασχολεί πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης και ανέδειξε το...

 VICE και η Βρετανική SUN
Ανάλυση εδώ
Είναι αυθεντική η εικόνα ή "φωτοσοπιά";ΝΑΙ ! Είναι αυθεντική.
Ελέξτε το εδώ:  Mr. Pynchon and the Settling of Springfield by Umberto Romano στο site του Μουσείου Smithsonian: https://postalmuseum.si.edu/indiansatthepostoffice/mural9.html
Η εξήγηση μας είναι ότι :
δεν πρόκειται για πίνακα, αλλά για φωτογραφία τοιχογραφίας στο Commonwealth of Massachusetts State Office Building, formerly the original Post Office, Springfield, Massachusetts , δηλαδή στο πρώην ταχυδρομείο της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ και πιθανώς κάποιος ..έβαλε σε ανύποπτο χρόνο το χεράκι του και ζωγράφισε εκ των υστέρων κάτι σαν σύγχρονο smartphone. Αυτό που περιπλέκει την υπόθεση είναι ότι τα μεγάλα sites που ασχολήθηκαν με το θέμα, αναφέρουν ότι η τοιχογραφία ελέγχθηκε και δεν φαίνεται το συγκεκριμένο σημείο να προστέθηκε αργότερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.