Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα. Περί 225 εκατομμύρια αμερικανοί ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν τον διάδοχο του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο. ΦΩΤΟ - ΧΑΡΤΗΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα
Οι πρώτες κάλπες έκλεισαν στην πολιτεία του Κεντάκι με τα αποτελέσματα από τα πρώτα εκλογικά κέντρα να δείχνουν 79.1% τον Ντόναλντ Τραμπ και την Χίλαρι Κλίντον 18%....

dixvil
Λίγα λεπτά μετά, και λαμβάνοντας υπ΄όψιν την έβδομη, επιστολή, ψήφο, ο δικαστικός αντιπρόσωπος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα: η Χίλαρι Κλίντον έλαβε 4 ψήφους, ο αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ 2 ψήφους και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον 1 ψήφο.
Μία ψήφος ακυρώθηκε διότι έφερε χειρόγραφο το όνομα του Μιτ Ρόμνεϊ, του προεδρικού υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών που ηττήθηκε στο 2012 από τον Μπαράκ Ομπάμα.
2016 11 08T054313Z 740477419 S1AEULPEDLAB RTRMADP 3 USA ELECTION FIRSTVOTING
Πηγή: REUTERS/Mary Schwalm
Για την πρώτη της συμμετοχή στη νυκτερινή ψηφοφορία στο Ντίξβιλ Νοτς, η Νάνσι ντε Πάλμα επέλεξε την Χίλαρι Κλίντον.
«Είναι μία ισχυρή, προσωπικότητα, έχει εμπειρία, θα οδηγήσει τη χώρα μας προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε η υπάλληλος ξενοδοχείου, που είχε υποστηρίξει τον Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές. «Ολοι πρέπει να ψηφίσουν αύριο και να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί», συμπλήρωσε.
2016 11 08T051903Z 418912026 S1AEULPBZRAA RTRMADP 3 USA ELECTION FIRSTVOTING
Πηγή: REUTERS/Mary Schwalm
Συνηθισμένος να ψηφίζει τα μεσάνυκτα στο Ντίξβιλ Νοτς από το 1982, ο Πίτερ Τζόνσον δήλωσε ότι «ένα λαϊκιστικό κίνημα εξαπλώνεται στον πλανήτη» και πιστεύει ότι, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών , «ο Τραμπ έκανε καλό στη χώρα».
Οι κάλπες όμως έχουν ήδη κλείσει και στην πόλη Μίλσφιλντ, που βρίσκεται επίσης στο βορειοανατολικό άκρο των ΗΠΑ, με τον Ντόναλντ Τραμπ να σαρώνει, συγκεντρώνοντας 16 ψήφους, έναντι τεσσάρων της αντιπάλου του.
Με την εξαίρεση δύο ακόμη χωριών, στο Νιού Χαμσάιρ και τη Νέα Αγγλία αντίστοιχα, που ψηφίζουν τη νύκτα, η ψηφοφορία στην ανατολική ακτή αρχίζει επισήμως στις 06.00 (11.00 GMT)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.