Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ. ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ

Η λογική των πολιτικών μας. Τσίπρας πρωθυπουργός: <<Υπέγραψα και θα εφαρμόσω μια συμφωνία την οποία δεν πιστεύω>>. .Μεί’μαρακης αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης :<< Ψηφίζουμε την συμφωνία αλά καρτ, δηλ η ΝΔ δεν θα επωμισθεί κανένα μέρος της ευθύνης της εφαρμογής της συμφωνίας , αλλά θα έχει λόγο για τις αποφάσεις της κυβέρνησης  >>. Λαφαζάνης, Στρατούλης: << Στηρίζουμε την κυβέρνηση , αλλά καταψηφίζουμε τη συμφωνία>>. Χωρίς να παραιτούνται από τους υπουργικούς θώκους . Η πρόεδρος της Βουλής Κωσταντοπούλου :¨<< Η συμφωνία είναι ανθρωπιστική καταστροφή και δεν θα την ψηφίσω>>. Αλλά δεν παραιτείται του αξιώματος της. Καμένος πρόεδρος ΑΝΕΛ:<<  Εσείς θα ψηφίζετε τους εφαρμοστικούς νόμους κι’ εγώ θα κυβερνώ>>. Οι 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:<< Ψηφίζουμε ‘’ όχι’’ στη συμφωνία>>. Αλλά δεν παραδίδουν την έδρα τους και ας έχουν υπογράψει προεκλογικά γι΄ αυτό. Μέγαρο Μαξίμου:<< Μπορεί να καταψηφιστήκαμε από τους δικούς μας, αλλά παραμένουμε κυβέρνηση>>. Για να θυμηθούμε αυτό που έγραψε ένας φυλακισμένος στο Χίτλερ. << Τι περιμένεις Φύρερ μου από τη χώρα αυτή που ο ήλιος ανατέλλει στο Τρελό και δύει στο Δαφνί>>. 

1 σχόλιο:

  1. Γιατί να παραιτηθούν από τις έδρες τους οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α; Είναι συνεπείς με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, δεν είναι ασυνεπείς. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α άλλαξε, όχι οι διαφωνούντες βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.