Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ετοιμοι να κάνουν ντου στο Μαξίμου οι εξαπατημένοι ένστολοι!

Μόνο οι δικαστικοί και τα ισχυρά συμφέροντα να κερδάνε, οι υπόλοιποι στην κόλαση...
Τελικά η κυβέρνηση Σαμαρά τους μόνους που δεν ακούμπησε είναι οι δικαστές και τα ισχυρά συμφέροντα στα οποία υποκλίνεται. Την αδυναμία της στην διαπλοκή την γνωρίζουμε, όσο για τους δικαστικούς τούς αποκατέστησε μισθολογικά για να τους έχει με το μέρος της και να μην βγάζουν αποφάσεις όπως εκείνη για το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Τους τελευταίους η κυβέρνηση τούς εξαπάτησε για μια ακόμη φορά καθώς υπαναχώρησε στο ζήτημα των αναδρομικών και της αποκατάστασης των αποδοχών τους στα προ μνημονίου επίπεδα....
 Και σαν να μην έφτανε αυτό οι διατάξεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή για το ασφαλιστικό των ενστόλων μοιάζουν με λάδι στη φωτιά. 
Oι ένστολοι είναι έτοιμοι να κάνουν ντου στο Μέγαρο Μαξίμου και να γίνει η Ελλάδα μια από τις σπάνιες περιπτώσεις παγκοσμίως που η επανάσταση θα ξεκινήσει από τους ενστόλους που υποτίθεται οτι είναι η σιδερένια γροθιά του καθεστώτος.
 Για την ώρα κάποιοι  λιγότερο σκληροπυρηνικοί συνταξιούχοι στρατιωτικοί ετοιμάζονται να ιδρύσουν εθνικοπατριωτικό κόμμα-δεν αναφερόμαστε στο κόμμα Μπαλτάκου-ενώ πολλοί άλλοι ετοιμάζουν κίνηση-έκπληξη που θα προκαλέσει αίσθηση.
 Γράφει σχετικά ο Τάσος Τσιφόρος στο  Νewpost
 Η εξέλιξη προβληματίζει τόσο το Μέγαρο Μαξίμου και τους εμπλεκόμενους υπουργούς (από τη μια σε ρόλο κακών οι Γ. Βρούτσης και Γκ. Χαρδούβελης και από την άλλη οι Δημ. Αβραμόπουλος, Β. Κικίλιας και Μιλτ. Βαρβιτσιώτης) όσο και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα κληθούν να εγκρίνουν, την επόμενη εβδομάδα, το νομοσχέδιο στη Βουλή. Μάλιστα, στην ομάδα των γαλάζιων περιλαμβάνονται και δύο στελέχη που προέρχονται από την ΕΛΑΣ, οι Θ. Νταβλούρος και Δημ. Κυριακίδης, που είναι σαφές ότι θα πιέσουν για αλλαγές. 
 Επί του παρόντος, η εικόνα είναι μάλλον ανησυχητική για τους ενστόλους που ακολουθούν κατά γράμμα ό,τι συνέβη και στους υπόλοιπους ασφαλισμένους. 
 Συγκεκριμένα, τα επικουρικά ταμεία αστυνομικών και πυροσβεστών υπάγονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και, προφανώς, στο γενικό κανονισμό αυτού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ύψους της επικούρισης. 
 Την ίδια στιγμή, οι κλάδοι πρόνοιας (εφάπαξ) του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού καθώς και του Μετοχικό των Πολιτικών Υπαλλήλων μπαίνουν σε καθεστώς μνημονιακής εποπτείας καθώς εφεξής δεν θα πρέπει να δημιουργούν ετήσια και αναλογιστικά ελλείμματα. 
Με άλλα λόγια, οι παροχές των εν λόγω ταμείων και λογαριασμών θα πρέπει να προσαρμοστούν με στοιχείο μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας, γεγονός που κατά τους εκπροσώπους του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων οδηγεί σε απώλειες ύψους έως και 50% (!) στο εφάπαξ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πεντάγωνο-όπως αποκάλυψε το newpost- σημαντικός αριθμός αξιωματικών απειλεί να αποχωρήσει, προκειμένου να διασφαλίσει το σημερινό ύψος του εφάπαξ, ενώ παραμένει άγνωστο εάν η δυνατότητα που τους παρέχεται για μετατροπή των ταμείων αυτών σε επαγγελματικά, με τη μορφή ΝΠΙΔ, επαρκεί για τη διάσωση των παροχών. 
 Υπό την ίδια εποπτεία, πάντως, μπαίνουν και τα ταμεία πρόνοιας των αστυνομικών και ενστόλων, έστω κι αν στο σχέδιο νόμου δεν υπάρχει ρητή αναφορά. Ωστόσο, σημειώνεται ότι όποιοι φορείς του Δημοσίου χορηγούν εφάπαξ, που δεν είναι άλλοι προφανώς από τα Ταμεία, οφείλουν να τηρούν τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. 
Με τη γενική αναφορά αυτή στο... στόχαστρο μπαίνουν και τα εφάπαξ αστυνομικών – πυροσβεστών κλπ αλλά και αυτά των εργαζομένων στη Βουλή, για τους οποίους πάντως το σχέδιο νόμου κάνει ρητή αναφορά. 
 Η έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, αύριο Πέμπτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε κλίμα έντασης, κυρίως διότι είναι πολλοί τόσο εντός της κυβέρνησης όσο και μεταξύ των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. που βλέπουν το χώρο των ενστόλων να μετατρέπεται από προνομιακό πεδίο σε... πεδίο μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.