Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Αναδρομικά: Οι συνταξιούχοι πήραν τα όπλα τους. Σκληρή γλώσσα από τους συνταξιούχους για τα αναδρομικά.

Αναδρομικά: Οι συνταξιούχοι πήραν τα όπλα τους 

Αιχμηροί προς την κυβέρνηση, αλλά και το Συμβούλιο της Επικρατείας όσον αφορά την απόφαση για τα αναδρομικά, εμφανίζονται οι συνταξιούχοι.  Μάλιστα κάνουν αναφορά και στις επερχόμενες εκλογές, συναρτώντας ουσιαστικά την πολιτική τους συμπεριφορά, με τις δεσμεύσεις και πολιτικές των κομμάτων....

  Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ, αλλά και την προηγηθείσα πρόβλεψη της κυβέρνησης για το «σβήσιμο» των αξιώσεων με δικαστικές προσφυγές, η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ) αναφέρει:  «Οι συνταξιούχοι όχι μόνο έχουν από το 2008 να πάρουν αύξηση, αλλά συμπλήρωσαν 14 συναπτά έτη ονομαστικών περικοπών. Κάτι πρωτοφανές για σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, εν μέσω μάλιστα διψήφιων ποσοστών πληθωρισμού κατά το τρέχον έτος…» Χωρίς αναδρομικά - Δίχως ΕΚΑΣ  Ειδική αναφορά κάνει η ΑΓΣΣΕ και για τους χαμηλοσυνταξιούχους σημειώνοντας ότι (παρά την οικονομική συμπίεση που δέχθηκαν) «δεν θα λάβουν ούτε αναδρομικά. Ακόμη και οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ το 2016».  Και αναφέρει τις (πρόσφατες) αιτίες αυτής της κακοδαιμονίας:  «Στην δραματική, όσον αφορά τη διαβίωση μας, αυτή κατάσταση περιήλθαν οι συνταξιούχοι:  -αφενός λόγω της ρύθμισης του ν.4714/20 με την οποία «αποσβένεται» το δικαίωμα των θιγομένων ασφαλισμένων να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, καίτοι τα «δικαιώματά τους δεν έχουν παραγραφεί» και  -αφετέρου της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ενώ δέχεται ότι η Κυβέρνηση δεν κατέβαλε όπως υποχρεούνταν τα ποσά που αντιστοιχούν στις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και στα καταργηθέντα επιδόματα εορτών και αδείας…» (για το διάστημα Ιουνίου 2015- Μαΐου 2016), ωστόσο το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο το δικαιολογεί αυτό (ενσωματώνοντας την επιχειρηματολογία των δικηγόρων του δημοσίου στην σχετική πιλοτική δίκη της 15ης/1/2021), λόγω «σημαντικού δημοσιονομικού κόστους (που καταβλήθηκε) για την διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών και την ενίσχυση των αμυντικών συστημάτων της χώρας..» Ο Ματρόζος…  Και καταλήγουν οι συνταξιούχοι: «Αν πέσαμε θύματα των εξοπλισμών, αν η πατρίδα μάς καλεί και πάλι να την υπηρετήσουμε, αποτελεί τιμή για μας. Μην σας γελάνε τα άσπρα μαλλιά, έχουμε πύρινη ματιά. Ας μας δώσει η πολιτεία τη δυνατότητα να πέσουμε ηρωικά στο πεδίο της δόξας, παρά να έχουμε την τύχη του μπουρλοτιέρη Ματρόζου, που από ήρωας του ’21 κατέληξε επαίτης!  Αυτό θα είναι το μήνυμά μας προς τους περιθωριοποιημένους συναδέρφους μας και εν όψει εκλογών!»  Και προειδοποιεί η ΑΓΣΣΕ: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της και να χορηγήσει αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους εντός του 2022 λόγω πληθωρισμού και υπερβολικής ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και κατά τα επόμενα έτη ανεξαρτήτως πρόσημου "προσωπικής διαφοράς"».

2 σχόλια:

  1. Θα ηταν βεβαιως θετικο και ωφελιμο να στραφουν νομικα εναντιον του Σκαλτσουνη και των αλλων,για παραβιαση αρθρων του Συνταγματος και κανονισμων της ΕΕ[το σκεπτικο για τον υποχρεωση του εμβολιασμου εκτος αποασχετο ειναι και προκλητικο]ωστε να ακυρωθουν οι αποφασεις αυτης της ομαδας των λακεδων του παρακρατους.Μην ξεχναμε οτι αυτοι οι εγκληματιες "στοχευουν στην τριτη ηλικια,ως αδυναμο κρικο[παρ'ολο που δυστυχως υπερψηφιστηκαν απο αυτους]Η αντιδραση πρεπει να ειναι καθολικη για να μην μας παρουν και τα σωβρακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώωωρα μάς τά πήραν...άντε γειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive