Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Ουγγαρία: Οι Κομητείες Με Τον Υψηλότερο Εμβολιασμό Έχουν Τη μεγαλύτερη Πτώση Του Ποσοστού Γεννήσεων!

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος. Η Βουδαπέστη είναι η νέα Ταϊβάν - Πτώση των γεννήσεων κατά -22,2%!Ενδιαφέροντα νέα στο μέτωπο της πτώσης του ποσοστού γεννήσεων! Αποδεικνύεται ότι οι πιο υψηλά εμβολιασμένες κομητείες της Ουγγαρίας έχουν τη χειρότερη πτώση των ποσοστών γεννήσεων το 2022! Αυτή είναι μια σύγκριση εντός της χώρας, συγκρίνοντας τους Ούγγρους με τους Ούγγρους, για την ίδια χρονική περίοδο....

Χάρη στον απίστευτο αναγνώστη μου "handyman" και χρήστη του Twitter @overcatbe, βρήκα δύο στοιχεία:

Μου πήρε λίγο χρόνο Πήρα το χρόνο μου για να ετοιμάσω έναν χάρτη της Ουγγαρίας με τα δεδομένα εμβολιασμού από τις 13 Ιουλίου 2021, με τις αλλαγές στο ποσοστό γεννήσεων να επικαλύπτονται και να αναφέρονται ως ΜΠΛΕ (για μειώσεις) ή ΚΟΚΚΙΝΟ (για αυξήσεις).

Δυστυχώς, τα δεδομένα αυτά παρουσιάζουν στατιστικό "θόρυβο", καθώς παρουσιάζουν μόνο ένα στιγμιότυπο μιας στιγμής των ποσοστών εμβολιασμού και δεν είναι σούπερ ανόμοια. Για να γίνει η σύγκριση λιγότερο "θορυβώδης", αποφάσισα να επιλέξω πέντε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ εμβολιασμένες κομητείες και πέντε ΛΙΓΟΤΕΡΟ εμβολιασμένες κομητείες. Η ιδέα είναι να συγκρίνουμε τις αλλαγές στα ποσοστά γεννήσεων μεταξύ των πιο διαφορετικών νομών, εξαλείφοντας κάποια ποσότητα "θορύβου", που οφείλεται σε ελάχιστα διαφορετικούς νομούς.

Πριν προχωρήσω περαιτέρω, πρέπει να υπενθυμίσω στους αναγνώστες μου: τα ποσοστά γεννήσεων είναι πάντα εποχικά! Οι περισσότεροι γονείς προτιμούν να κάνουν ένα "ανοιξιάτικο μωρό", το οποίο συχνά καταλήγει στο να κάνουν ένα "καλοκαιρινό μωρό", επειδή η σύλληψη διαρκεί περισσότερο χρόνο από τον αναμενόμενο. Επομένως, μην συγκρίνετε ποτέ παρακείμενα τρίμηνα, καθώς είναι εγγυημένο ότι θα έχουν δραματικές αλλαγές που οφείλονται απλώς στην εποχικότητα, με διαφορές πολύ επαναλαμβανόμενες με την πάροδο των ετών. Συγκρίνετε μόνο τα τρίμηνα ενός έτους με τα ίδια τρίμηνα ενός άλλου έτους, παρακαλώ.

Η δική μου σύγκριση των γεννήσεων συγκρίνει το πρώτο τρίμηνο του 2022 με το πρώτο τρίμηνο του 2021. Εφόσον πρόκειται για συγκρίσεις εντός της χώρας, μπορούμε να είμαστε πιο σίγουροι ότι αυτές οδηγούνται από τα ποσοστά εμβολιασμού, σε αντίθεση με τις πολιτικές, οικονομικές ή εθνικές διαφορές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι όλοι Ούγγροι.

Έτσι, εδώ είναι οι 5 πιο εμβολιασμένες κομητείες, σε αντιδιαστολή με τις 5 λιγότερο εμβολιασμένες κομητείες.

Μπορείτε να δείτε ότι οι πέντε λιγότερο εμβολιασμένες κομητείες παρουσίασαν μόνο 4,66% πτώση στα ποσοστά γεννήσεων μεταξύ του 1ου τριμήνου του 2021 και του 1ου τριμήνου του 2022. Την ίδια στιγμή, οι πέντε πιο εμβολιασμένες κομητείες παρουσίασαν πτώση 15,2% στα ποσοστά γεννήσεων!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: οι αριθμοί μείωσης των ποσοστών γεννήσεων είναι μέσοι όροι χωρίς στάθμιση ανά πληθυσμό. Ο οξυδερκής αναγνώστης μας Richard Zucker σχολίασε και υπολόγισε τη μείωση με βάση τον αριθμό των συνολικών γεννήσεων για την ομάδα των πιο εμβολιασμένων και είναι -17,4%, μια ακόμη πιο εντυπωσιακή πτώση. Η πτώση στους λιγότερο εμβολιασμένους νομούς ήταν 4,58%, ένας ελαφρώς μικρότερος αριθμός. Έτσι, σε πληθυσμιακά σταθμισμένη βάση, η διαφορά είναι 2% μεγαλύτερη!

Πρόκειται για μια τεράστια διαφορά 10,5% μεταξύ των αποτελεσμάτων των γεννήσεων! Με άλλα λόγια, η μείωση του ποσοστού γεννήσεων στις πιο βαριά εμβολιασμένες ουγγρικές κομητείες ήταν ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ μεγαλύτερη από τη μείωση στις λιγότερο εμβολιασμένες κομητείες!

Αυτή είναι μια σύγκριση μήλα με μήλα, Ούγγροι με Ούγγρους, την ίδια χρονική περίοδο! Σχεδόν η μόνη μεταβλητή είναι ο βαθμός στον οποίο οι εν λόγω νομοί εμβολίασαν τους πολίτες τους μέχρι τον Ιούλιο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των νέων ανθρώπων που είναι πιθανό να κάνουν παιδιά. Και πάλι, για να σας υπενθυμίσω: τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ένα στιγμιότυπο για τις 13 Ιουλίου 2021. Μπορείτε να προσθέσετε 9 μήνες στον Ιούλιο του 2021, πράγμα που σας δίνει τον Απρίλιο του 2022. Έτσι, μπορείτε να δείτε γιατί τα ποσοστά γεννήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2022 άλλαξαν: λόγω του εμβολιασμού για το Covid.

Το αποτέλεσμα; Όσο μεγαλύτερος ο εμβολιασμός, τόσο μεγαλύτερη η μείωση των ποσοστών γεννήσεων.

-- Γραμμική Παλινδρόμηση

Έκανα μια γραμμική παλινδρόμηση των ζευγαριών δεδομένων των 20 νομών (ποσοστό εμβολιασμού στις 13 Ιουλίου 2021 έναντι της πτώσης του ποσοστού γεννήσεων το 2022). Ακολουθεί το αποτέλεσμα:

Και εδώ είναι οι παράμετροι της ευθείας γραμμής που προσάρμοσε η παλινδρόμηση (η γραμμή τάσης):

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η στατιστική ανάλυση δείχνει ότι η κλίση είναι "στατιστικά σημαντικά διαφορετική από το μηδέν", με άλλα λόγια, η επίδραση του εμβολιασμού στον ρυθμό γεννήσεων είναι πολύ πιθανό να ΜΗΝ είναι τυχαία.

Ένα άλλο πράγμα που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι το "R-τετράγωνο" - το μέτρο του πόσο μεγάλη διακύμανση εξηγείται από το ποσοστό εμβολιασμού - είναι σχετικά χαμηλό, 0,23. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό, καθώς έχουμε μόνο τα ποσοστά εμβολιασμού ολόκληρου του πληθυσμού από μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που το στιγμιότυπο κάπως άσχετων αριθμών (ποσοστά εμβολιασμού συμπεριλαμβανομένων των οκταετών) από εκείνη την ημερομηνία θα μπορούσε να εξηγήσει ολόκληρη τη διακύμανση. Αλλά, δυστυχώς, αυτά είναι τα δεδομένα με τα οποία πρέπει να εργαστούμε. Και δείχνουν αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε: περισσότερα εμβόλια COVID - λιγότερες γεννήσεις.

Q.E.D.

Για περισσότερες ενδιαφέρουσες ειδήσεις σχετικά με την πτώση των ποσοστών γεννήσεων φέτος, δείτε τη σειρά μου:

-- Ερωτήσεις

Εδώ είναι μια εμφανίσιμη Ουγγαρέζα βουλευτής που κάνει ερωτήσεις για το τι συνέβη στη χώρα της:

-- Θα επανέλθει η γονιμότητα;

Γίνεται αρκετά εμφανές ότι η πτώση της γονιμότητας το 2022 είναι οι πραγματικοί "μαύροι κύκνοι" της δημογραφίας, πρωτοφανείς στο εύρος των χωρών που εμπλέκονται, πολύ μεγάλες, βαθύτερες, εξαιρετικά στατιστικά σημαντικές και πολύ ανησυχητικές.

Ένα μεγάλο ερώτημα της ημέρας είναι: πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση ή οι μειώσεις θα είναι μόνιμες; Αν είναι μόνιμες, μπορεί να οδηγήσουν σε αποπληθυσμό των χωρών που επηρεάζονται!

Η απάντηση είναι ΑΓΝΩΣΤΗ σε μένα και είναι επίσης άγνωστη σε οποιονδήποτε άλλον. Προσέξτε τους υποστηρικτές του εμβολίου που λένε ότι : "οι μειώσεις των γεννήσεων είναι προσωρινές και δεν είναι τίποτα σπουδαίο, το εμβόλιο λειτουργεί όπως αναμενόταν". Προσοχή στους σκεπτικιστές των εμβολίων που βιάζονται να διακηρύξουν ότι σίγουρα θα αποπληνθυθούμε. Ειλικρινά ΔΕΝ γνωρίζουμε, ακόμη. Ο χρόνος δεν έχει περάσει ακόμα, για να το μάθουμε.

Παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε, μπορούμε να αρχίσουμε να ανησυχούμε από τώρα.

Από άλλα άρθρα, γνωρίζουμε ότι:

  • Οι διαταραχές στη γυναικεία περίοδο μετά τον εμβολιασμό είναι μόνιμες σε ορισμένες γυναίκες και προσωρινές σε άλλες, με άγνωστες αναλογίες
  • Η μείωση της ποιότητας του σπέρματος φαίνεται να είναι μόνιμη, με μια μικρή ανάκαμψη γύρω στους 6 μήνες, και αυτό δεν έλαβε καν υπόψη τις αναμνηστικές δόσεις
  • Ο περαιτέρω εμβολιασμός μετά τον Ιούλιο περίπου ήταν εξαιρετικά εκτεταμένος, συμπεριλαμβανομένου του αναμνηστικού εμβολιασμού νεαρών γόνιμων ατόμων, που πιθανόν να έβλαψε περαιτέρω τη γονιμότητά τους.

Θα προτιμούσα, φυσικά, πολύ να είναι προσωρινό το πρόβλημα αυτό, αν και φοβάμαι ότι δεν θα είναι.

Αγαπητοί αναγνώστες: πιστεύετε ότι έχουμε να κάνουμε με μια προσωρινή ή μια μόνιμη πτώση; Παρακαλώ σχολιάστε και εξηγήστε τη γνώμη σας.

************

Δικτυογραφία

Hungary: Highest Vaccinated Counties Have Worst Birth Rate Drops!

https://igorchudov.substack.com/p/hungary-most-vaccinated-counties

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive