Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ. Είναι και ο Τσιόδρας «πιόνι της Νέας Τάξης»; Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης. ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΦΩΤΟ

Σε μια εποχή που η διάδοση της κάθε πληροφορίας γίνεται αστραπιαία, σε συνδυασμό με την δυνατότητα έρευνας που μπορεί να πραγματοποιήσει ο καθένας λόγω των τεχνολογικών μέσων που έχει, προς το παρόν ακόμη, στην διάθεσή τουκαθιστά πολύπλοκη την διαδικασία εντοπίσεως της αληθείας διότι υπάρχει ένας ισχυρός πολέμιος αυτής. Η τηλεόραση. Πρόσωπο των ημερών, λόγω της όλης κατάστασης, είναι ο ιατρός Σωτήριος Τσιόδρας....
Έχει «μπει» σε κάθε ελληνικό σπίτι, μέσω της τηλεοράσεως, μαζί με τόσους άλλους που μας λένε όλοι τα ίδια. Μιλάει ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι «μηρυκάζουν», δηλαδή «αναμασούν», τα ίδια και πάλι τα ίδια. Πράττοντας αυτό, εφαρμόζουν αδέξια μια βασική αρχή της Γκεμπελικής προπαγάνδας. Πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει. Πλην όμως, οι εδώ προπαγανδιστές έχουν να κάνουν με έλληνες και όχι με γερμανούς που υποτάσσονται σε κάθε αρχηγό τους, έστω και αν αρχηγός τους είναι ο Χίτλερ, τον οποίο ψήφισαν κιόλας.   
Το ότι ο Σ. Τσιόδρας είναι καταξιωμένος επιστήμων είναι επαινετό. Το ότι όμως έχει αναλάβει αυτό το έργο από την συγκεκριμένη Κυβέρνηση, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με τον συγκεκριμένο τρόπο, είναι άξιον ερεύνης. Και γίνεται περισσότερο άξιον ερεύνης διότι υπάρχουν εξ’ ίσου διακεκριμένοι επιστήμονες των οποίων η φωνή αγνοείται ή καταπνίγεται επιδεικτικά από τα ΜΜΕ επειδή απλά και μόνο λένε κάτι διαφορετικό, λες και αυτοί δεν μιλάνε με βάση την επιστήμη τους.   
Ο Σ. Τσιόρδας έχει ένα ενδιαφέρον βιογραφικό. Διαβάζοντάς το, προκύπτει ότι η επιστημονική του κατάρτιση και πρόοδος είναι στενά συνδεδεμένη με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το γνωστό, των ΗΠΑ. Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι φεύγοντας από την Ελλάδα ο Σ. Τσιόδρας πηγαίνει κατ’ ευθείαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν (Albert Einstein Medical Center). Ένα νοσοκομείο που από την ονομασία του φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο συμβατό με οτιδήποτε ελληνοπρεπές. Ως σήμα του έχει ένα «Ε», από το “Einstein”, που μπορείς να το εκλάβεις και ως πλάγιο «Μ». Δεν έχει τον Ερυθρό Σταυρό ως είναι το αρμόζων σύμβολο των νοσοκομείων σε χριστιανικές, λέμε τώρα, χώρες, αλλά έχει έναν λευκό σταυρό σε κόκκινο στρογγυλό πλαίσιο που αφορά και τον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων. Συν το γεγονός ότι προστέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου 6 κίονες κορινθιακού ρυθμού σε ημικυκλική διάταξη. Όλ’ αυτά φανερώνουν ότι το εν λόγω νοσοκομείο απέχει πολύ από χριστιανικές αντιλήψεις.  
Μετά από ‘κει ο κος Σ. Τσιόδρας συνεχίζει την σταδιοδρομία του στο νοσοκομείο  Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) το οποίο συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ από το οποίο αποφοίτησε και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Εδώ να πούμε ότι το “Beth Israel” το έχουν στην ονομασία τους νοσοκομεία και Συναγωγές, όπως αυτή της Κωνσταντινουπόλεως.   
Στο σήμα του BIDMC κυριαρχεί η κορδέλα με τις τρεις ρίγες που σχηματίζει εμφανώς τα διάσημα τρία εξάρια. Την ίδια κορδέλα την αποκτήσαμε και ‘μείς, εδώ στην Ελλάδα, πριν από λίγο καιρό. Είναι η κορδέλα που έβαλαν στο σήμα «Ελλάδα 1821 – 2021», το οποίο θεσπίστηκε για τον εορτασμό των 100 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.  Επίσης στο σήμα του τμήματος του   Ben   Israel   Lahey  Health, υπάρχει η κορώνα.   Η «πεσμένη» κορώνα με τα 6 τρίγωνα. Ο δε αριθμός του τηλεφωνικού κέντρου του BIDMC περιέχει τρία εξάρια και τρία εφτάρια. Η δε διεύθυνσή του είναι: 330 Brookline Ave 
Σύμφωνα με δημοσιευθείσες ήδη πληροφορίες η Beth Israel Deaconess Medical Center, στην οποία εργάσθηκε ο Σ. Τσιόδραςσυνεργάζεται με την εταιρεία Johnson & Johnson, η οποία ετοιμάζει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ενός εμβολίου το οποίο, απ’ ότι πάλι έχει δημοσιευθεί, θα περιέχει nano-chip με ότι αυτό συνεπάγεται.    
Στα συγκεκριμένα ιατρικά κέντρα – νοσοκομεία εργάζονται και άλλοι έλληνες ιατροί – ερευνητές γεγονός που πρέπει να μας γεμίζει θλίψη και όχι υπερηφάνεια που έχουμε τόσα λαμπρά «μυαλά» στο εξωτερικό. Αλλά μήπως έτσι προβλέπεται από το παγκόσμιο σχέδιο στο οποίο είναι εναρμονισμένα τα επιμέρους σχέδια των χωρών; Δηλαδή, η μια χώρα να έχει τέτοιο εργασιακό και εκπαιδευτικό σύστημα ώστε να διώχνει τα «λαμπρότερα μυαλά» στα πλαίσια της ισότητος μέσα σ’ ένα δημοκρατικό πολίτευμα και αντίθετα μια άλλη χώρα, η χώρα η οποία έχει ορισθεί να ηγείται των επιστημών, να έχει ένα αντιστρόφως ανάλογο εκπαιδευτικό – επαγγελματικό σύστημα ώστε να προσελκύει τα «λαμπρά μυαλά» στα πλαίσια της αξιοκρατίας μέσα σ’ ένα δημοκρατικό πολίτευμα. 
Στα συγκεκριμένα Ιατρικά Κέντρα υπάρχουν και άλλοι έλληνες. Πως όμως συμβαίνει αυτό; Το «γιατί» το ξέρουμε, το καταλαβαίνουμε, το ζούμε. Το «πως» είναι λίγο περίεργο. Μήπως υπάρχει κάποιο κρυφό «μονοπάτι» που οδηγεί κατ’ ευθείαν εκεί, πέραν από την επιστημονική αξία των ιατρών-ερευνητών; Μήπως ο φαινομενικά αξιοκρατικός δρόμος είναι περισσότερο πολύπλοκος; 
Από την έρευνα του θέματος προέκυψε παράλληλα ένα στοιχείο το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον Σ. Τσιόδρα. Θα ήταν όμως ενδιαφέρον να προσπαθήσουμε να διαπιστώσουμε το πώς δουλεύει το σύστημα, διότι όσο πιο ψηλά ανέρχεται κανείς, τόσο και εξαφανίζεται ο παράγων «τύχη» 
Υπάρχει ένας σημαντικός ιατρός στο Albert Einstein College of MedicineΟ Σ. Τσιόρδας ήταν στο Albert Einstein Medical Center, φαίνονται να είναι «συγγενή» ιδρύματα ως προς το όνομα, Albert Einstein, αλλά και «συγγενή» ως προς το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται.  Αυτός ο σημαντικός ιατρός είναι διάσημος, με πολλές επιτυχίες, βραβεύσεις, κλπ, ο οποίος όμως είναι «ανύπαρκτος» στην Wikipedia. Υπάρχει όμως καταχωνιασμένο κάπου στο ιντερνέτ το βιογραφικό του. Ονομάζεται Solomon L. Moshe και δηλώνει ότι είναι Αμερικανός. Αυτός ο κύριος, που φαίνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του σπουδάζοντας την ιατρική επιστήμη στην Ιατρική Αθηνών. Το δε υποκοριστικό του είναι Νίκος (Nico).  Απλώς, αυτό το δεδομένο αναφέρεται ως συναφή γενική πληροφορία στο θέμα.  
Επιστρέφοντας στον κο Σ. Τσιόδρα πάλι. Θα πουν πολλοί ότι είναι ορθόδοξος χριστιανός, κλπ. Έτσι είναι. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι αυτοί που ελέγχουν τον κόσμο παρέχουν και επιτρέπουν τα πάντα σε όποιον τους είναι χρήσιμος, έστω και αν έχει αντίθετες προς αυτούς ιδέες, από την στιγμή που κερδίζουν τόσα πολλά απ’ αυτόν. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί Ναζί επιστήμονες που ήταν συνάμα και εγκληματίες πολέμου, όχι μόνο δεν δικάστηκαν ποτέ, αλλά μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ για να εκμεταλλευτούν οι αμερικανοί τις γνώσεις τους.  
Ίσως είμαστε μπροστά σε μια ακόμη περίπτωση όπως χαρακτηριστικά υποδηλώνει το ρητό: το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξαν ουδείς.  

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΜΑ ΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΒΡΩΜΟΙΟΥ, ΗΤΑΝ, ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟ HARVARD ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΙ "ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ" ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΡΙΤ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑ ΗΔΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΕΚΕΙ. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ. Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ...ΤΟ ΜΑΥΑΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ (ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἡ μαλακία δὲν πάει στὰ βουνά. Ἐνδημεῖ εἰς τὴν Ἑλλάδα κυρίως δὲ εἰς ἀνθρώπους πολύ, πολύ, πολύ χαμηλοῦ μεγέθους !!!

      Διαγραφή
  3. Προβλέπω το φερέφωνο τού Κατεστημένου με υπουργική θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive