Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Από τη Μικρά Ασία του 1922, στη Νέα Φιλαδέλφεια του 2019. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ. ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΕΡΗ, ΥΠΟΨ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ. ΒΙΝΤΕΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για 1ο Δημοτικό Σχολείο ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητεςΥπάρχει ελπίδα και μάλιστα μεγάλη... Την ώρα που η κυβέρνηση ενδεχόμενα οδηγεί την Ελλάδα σε μία νέα «Συμφωνία των Πρεσπών», αυτή την φορά στο Αιγαίο, μία ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστές παιδιά, δίνει την απάντηση κάνοντας λόγο για «αλησμόνητες πατρίδες», που περιμένουν να ελευθερωθούν, συμπληρώνουμε εμείς. Το φιλμ που θα παρακολουθήσετε, είναι ένα ταξίδι στο χρόνο συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας... στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους. Τίτλος είναι Από τη Μικρά Ασία του 1922, στη Νέα Φιλαδέλφεια του 2019.  Στο επίκεντρο της ταινίας το Μνημείο Μικρασιατών και Αλησμόνητων πατρίδων.  
Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, περιλαμβάνεται ο Ιωάννης Σιδέρης, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Το σύμπλεγμα αποτελείται από έξι παιδικές φιγούρες, τρεις γυναίκες και ενός ιερωμένου.  Το βλέμμα τους είναι στραμμένο προς το Αιγαίο, εκεί όπου η κυβέρνηση ανοίγει αχρείαστο διάλογο με την Τουρκία, η οποία βρήκε τον κατάλληλο συνομιλητή, προκειμένου να προωθήσει τις επιδιώξεις της, στο πλαίσιο μιας δήθεν μείωση εντάσεων με την Ελλάδα.  
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν
Κάτω από το Μνημείο υπάρχει μικρασιάτικο χώμα, το οποίο τοποθέτησε εκεί η Φιλιώ Χαϊδεμένου, Μικρασιάτισσα πρόσφυγας. 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι και κείμενοΚαι φυσικά οι Έλληνες πρόσφυγες, κυνηγημένοι από τους Τούρκους, όπως μας υπενθυμίζει η ταινία, ουδεμία σχέση έχουν με τα «κύματα» παράνομων μεταναστών, τα οποία κατακλύζουν συστηματικά και μεθοδικά την Ελλάδα.  Τα παιδιά της ταινίας αναπαριστάνουν τις φιγούρες του Μνημείου, με ένα μάλιστα να δείχνει δακρυσμένο.  Είναι η απάντηση σε όλους όσους θέλουν να γεμίσουν τα νεανικά μυαλά με ταινίες και… αγωνίσματα μιας δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας, όπου οι «προσκυνημένοι» της υπόθεσης θα είναι πάντα οι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive